Eveniment-Social

Decizie importantă luată de Universitatea „Cuza” Iași. În prim-plan este un subiect sensibil

Publicat: 10 ian. 2020

Decizie importantă luată de Universitatea „Cuza” Iași. În prim-plan este un subiect sensibil. Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al Universității a horărât implementarea unui nou instrument de stimulare a cercetării științifice. Asta prin recompensarea autorilor care publică articole în reviste cotate ISI Web of Science.

Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al Universității „Cuza” din Iași a decis implementarea unui nou instrument de stimulare a cercetării științifice. Asta prin recompensarea autorilor care publică articole în reviste cotate ISI Web of Science. Autorii afiliați la „Cuza”, care publică articole în reviste indexate în baza de date ISI Web of Science, vor fi recompensați în funcție de zona din care face parte jurnalul în care este publicat articolul.

Recompensă financiară solidă

Concret, instituția de învățământ superior oferă 5.000 de lei pentru fiecare articol publicat în zona roșie (Q1); 2.000 de lei pentru fiecare articol publicat în zona galbenă (Q2); 1.000 de lei pentru fiecare articol publicat în zona albă (Q3-Q4). „În cazul articolelor care au autori multipli, suma se împarte la numărul total de autori și se acordă proporțional numai celor afiliați la Universitatea „Cuza”. Sumele se vor achita în luna imediat următoare publicării articolelor, pe baza unei cereri, din veniturile proprii ale Universității”, arată oficialii de la „Cuza”.

Web of Science este una dintre cele mai importante surse de documentare științifică la nivel mondial. Scopul acestei baze de date este de a oferi informații despre recunoașterea articolelor științifice și de identificare a noilor tendințe și tehnologii la nivel mondial. Web of Science este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor științifice, creată în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information (ISI) din Philadelphia, Statele Unite ale Americii.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu