Prima pagină » Sanatate » Declanșare menstruație întârziată. Tratament medicamentos și leacuri bătrânești

Declanșare menstruație întârziată. Tratament medicamentos și leacuri bătrânești

02 dec. 2022, 12:33,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe femei intră în panică atunci când nu le vine ciclul și încearcă diverse metode pentru declanșarea menstruației întârziată. Ginecologia împarte toate cauzele întârzierii menstruației în două mari grupe, cauzele fiziologice și patologice ale întârzierii menstruației. Motivele fiziologice pot fi considerate întârzieri cauzate de un stres emoțional sau fizic puternic, schimbări în stilul de viață.

De cele mai multe ori, femeile încearcă cu ajutorul unor pastile să declanșeze ciclul. Însă, este bine să știi că medicamentele trebuie luate numai după ce v-ați consultat medicul și ați efectuat anumite teste hormonale. Medicația și dozajul greșit nu vor face decât să înrăutățească starea și să ducă la multe complicații. Progesteronul și analogii de progesteron sunt de obicei prescrise pentru a combate neregulile și întârzierile menstruale.

femeie culcata pe canapea care se gandeste intristata

Pentru a pregăti un decoct de mușețel se acoperă cu capacul și se lasă la foc mic câteva minute

Declanșare menstruație întârziată. Medicamente pentru a grăbi apariția ciclului

Progesteronul hormon steroidic este un medicament folosit de multe femei pentru a induce menstruația. Un medicament antigestagenic steroidian sintetic este prescris de mulți medici. Acesta blochează acțiunea progesteronului la nivelul receptorilor gestageni. Nu are activitate gestagenică, dar există antagonism față de GCS, datorită competiției la nivelul legăturii cu receptorii.

femeie care tine un calendar in mana si se gandeste

Însă, din cele mai vechi timpuri era folosită infuzia de urzică pentru inducerea menstruației

În funcție de o fază a ciclului menstrual determină creșterea contractilității miometrului, stimulând eliberarea de interleukină-8 în celulele coriodeciduale. Pentru întărirea efectului se utilizează în combinație cu un analog sintetic al unei prostaglandine, ca urmare, se produce o descuamare a unui capac decidual și expulzarea unui ou fetal. Provoacă inhibarea ovulației, alterarea endometrului și împiedică implantarea ovulului fertilizat.

Tocoferolul se administrează în caz de disfuncție hormonală, muncă fizică intensă, chimioterapie, operații, afecțiuni pancreatice sau hepatice. Acest medicament provoacă declanșarea menstruației.

Remedii populare pentru a induce ciclul menstrual. Decoct de mușețel și infuzia din coji de ceapă

Există destul de multe metode și rețete populare pentru inducerea menstruației. În prezent, nu există o bază de dovezi, studii clinice efectuate, care să ne permită să afirmăm cu certitudine că metodele populare pot funcționa în inducerea menstruației și că sunt sigure pentru o femeie.

femeie care tine un calendar in mana

Există destul de multe metode și rețete populare pentru inducerea menstruației

Însă, din cele mai vechi timpuri era folosită infuzia de urzică pentru inducerea menstruației. Un decoct pentru întârzierea menstruației pe bază de urzică și tătăneasă este foarte eficient. Amestecați 1 lingură de urzică și aceeași cantitate de tătăneasă pentru a vă induce rapid ciclul. Se toarnă 200 g de apă clocotită peste amestecul de plante și se infuzează timp de câteva ore. Remediul pe bază de plante gata trebuie folosit de trei ori pe zi câte câteva linguri.

Pentru a pregăti un decoct de mușețel se acoperă cu capacul și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se lasă la infuzat să se răcească. Aceeași procedură este efectuată și atunci când vrei să pregătești un decoct din frunze de laur. Se toarnă aproximativ 60 de frunze de dafin în 500 ml de apă rece, se aduce totul la fierbere și se lasă să fiarbă timp de o oră. Decoctul se strecoară, se răcește și se administrează imediat pe cale internă în întregime. Efectul promis este debutul menstruației într-o zi. Administrarea acestui bulion este considerată cea mai inofensivă modalitate, spre deosebire de altele.

Declanșarea menstruație întârziată poate fi făcută cu ajutorul unei infuzii din coji de ceapă. Acest leac se prepară în același mod ca pentru vopsirea ouălor de Paște. Infuzia trebuie să fie groasă și de o culoare bogată. Bea un pahar, aproximativ 200 ml din această infuzie și ar trebui să sângerezi chiar în aceeași zi.

femeie care sta asezata pe podea si tine mana pe cap avand un pahar cu apa in mana

Progesteronul hormon steroidic este un medicament folosit de multe femei pentru a induce menstruația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *