Prima pagină » Sanatate » Sângerări între menstruații. Când trebuie să apelezi la un specialist?

Sângerări între menstruații. Când trebuie să apelezi la un specialist?

07 iun. 2022, 10:29,
BZI.ro, în Sanatate

Sângerări între menstruații este un fenomen care apare complet spontan, la mijlocul ciclului.  Sângerările neplanificate pot începe în timpul perioadei de ovulație așteptată, în ziua a 10-15 a ciclului menstrual. De regulă, sunt nesemnificative și se opresc după 2-3 zile. Cel mai adesea, aspectul lor este cauzat de un mic val hormonal și nu este periculos pentru sănătatea unei femei.

Uneori este dificil să distingem petele de menstruație. Cu toate acestea, există unele diferențe între sângerarea menstruală și spotting. Sângele menstrual variază în culoare de la roșu la maro închis. Până la sfârșitul menstruației, poate deveni aproape negru. Dacă sângerarea este abundentă și sângele este stacojiu, roșu aprins cu o tentă portocalie, trebuie să consultați un medic. O astfel de sângerare nu ar trebui să fie însoțită de dureri severe sau cheaguri. Culoarea sângelui variază de la maro deschis la roz. Secrețiile sanguine pot apărea în orice moment, în timp ce menstruația este ciclică. Secreția de sânge apare adesea la mijlocul ciclului, iar apoi este de obicei asociată cu ovulația. Cu toate acestea, uneori sângerările semnalează o altă schimbare în corpul tău. O variantă a normei poate fi, de asemenea, spotting la scurt timp după menstruație.

femeie care se tine de burta din cauza durerii

În cazurile mai grave, sângerările apar din cauza infecțiilor cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia

Sângerări între menstruații. Un fenomen normal sau un semn de alarmă?

Spotting este destul de comun, dar pentru multe femei poate fi alarmant. Petele neașteptate de pe lenjeria ta pot fi surprinzătoare și chiar frustrante, mai ales dacă ai un ciclu regulat. Cu toate acestea, nu vă faceți griji în avans. Amintiți-vă că în cele mai multe cazuri, spotting-ul nu indică nimic grav și nu necesită examinare și tratament. Dacă vă deranjează sau sunt însoțite de simptome alarmante, cereți sfatul unui specialist.

Dacă menstruația va avea loc în aproximativ o săptămână și ați observat deja spotting, nu vă faceți griji. Este puțin probabil să vorbească despre o problemă serioasă, așa că este mai bine să rămâneți calmi și să încercați să evaluați în mod obiectiv situația.

un aborbant pe care stau mai multi trandafiri rosii si roz

Dacă menstruația va avea loc în aproximativ o săptămână și ați observat deja spotting, nu vă faceți griji

Pentru a începe, consultați lista noastră cu cele mai frecvente cauze ale acestei scurgeri. Acest lucru vă va oferi o idee despre posibilele diagnostice și dacă trebuie să solicitați asistență medicală. Cu toate acestea, există simptome la care trebuie să fiți atenți. Dacă simțiți durere în abdomenul inferior, căldură, usturime, pete sau alte sângerări vaginale după menopauză, spoturi care se înrăutățesc sau devin mai frecvente în timp cu siguranță suferi de o afecțiune.

Cauze posibile ale sângerării. Cele mai frecvente situații când se manifestă simptomul

Știți deja că spotting-ul este o sângerare slabă din tractul genital între menstruații. Ele se pot manifesta diferit la femei diferite sau la aceeași femeie în momente diferite.

De cele mai multe ori, acest fenomen este provocat de contraceptivele hormonale. Dacă începeți să utilizați contraceptive hormonale, pastile, plasturi, injecții, este posibil să aveți spotting în primele 3 luni. Sângerarea este asociat cu modificări ale mucoasei uterului care apar sub influența hormonilor pe care îi luați.

persoana care noteaza in calendar

Pentru a începe, consultați lista noastră cu cele mai frecvente cauze ale acestei scurgeri

În cazurile mai grave, sângerările apar din cauza infecțiilor cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia sau poate fi provocate și de o sarcină. Prevalența ITS este în creștere la nivel mondial, parțial pentru că multe dintre aceste infecții sunt asimptomatice. În plus față de spotting, ITS pot provoca scurgeri vaginale anormale, dureri abdominale cu febră și dureri la urinare. Dacă bănuiți că aveți o ITS, dumneavoastră și partenerul dumneavoastră ar trebui să fiți testați imediat.

Sângerări între menstruații pot fi provocate de polipi ai uterului. Acestea sunt tumori benigne care se formează în mucoasa sau mușchii uterului. Polipii se manifestă prin usturime, menstruație neregulată abundentă, variază în timp și intensitate, și pot duce la dificultăți de concepere. Fibromul uterin se poate simți prin durere, constipație, dificultăți la urinare.

femeie care se tine de burta din cauza durerii

De cele mai multe ori, acest fenomen este provocat de contraceptivele hormonale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *