Actualitate

Declaraţia şocantă a unui medic israelian, la Timişoara: „Am o pacientă de 18 ani, stare foarte gravă. Trebuie să refuz internări din lipsă de locuri”

Publicat: 09 oct. 2020
Amin Zahra, medic israelian la Spitalul Timișoara

Declaraţia şocantă a lui Amin Zahra, un medic născut în Israel şi mutat în urmă cu un deceniu la Timişoara. După ce a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie şi a devenit între timp cetăţean român, a decis să lucreze ca medic rezident într-o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă din Timișoara. Pe pagina personală de Facebook acesta publica constant mesaje prin care atrage atenţia romanilor şi expune gravitatea noului coronavirus.

Medic din Timişoara face declaraţii şocante cu privire la pacienţii Covid-19

Amin Zahra arata în ultimul său mesaj de pe platforma de socializare Facebook, că se ocupa de tratarea unei adolescente în vârstă de doar 18 ani, care nu prezintă alte boli asociate, dar se afla în stare gravă.

„Ştiţi ce mă surprinde, ca după şapte luni de pandemie? Încă sunt întrebat dacă CORONA exista. V-am tot prezentat în această perioadă de pandemie diverse cazuri. Mi-aş fi dorit să fiu scriitor şi tot ce-am postat să fie doar poveşti. Dacă vă spun că am o pacientă în vârstă de 18 ani cu Covid 19, internata pe terapie intensivă, că este într-o stare foarte gravă şi că nu are nici o patologie asociată o veţi considera tot poveste?”, spune Amin Zahra, pe Facebook.

Medicul declara că şi-a dorit să fie optimist „până în ultima clipă”, sperând că „poate lumea va înţelege gravitatea situaţiei”.

Medicul de la ATI arăta că „cifrele pe care le vedeţi sunt reale, nu sunt cifre inventate de un personal medical epuizat”. „Sunt cât se poate de reali şi pacienţii care stau cu zilele ca să prindă un loc pe terapie intensivă (asta dacă îl mai prind). Nu sunt poveşti este realitatea dură de care eu mă lovesc, o realitate în care trebuie să refuz internarea pacientului din lipsă de locuri. Şi de ce??? Pentru că sunt încă mulţi care nu cred în existenţa acestui virus. Nu este poveste nici existenţa lui. Da, exista… Şi v-ar fi spus şi pacientul meu jandarm, care şi-a făcut o promisiune ca atunci când va pleca din spital va spune tuturor de covid. Ei bine din păcate nu a mai apucat”, mai arata medicul care spune în final că „şi o maimuţă ar fi înţeles după şapte luni nişte reguli”.

Amir Zahra de la Spitalul Clinic Timișoara, despre cum văd românii medicii

Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, se declară de-a dreptul trist, deoarece nu se mai ține cont de recomandările cadrelor medicale, care nu mai sunt văzuți eroii din linia întâi în lupta cu noul coronavirus.

Conform lui Amin Zahra, viaţa personalului medical din România este din ce în ce mai obositoare, în condițiile numărului tot mai mare de pacienţi testați pozitiv cu Covid-19.

De asemenea, susține Zahra, “nu este normal, ca un medic să fie jignit, umilit și chiar să primească mai nou, recomandări de la “atotștiutorii” fără studii în domeniul medical”.

Mesajul transmis de medicul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara:

“În urma unor propuneri venite de la Direcția de Sănătate Publică, Comitetul pentru Situații de Urgență, a luat niște măsuri.. Bla bla bla. Nu vreau să discut aceste măsuri, pentru că oricum nu are rost!

Evident că sunt mulți care contestă măsurile luate, deoarece nu se încadrează în viziunea lor “în normalitate”. E bine, vă spun eu ce nu este normal!!! Nu este normal, ca în șapte zile să acumulezi 120 de ore petrecute în spital și nu sunt singurul medic în această situație. Nu este normal, ca un medic să fie jignit și umilit și chiar să primească mai nou, recomandări de la “atotștiutorii”, fără studii în domeniul medical.

Din punctul meu de vedere, asta nu se încadrează în normalitate, că am ajuns să locuiesc în spital, pentru că sunt încă mulți care sfidează până la urmă viața. Dar poate nu propria lor viață, ci pe cea a celor din jur, viața celor mai vulnerabili. Este trist, că nu se mai ține cont de sfaturile noastre, că nu mai suntem văzuți eroi din linia întâi”.

În urma unor propuneri venite de la Direcția de Sănătate Publică, Comitetul pentru Situații de Urgență, a luat niște…

Posted by Amin Zahra on Thursday, 8 October 2020

Gravitatea noul coronavirus

Zilele trecute, medicul urgentist atrăgea atenția, tot prin intermediul Facebook, cu privire la gravitatea COVID-19, cu atât mai mult cât astăzi, 9 octombrie 2020, s-au înregistrat peste 3.000 de noi cazuri Covid-19.

“Știti ce mă surprinde, că după șapte luni de pandemie, încă sunt întrebat dacă CORONA există. V-am tot prezentat în această perioadă de pandemie diverse cazuri. Mi-aș fi dorit să fiu scriitor și tot ce-am postat să fie doar povești.

Dacă vă spun că am o pacientă în vârstă de 18 ani cu Covid 19, internată pe terapie intensivă, că este într-o stare foarte gravă și că nu are nici o patologie asociată o veți considera tot poveste? Mi-am dorit să fiu optimist până în ultima clipă și am sperat, că poate lumea va înțelege gravitatea situației.

Că cifrele pe care le vedeți sunt reale, nu sunt cifre inventate de un personal medical epuizat. Și sunt cât se poate de reali și pacienții care stau cu zilele ca să prindă un loc pe terapie intensiva (asta dacă îl mai prind).

Nu sunt povești este realitatea dură de care eu mă lovesc, o realitate în care trebuie să refuz internarea pacientului din lipsă de locuri. Și de ce??? ‼️‼️ Pentru că sunt încă mulți care nu cred în existența acestui virus. Nu este poveste nici existența lui. Da, există… Și v-ar fi spus și pacientul meu jandarm, care și-a făcut o promisiune că atunci când va pleca din spital va spune tuturor de covid, ei bine din păcate nu a mai apucat.

Știți ce e trist…Că până și această maimuță ar fi înțeles după șapte luni, niște reguli. Niște reguli care sunt cât se poate de simple!!!”.

Adauga un comentariu