Actualitate

Declarație de presă susținută de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, despre tragedia de la Onești – LIVE VIDEO

Publicat: 03 mart. 2021
Lucian Bode
Lucian Bode, ministrul de Interne

Miercuri, 3 martie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține o declarație de presă, în care prezintă deciziile privind tragedia la Onești.

Ministrul Lucian Bode și-a arătat regretul, deoarece în urma intervenției unor structuri din MAI nu s-a reușit salvarea vieților celor aflați în pericol. Acesta a arătat că s-a minimizat importanța incidentului, din cauza deplasării cu întârziere a IPJ Bacău. De asemenea, nu au fost dispuse măsuri legale, în ciuda faptului că agresorul a amenințat de mai multe ori.

„Tema declarației este reprezentată de concluziile preliminare ale evenimentului de la Onești și măsurile dispuse. Adresez condoleanțe familiilor victimelor. Pentru mine cel mai greu de acceptat e că în urma intervenției unor structuri din MAI nu am reușit să salvăm viețile celor aflați în pericol.

Implicarea conducerii IPJ Bacău – la comanda se afla adjunctul unității, care s-a deplasat cu întârziere acolo, minimizând importanța. Nu au fost dispuse măsuri legale, deși agresorul a amenințat de mai multe ori. Conducerea IPJ nu a informat corect și complet eșalonul superior implicarea Poliției Onești – a fost ignorat trecutul autorului, reclamațiile lui și amenințările ulterioare nu au fost documentate. Nu au fost folosite datele din surse deschise. Comunicarea cu autorul a fost una defectuoasă și a contribuit la creșterea irascibilității agresorului. Forțele au avut în dotare echipament corespunzător.

Lucian Bode, despre tragedia de la Onești: „Am dispus înlocuirea șefului și adjunctului IPJ Bacău și a conducerii Poliției Onești”

Ministrul Afacerilor Interne declară că relaționarea defectuoasă dintre factorii de coordonare și neasumarea responabilităților reprezintă principala deficiență în cazul de la Onești.

De aceea, Ministerul a dispus sesizarera parchetului privind neglijență în serviciu referitor la intervenție, sesizarea parchetului privind soluționarea plângerilor depuse anterior și înlocuirea șefului și adjunctului IPJ Bacău și a conducerii Poliției Onești.

Principala deficiență – relaționarea defectuoasă dintre factorii de coordonare și neasumarea responabilităților. Am dispus: Sesizarera parchetului privind neglijență în serviciu referitor la intervenție, sesizarea parchetului privind soluționarea plângerilor depuse anterior; înlocuirea șefului și adjunctului IPJ Bacău și a conducerii Poliției Onești.”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Crima de la Onești. Un bărbat a sechestrat doi muncitori, după care i-a ucis. Soția bărbatului din Onești, arestată

Luni, 1 martie, un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești. Ulterior, acesta a sunat la 112 și a anunțat că îi va omorî.

Forțele de ordine au ajuns, de urgență, la fața locului. A venit și un negociator, care a discutat cu bărbatul, cu intenția de a-l face să renunțe la intențiile sale.

Specialiștii de la IGPR care s-au deplasat la Oneşti, pentru a verifica modul de intervenţie în acest caz, a informat că agresorul fusese adus „sub control” în urma negocierilor purtate de către poliţişti timp de mai multe ore, însă la ora 16,55 „s-a produs un declic”, atunci când „una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.

În acel moment, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Din păcate, una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Și agresorul a avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că a fost internat în spital.

Comentarii
  • Se știe că în România și exact in acest minister au intrat numai persoane ,ce nu au legătură sau aptitudini de polițiști ,au funcționat doar pilele .La aceste drame se ajung atunci când din interior oameni fără pic de pregătire sunt puse să conducă cat și să funcționeze acest sistem corupt.

  • Sistem corupt! Ce grosolan se masluiesc dosare penale de către niște polițiști corupți, măcar nu au finețe în astfel de lucruri! Și dacă au salarii cât medicii, tot nu-și fac treaba! Sa se angajeze oameni competenți și incoruptibili!

Adauga un comentariu