National

Declarație oferită de către Klaus Iohannis înainte de Summitul UE: „Sperăm să nu vină următoarea criză.”

Publicat: 24 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declarație oferită de către Klaus Iohannis înainte de Summitul UE Sperăm să nu vină următoarea criză.

Preşedintele României, Klaus Iohannis va participa astăzi, 24 iunie 2021 la summitul UE. Acesta a făcut o declratie de presă în care a vorbit despre care va fi viitorul sistemului de sănătate după pandemie. Klaus Iohannis este de părere că managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit.

„Sperăm să nu vină următoarea criză. Vorbim de managementul crizelor. Avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre. Este nevoie să avem mecanisme europene care pot fi folosite în situații de criză în sistemele noastre de sănătate publică, chiar dacă e un resort național am văzut că avme lucruri comune. Am putea merge mai departe către Uniunea Europeană a Sănătății. Avem de discutat evident despre redresarea economică”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis anunță schimbarea strategiei de apărare, după summitul NATO

Preşedintele României a făcut o declaraţie miercuri, 16 iunie 2021, unde a anunţat schimbarea strategiei de apărare după summitul NATO, pentru că vechiul concept strategic datează din 2010 și „trebuie să ne adaptăm”. Preseintele României se afla la acel moment în Estonia pentru discuții privind combaterea pandemiei. Klaus Iohannis a susținut un discurs comun cu președintele acestui stat. Astfel, el a subliniat rolul NATO pentru cele două țări.

„Prin deciziile de la summitul NATO din 14 iunie România și românii sunt mai bine protejați. Pentru statele noastre relația transatlantică este puternică. Nu este una doar de tip diplomatic sau economic, ci reprezintă baza democrațiilor noastre, care se bazează pe valori. Aș menționa ceva ce a spus președintele Joe Biden: din păcate în lume sunt mai puține democrații și mai multe autocrații. E obiectivul nostru să păstrăm democrația. NATO să rămână împreună cu SUA și UE, acolo unde este și vârful de tehnologie. În acest sens e evident că trebuie să lucrăm la un nou concept strategic. Cel vechi datează din 2010 și trebuie să ne adaptăm. Fără asta nu vom putea performa așa cum ne dorim cu toții. Faptul că summitul a avut loc e vestea cea mai bună pe care au putut să o primească națiunile noastre. România, dar și Estonia, sunt mai bine protejate”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Declarație de presă a lui Klaus Iohannis dupa Summitul NATO

Luni, 14 iunie 2021, la finalul Summitului NATO de la Bruxelles, Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o declarație de presă. Președintele Klaus Iohannis a participat luni, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul General al NATO din Bruxelles. Anunțul a fost făcut de Administrația prezidențială.

”În cadrul reuniunii la nivel înalt, liderii aliați vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic și militar al Alianței, precum și de actor cu proiecție la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecție strategică NATO 2030. În acest context, pe agenda Summitului se află și decizia de declanșare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianței, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internațional de securitate față de momentul adoptării, în 2010, a Conceptului Strategic actual”, a transmis Administrația prezidențială.

Adauga un comentariu