Actualitate

Declaraţie şocantă făcută de Dan Barna despre protestatari: Sunt huligani, fascişti

Publicat: 30 mart. 2021
Vicepremierul Dan Barna cu mâinile ridicate la față
Dosarul privind presupuse fraude cu fonduri europene a fost transmis de către Departamentul de Luptă Anti-Fraudă la DNA pentru “posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. În acest dosar este vizat și vicepremierul Dan Barna

Dan Barna, vicepremier şi reprezentantul Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR a făcut o declaraţie şocantă referitor la protestatarii din România. Acesta i-a numit pe protestatari huligani şi fascişti. Exprimarea este una total nefericită şi ar trebui sancţionata de organele legale.

Deşi gestul făcut de protestatari poate fi catalogat ca fiind unul controversat, un oficial Guvernamental, lider de partid nu are dreptul să asimileze imaginea protestărilor cu acţiunile fasciştilor.

Dan Barna despre protestatarii din Braşov: Sunt huligani şi fascişti

Intervenţie în forţa a unui oficial din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Într-un exces de zel, Dan Barna a declarat, nici mai mult nici mai puţin faptul că protestatarii sunt fascişti. Ca să-ți întărească ideea, Barna a afirmat că poziţia este una oficială a Guvernului, lucru de neacceptat într-un stat democratic:

”Cei care s-au dus în mod revoltător, aproape mi s-a făcut rău, în curtea spitalului din Brașov, strigând la medici și la ambulanțe, asasinilor- acele persoane sunt huligani, sunt persoane din zona extremismului, fascismului și faptul că am putea să avem orice toleranță față de ei este exclus. Mesajul e foarte clar, dreptul la protest pentru niște măsuri cu care o parte din cetățeni nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestările huliganice, de registru fascist, sunt de neacceptat și mă aștept în continuare – și aceasta va fi și este poziția Guvernului – toleranță zero față de aceste manifestări care ne aruncă ani mulți înapoi în ceea ce înseamnă o democrație în care drepturile și respectul celuilalt înseamnă foarte mult” a afirmat vicepremierul Dan Barna, la Digi24.

Proteste violente la București

Conform jandarmieriei București, în Capitala au avut loc în cursul nopţii de 29 martie 2021, mai multe acţiuni violente ale proteste. Aceştia au specificat că protestele s-au desfăşurat paşnic până la un anumit punct, dincolo de acesta, jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă. Raed Arafat a vorbit și el despre protestatari spunând că nu este de acceptat ca salvatorii să fie înjurați. De precizat că Arafat a păstrat o declarație conform statutului pe care îl deține:

„Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie e prea de tot deja și asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul. Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media, din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei a spus Arafat.
Adauga un comentariu