Eveniment-Social

Declarații spectaculoase, oferite într-un interviu exclusiv de rectorul Tudorel Toader pentru BZI: „Nu ne plac oamenii duplicitari… Dar mi-ar fi greu să dau un exemplu, pentru că s-ar putea să fie mai multe” – FOTO

Publicat: 08 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declarații spectaculoase oferite într-un interviu exclusiv de rectorul Tudorel Toader pentru BZI Nu ne plac oamenii duplicitari... Dar mi-ar fi greu să dau un exemplu pentru că s-ar putea să fie mai multe - FOTO
Declarații spectaculoase, oferite într-un interviu exclusiv de rectorul Tudorel Toader pentru BZI

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași, a oferit niște declarații spectaculoase într-un interviu pentru BZI

Alegerile pentru rectoratul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se apropie, iar dezbaterile par să fie din ce în ce mai aprinse.

Rectorul Tudorel Toader subliniază principalele schimbări aduse universității în cei opt ani de rectorat

 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
Prof. univ. dr. Tudorel Toader a preluat conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași în anul 2016

Prof. univ. dr. Tudorel Toader a preluat conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași în 2016, iar de-a lungul celor opt ani și-a folosit atât cunoștințele manageriale dobândite în cadrul universității, cât și cele juridice pentru a conduce cea mai veche universitate din România.

În cadrul unui interviu oferit de rectorul Tudorel Toader pentru BZI, acesta a subliniat schimbările importante pe care le-a adus universității în cele două mandate de rector.

„În momentul în care am candidat ca rector, în anul 2016, eram judecător la Curtea Constituțională și decan al Facultății de Drept. Știam structura, viața universitară, cu bunele și cu relele ei și știam problemele pe care le avea universitatea. Știam că erau profesori, la acea vreme, care nu luau bani la plata cu ora și salariile erau la minim, Casa Universitarilor era închisă, Observatorul era închis, iar în acel moment mai mult mi s-a propus să candidez la rectorat și am zis da.

Dacă ești rector patru ani de zile, nu se vede nimic, pentru că în patru ani de zile abia ai timp, respectând canoanele, procedurile și birocrația, să obții avizele, autorizațiile, banii și până începe lucrarea trece mandatul. Lumea vede o schimbare abia când începe construcția fizică, dar aia este partea cea mai ușoară. Am făcut, de-a lungul celor opt ani, o inventariere a tuturor problemelor și pot să spun că am realizat toate obiectivele pe care mi le-am propus. Privind în urmă, foarte multe lucruri s-au schimbat”, declară prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Declarații spectaculoase, oferite de rectorul Tudorel Toader

 rectorul UAIC Tudorel Toader
În prezent există patru candidați care doresc să obțină cea mai înaltă funcție a Universității „Al. I. Cuza”

În prezent există patru candidați care doresc să obțină cea mai înaltă funcție a Universității „Al. I. Cuza” în mandatul 2024 – 2029, respectiv prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Liviu Maha,  prof. dr. Gabriel Mursa și prof. univ. dr. Tudor Luchian.

Rectorul Tudorel Toader a menționat faptul că într-un nou mandat este convins că poate îndeplini obiectivele pe care și le propune.

„Voi continua într-un nou mandat ceea ce am reușit până în prezent. Universitatea are toate formele de învățământ, de la grădiniță până la studiile superioare. Am multe obiective și sunt convins că într-un nou mandat le-aș îndeplini. Îmi doresc să fie o competiție bazată pe adevăr, pe bază de fapte, eu, bineînțeles, voi vorbi de fapte, iar alții doar despre promisiuni”, adaugă declară prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

În urma mai multor afirmații făcute în spațiul public, prof. univ. dr. Tudorel Toader a ținut să precizeze faptul că nu își dorește să fie pătată imaginea importantei universități din cauza unor declarații mincinoase.

„Dacă în spațiul public este lansat un neadevăr, acest lucru afectează imaginea universității. De exemplu, cineva a spus că la UAIC nu a venit, în opt ani, decât un secretar de la Ambasada Rusiei. Adevărul este că au venit, în opt ani, 35 de ambasadori, iar mesajul meu este să nu aducem deservicii universității prin această competiție pentru funcția de rector. Eu am încredere în faptul că toți colegii noștri vor face aprecieri corecte, vor vedea ce candidat are profilul cel mai potrivit pentru a conduce destinele celei mai vechi universități din România.

Toți avem și dezamăgiri, eu am încredere în oameni, pornind de la prezumția că sunt principial corecți și devotați misiunii pe care o au. Toți declarăm că nu ne plac oamenii duplicitari, că nu ne plac oamenii care una spun și alta, dar mi-ar fi greu să dau un exemplu, pentru că s-ar putea să fie mai multe”, declară prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, în legătură cu candidatura pentru un nou mandat.

Comments are closed.

Adauga un comentariu