Titlurile zilei

Dedesubturile unui asasinat ca în filme! Cum a ajuns un ieșean să fie împușcat de un albanez chiar în fața casei? Detalii ce-ți dau fiori – EXCLUSIV/FOTO

Publicat: 13 mart. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Dedesubturile unui asasinat ca în filme Cum a ajuns un ieșean să fie împușcat de un albanez chiar în fața casei Detalii ce-ți dau fiori  EXCLUSIVFOTO
Mihai Ștefan Roman a fost împușcat în cap, chiar în apropierea locuinței sale, în data de 8 martie 2023

Un bărbat a fost asasinat ca în filme, iar detaliile îți provoacă fiori pe șira spinării. Acesta a ajuns să fie împușcat în cap, chiar în apropierea locuinței sale, de către un albanez

Mihai Ștefan Roman, în vârstă de 33 de ani, a fost tată pentru 2 băieți gemeni de 9 ani și soțul unei românce din județul Bacău, alături de care a încercat să își construiască un viitor mai bun, în Italia. A locuit în comuna Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar în toată perioada aceasta a încercat să reconstruiască o căsuță pe care a primit-o de la părinți. Din nefericire, bărbatul nu a avut o copilărie desprinsă din desenele animate, dar a vrut să le ofere una copiilor săi, muncind din răsputeri. De meserie, Mihai era zidar, iar alături de el o avea și pe mama lui, căci tatăl i-a părăsit în urmă cu 10 ani, când s-a înecat în râul Siret.

Ieșeanul Mihai Ștefan Roman a fost asasinat ca în filme

Mihai Ștefan Roman a fost stabilit în Italia aproximativ 15 ani, dar, cu toate acestea, de fiecare dată când venea în comuna în care a copilărit era primit cu entuziasm de către vecinii și prietenii săi. Din discuțiile reporterilor BZI cu sătenii, totul ar fi început din cauza unui conflict dintre Mihai și un albanez, cu care ar fi fost cândva prieten, iar totul a degenerat, întrucât a fost implicată și soția sa, pe care a încercat să o protejeze cu toată puterea lui. Cei doi soți ar fi fost implicați în căsnicia criminalului care era căsătorit cu o româncă și pe care o teroriza zilnic, fiindu-i greu să se mai controleze.

Făptașul, originar din Albania, o țară cu o populație musulmană de 70 la sută, ar fi primit și un ordin de protecție împotriva Ramonei Roman, dar acesta a vrut să iasă învingător, constituind o scenă macabră în fața unui magazin cu produse alimentare românești din zona Casal de’ Pazzi, împușcându-l direct în cap pe Mihai. Deși soții Roman ar fi primit o serie de amenințări din partea lui, nu s-au gândit că se va ajunge la un astfel de scenariu, parcă desprins din filmele de groază, chiar în data de 8 martie.

În acest moment nu se cunosc cu exactitate detalii despre arma pe care ar fi folosit-o, dar oamenii legii anchetează cazul, încercând să elucideze misterul. De asemenea, marți (n.r. – 14 martie 2023), i se va efectua autopsia la Institutul de Medicină Legală (IML) din Roma.

Lenuța Roman: „A fost o crimă organizată”

Lenuța Roman este mama ieșeanului, care este sfâșiată de pierderea copilului său. Aceasta cere anchetatorilor italieni să facă dreptate pentru ei, fiindcă a fost vorba despre o crimă organizată.

„L-au ucis! A fost o crimă organizată. Sper să se ancheteze în continuare și să iasă adevărul la iveală”, a zis, cu ochii înlăcrimați, Lenuța Roman.

Preotul paroh din comuna Alexandru Ioan Cuza slujește de aproximativ 43 de ani în același lăcaș sfânt și este și ruda familiei Roman. Acesta mărturisește că Mihai a fost un om muncitor, care niciodată nu a făcut scandal. Îl cunoștea din primele sale zile de viață, fiind cumătru cu părinții săi. Această tragedie care s-a abătut peste familie i-a lăsat fără cuvinte și complet îndurerați. Familia și sătenii își doresc să-l conducă pe ultimul drum, de acolo de unde a învățat ce înseamnă viața, însă repatrierea are un cost uriaș, pentru care n-au avut cum să fie pregătiți.

„Eu sunt aici de 43 de ani. Suntem și cumătri cu părinții lui. Îl cunosc de la începutul vieții sale și, chiar dacă a plecat în Italia de 15 ani, mereu, când venea acasă, ne părea neschimbat. A fost tare muncitor, familist și bun la suflet, sărea-n ajutorul oricui avea nevoie. Când m-a sunat sora lui, Angelica, și mi-a zis ce cadou a primit de 8 martie, am rămas încremenit. Nu-mi venea să cred că i s-a putut întâmpla o astfel de tragedie”, povestește, cu durere în suflet, preotul din comună.

Acum, sora ieșeanului care a fost asasinat ca în filme s-a dus în Italia, să le fie alături mamei, cumnatei și nepoților săi, dar și să încerce să-l aducă acasă pentru a fi înmormântat creștinește.

Comentarii
  • Cretineste se poaate inmormanta si in IItalia , mai ales ca acolo are sotia, copiii, mama. Are cine-i aprinde o lumanare acolo. Pt ce sa cheltuie bani sa-l aduca aici? Pt vecini, pt neamuri? Tineti-va anii , nu-i dati pe transport ca nu vecinii si lumea din sat va dau de mancare pe urma. Fiti rationali.
    Dumnezeua-l ierte!!

  • Dle Rasputin, lasa oamenii sa dea banii ca sa fie linistiti. Lasa sa posteze mesaje de adio. Baietul asta erou a plecat la o viata mai buna. Lasa sa vina „acasa” macar la o moarte mai buna.
    Nimeni nu se gandeste la dna Ramona…sotul eu va merge la inchisoare…ea ii va aduce portocale la vizita conjugala…ce rusine !

  • Vinovata morală pentru moartea acestui om este soția lui. Nu trebuia să se bage în căsnicia altora, să facă ea dreptate. Mai ales între albanezi, la care cuvântul e cuvânt și răzbunarea merge până la capăt. Nu te bagi în casă nimănui, asta este lege, fie el român, albanez sau marocan. Să îl aibă pe conștiință și individa care s-a apucat să facă dreptate.

  • Astia inca nu au inteles ca daca o tara te tolereaza sa muncesti acolo, trebuie sa iti vezi strict de treaba ta, nu sa fii Bruce Willis si sa ii salvezi pe toti. Mai ales sa te incurci cu albanezi, macedoneni, croati sau bosnieci: tati, astia is cei mai tari pe felia lor.
    Romanasii sunt la nivelul la care e si femeia aia care zice ca a fost crima organizata. De cand am citit monumentul asta de prostie nu ne mai oprim din ras.
    Pe de alta parte, uite, de la Tarzan Weissmuller incoace nu a mai aparut un romanas (!) in vreun film. Bun si asta la ceva.

  • JACK pentru Lil Dobran.Daca ajuti pe cineva inseamna ca te bagi in casa lor?Asa poate si fetele tale sau sotia ta sa traga de ele pe strada sa le f.. te un boschetar si eu sa trec nepasator?Este un risc ca nu stii ce are in buzunar sau haina,dar din cauza acelor cu gandire ca a ta nu progresam.Vedem cum persoane sunt talharite si jefuite pe strada si trecem pe langa acestea ca si cum nu s-ar intampla.Si este bine ca acest lucru sa continue la nesfarsit?Sa se perpetueze sa dispara orice gram de umanitate,adica daca nu se intampla la mine nu imi pasa?

Adauga un comentariu