Titlurile zilei

Dejecțiile de la vilele unui dezvoltator imobiliar din Iași ajung în curtea unei vecine disperate. Au aruncat ulei și șervețele în WC. Livia Moișanu: „Este un miros îngrozitor, curge ca la Cascada Niagara” – FOTO

Publicat: 22 oct. 2022
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Dejecțiile de la vilele unui dezvoltator imobiliar din Iași ajung în curtea unei vecine disperate. Au aruncat ulei și șervețele în WC. Livia Moișanu Este un miros îngrozitor curge ca la Cascada Niagara  FOTO
Livia Moișanu nu mai poate trăi liniștită din cauza dejecțiilor de la vilele construite de afaceristul Mihai Agape

Livia Moișanu, proprietara unei case de pe Fundac Strugurilor, trebuie să suporte dejecțiile și mirosurile provocate de vecinii din deal, care au cumpărat vilele de la dezvoltatorul Mihai Agape. Scandalul a pornit de la rețeaua de canalizare subdimensionată care trece pe terenul familiei. Conflictul ar urma să fie stins în instanță, dar procesul este de lungă durată. Inițial, Agape a cerut să se racordeze pentru o singură vilă, dar au apărut 12

Un nou conflict s-a iscat pe Fundac Strugurilor din Iași, unde Livia Moișanu, în vârstă de 61 de ani, nu mai poate trăi în liniște. Totul a început în 2014, când dezvoltatorul Mihai Agape a demarat construcțiile pentru un complex de vile pe Aleea Gheorghe Ivănescu, arteră paralelă cu Fundac Strugurilor (zona CUG – Aleea Tudor Neculai). În acea perioadă, familia Agape l-a contactat pe soțul Liviei Moișanu, cerându-i acceptul să se branșeze la rețeaua de canalizare ce era în proprietatea bărbatului. În urma unui acord notarial, s-a permis branșarea la prima vilă construită de familia Agape. Însă, cu timpul, au fost construite nu mai puțin de 12 vile, vândute ulterior noilor proprietari. Însă rețeaua de canalizare nu mai făcea față numărului mare de consumatori. În consecință, canalizarea se înfunda, iar dejecțiile revărsau pe proprietatea familiei Moișanu.

„Înainte de a muri, soțul meu a fost de acord să se branșeze, dar nu era vorba de mai mult de o casă. De atunci, tot s-a construit”, a povestit Livia Moișanu pentru BZI.

În toamna anului 2021, femeia a decis să obtureze conducta ce deservea vilele pe Aleea Gheorghe Ivănescu. Atunci, proprietarii au făcut scandal, învinuindu-l pe dezvoltatorul Mihai Agape, ce nu s-a ocupat de construirea unei canalizări care să facă față numărului de consumatori. Printr-o ordonanță președințială, Livia Moișanu a fost obligată să deblocheze rețeaua de canalizare. În paralel, a pornit și un proces intentat de Livia Moișanu familiei Agape.

Dejecțiile de la vilele unui dezvoltator imobiliar din Iași sunt monitorizate de echipajele ApaVital

În cursul zilei de ieri, 21.10.2022, Livia Moișanu a chemat echipele ApaVital să desfunde canalizarea care traversează proprietatea. S-a constatat că rețeaua era înfundată, în special cu șervețele umede, aruncate de proprietarii vielelor de pe strada Gheorghe Ivănescu.

„Mirosul este insuportabil. Curge de la vile de zici că e Cascada Niagara. În timpul procesului am comandat o expertiză care a arătat că această conductă nu poate susține mai mult de 13 familii. Acolo sunt cel puțin 16, sunt care au și trei, patru copii. Nu se mai poate așa. O dată la 3 luni sunt inundată. Țeava care traversează terenul meu are un diametru, iar cea care duce în canalul din stradă este mai mică în diametru și se înfundă. Agape nici nu mai vorbește cu mine când le spun despre problema asta. Ei trebuiau să-și facă canalizare care să facă față, dar nu au vrut”, a precizat Livia Moișanu.

După aproape jumătate de oră de intervenții, echipele ApaVital au reușit să desfunde canalizarea, dar se vor întoarce peste 3 luni. Nu departe de Fundac Strugurilor a construit și dezvoltatorul Ștefan Popescu. Noii clienți din bloc au reclamat calitatea proastă a lucrărilor. Din cauza infiltrațiilor, pereții apartamentelor aveau mucegai.

Dezvoltatorul: „Oamenii atât știu, ține și de educație”

Contactat de reporterii BZI, Mihai Agape susține că problema ar fi rezolvată cu un racord de 3 metri din căminul Liviei Moișanu către canalizarea din stradă. Cât despre conduita clienților care au cumpărat vielele, afaceristul a precizat că nu este răspunzător.

„Eu sunt în proces cu doamna. Ea are o țeavă de 180, dacă s-ar face un racord de 3 metri până în stradă cu o țeavă de 200-250, problema s-ar rezolva. Cei de la ApaVital trebuie să se ocupe. Despre cum se aruncă, oamenii atât știu, ține și de educație. Eu le-am spus să nu arunce șervețele umede sau uleiul din tigaie. Nu am ce să le fac. Doamna face teatru, atâția ani nu au fost probleme”, susține Mihai Agape, deși problemele sunt reale.

O vilă din duplexurile dezvoltatorului a fost tranzacționată și cu 80.000 de euro. Drumul din fața imobilelor este neasfaltat, iar accesul pe Aleea Gheorghe Ivănescu din Aleea Tudor Neculai este foarte îngust. Rămâne de văzut dacă problema dejecțiilor va fi rezolvată și care va fi deznodământul procesului în care este implicat dezvoltatorul imobiliar Mihai Agape.

Comentarii
  • aviz naivilor care fac intelegeri cu „dezvoltatorii imobiliari” si le cred minciunile. daca a fraierit-o pe femeia aceea, crezi ca nu te va fraieri si pe tine?

  • Problema a pornit de la faptul că a fost de acord să treacă pe proprietatea ei aceasta conducta de evacuare..acum suporta consecințele la acordul dat și încrederea care a avut ,că va fi doar o locuință racordata..

  • Clientii domnului Agape au devenit si ei ieseni prin dobandirea acestui drept in urma imprumuturilor pe 25-30 de ani, ramandu-le obiceiurile normale din locurile natale. Situatia se poate rezolva mai rapid prin amenajarea de wc-uri in curti pentru ca proprietarii sa se simta ca la mama acasa.

  • Toți ciomârtanii veniți din cine știe ce văgăuni au pus câteva mii avans, apoi au devenit sclavii băncilor pe 30 de ani și acum sunt mari proprietari. Iașul e sufocat de gherțoi din ăștia înapoiați care nu știu să se comporte nici în trafic și nici pe nicăieri și mai și înfundă canalizarea. Nu e vina nici a doamnei nici a dezvoltatorului, ci a ciomârtanilor care înfundă budele.

  • bai kolla, nu noi venitii au pus o teava are diametru prea mic pentru cate vile sunt. nu ei s-au racordat in curte la femeia asta. nea omu dezvoltatoru o pus teava. de la el n-ai ce cere, e doar un dobitoc nesimtit. dar de la institutiile statului da. de ce nu supravegheaza respectarea proiectului? stau in birouri si se acopera cu hartii. ca nu cred ca in proiect racordul la canalizare era prevazut la femeia asta in curte.

  • Bai putza de kolla, intamplator cunosc cativa din “ciomartanii” de acolo, si numai din “vagauni” nu-s veniti 🤣. Iar despre partea cu sclavi, crede-ma, esti mai sclav ca multi dintre ei. Prb este cu dezvoltatorul lui peste, interesat doar de bani, si care si-a batut joc si de acea femeie si de cei ce au cumparat.

  • Vagauna = boston = vegasluy. Astia-s cei mai greu de suportat.
    Apoi urmeaza bachhau si ciuceava, un pic mai spalati dar tot cu pretentii.
    Un om normal se intreaba cum de acesti noi „ieseni” continua sa se comporte ca in vagaunile de unde au descalecat.
    Bine zice colegul de mai sua, astora le trebuie buda in „curte”. Hahaha, care curte ?

Adauga un comentariu