International

Democrații reacționează împotriva deciziilor luate privind votul prin poștă în SUA

Publicat: 17 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Democrații reacționează împotriva deciziilor luate privind votul prin poștă în SUA
Democrații reacționează împotriva deciziilor luate privind votul prin poștă în SUA

Democrații reacționează împotriva deciziilor luate privind votul prin poștă în SUA, considerând că este o încercare a președintelui Donald Trump de a folosi Serviciul Poștal al SUA, una dintre cele mai iubite instituții ale țării, pentru a frauda votul la alegerile din noiembrie.

Purtătorul de cuvânt Nancy Pelosi solicită Camerei o reuniune la Washington, probabil weekend-ul viitor, pentru o sesiune în timpul sezonului de convenții prezidențiale.

De asemenea, democrații au cerut ca noul șef al Poștei, Louis DeJoy, să depună mărturie pe 24 august pentru a răspunde acuzațiilor potrivit cărora schimbările controversate sunt destinate să încetinească intenționat votarea prin poștă.

Democrații reacționează împotriva deciziilor luate privind votul prin poștă în SUA: Acuzații grave la adresa lui Donald Trump

Reacția agresivă a democraților, venită la începutul unei crize politice în timpul Convențiilor Naționale Democratice și Republicane urmărește „falsurile neîncetate ale lui Trump“ cu privire la votul prin poștă care anunță o „catastrofă” în noiembrie.

Președintele Donald Trump a recunoscut săptămâna trecută că s-a opus finanațării Poștei cu 25 miliarde de dolari deoarece banii ar putea fi folosiți pentru a extinde accesul la vot.

Comentariul lui Trump a dus la o serie de acuzațiilor că aceasta încearcă în mod deliberat să refuze dreptul alegătorilor care se tem să meargă la secțiile de votare din cauza pandemiei de COVID-19, care a fost exacerbată de administrarea sa greșită și care a ucis până acum peste 170.000 de americani.

„Șeful Poștei și conducerea serviciilor poștale trebuie să răspundă Congresului și poporului american cu privire la motivul pentru care împing aceste noi politici periculoase care amenință să închidă vocile a milioane de americani, cu doar câteva luni înainte de alegeri”, au spus liderii democrați, inclusiv Pelosi și liderul minorităților din Senat, Chuck Schumer.

Democrații marșează pe importanța votului

Mobilizarea democrată pune în centrul campaniei electorale importanța dreptului la vot și crește tensiunile din mediul politic american.

Deja, mai multe state spun că iau în considerare acțiunile legale împotriva administrației Trump având motive de îngrijorare cu privire la votarea prin poștă.

De asemenea, mulți democrați sunt îngrijorați că schimbările politicii lui Louis DeJoy, care au încetinit termenele de livrare, au eliminat comisioanele de scrisori de mare viteză și au inclus avertismente că buletinele de vot nu vor mai fi tratate cu prioritate, și vor avea un impact sever asupra alegerilor din noiembrie.

Ca o strategie, subliniind comentariul lui Trump săptămâna trecută potrivit căruia s-a opus 25 miliarde de dolari pentru finanțarea nouă pentru sistemul de poștă, deoarece ar duce la mai multe votări prin poștă, poate stimula și eforturile democratice de a-i convinge pe alegători să își prezinte voturile devreme și să poată merge pe mâna candidatului partidului Joe Biden.

Nu este clar cât de eficientă ar putea fi acțiunea democratică în cameră. Un proiect de lege independent pentru finanțarea Serviciului Poștal nu poate trece de Senatul condus de republicană. Casa Albă ar solicita, probabil, concesii cu privire la un nou proiect de lege de stimulare economică în schimbul acordului acestor măsuri. Negocierile dintre cele două părți s-au întrerupt în această lună din cauza insistenței democraților asupra mai multor bani pentru guvernele locale și de stat.

Joe Biden, un real pericol pentru Donald Trump

Milioane de votanți sunt așteptați să își exprime votul prin poștă în acest an, având în vedere că nu sunt dispuși să se prezinte la locurile de votare.

Un sondaj național CNN / SSRS publicat duminică arată că Biden are 50% față de 46% Trump . Comparativ cu un alt sondaj Wall Street Journal / NBC, Biden a crescut cu 9 puncte.

Totuși, Donald Trump susține că are victoria asigurată deoarece este un lider de succes și a administrat bine problemele cu care s-a confruntat SUA.

„Sper să câștig pentru că am administrat bine problema virusului și pe cele din economie”, a spus președintele sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă susținută în New Jersey.

Statele Unite au mai multe cazuri de COVID-19 și mai multe decese decât orice altă țară. În ultimele 16 zile, SUA au raportat peste 1.000 de decese noi pe zi, potrivit Universității Johns Hopkins și Covid Tracking Project.

Adauga un comentariu