International

Președintele american face o paralelă între Europa și SUA în privința deceselor provocate de coronavirus

Publicat: 13 aug. 2020
Donald Trump strigă

Președintele american face o paralelă între Europa și SUA în privința deceselor provocate de coronavirus.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că Europa are o mortalitate mai ridicată decât SUA din cauza noului coronavirus. De asemenea, acesta a mai declarat că economia americană se află pe o poziție mai bună decât cea europeană, în ciuda numărului uriaș de decese.

Președintele american face o paralelă între Europa și SUA în privința deceselor provocate de coronavirus

Miercuri, Donald Trump a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a creat o lista cu diferențele dintre SUA și Europa. Astfel că, acesta a arătat că mortalitatea este mai mică în SUA, în comparație cu Europa, unde este cu 40% mai mare. De asemenea, acesta a mai lăudat economia SUA, care stă mai bine decât cea a continentului european, în contextul noului coronavirus.

„În timp ce economia noastră are performanţe semnificativ mai bune decât Europa, în realitate are o evoluţie mai bună decât orice altă piaţă din lume. În acelaşi timp, Europa se confruntă cu un exces de mortalitate cu 40% mai mare decât Statele Unite”, a declarat Trump.

„Lucrăm cu Europa la dificultăţile pe care le întâmpină şi îi vom ajuta până la capăt, ne descurcăm foarte în ceea ce priveşte vaccinurile şi medicamentele”, a spus preşedintele.

Atac armat la Casa Albă. Președintele Trump a părăsit imediat conferința de presă

Atac armat la Casa Albă. Un incident armat petrecut luni l-a făcut pe preşedintele Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă. Potrivit celor de la Fox News, această conferință începuse la abia de trei minute.

Un incident armat petrecut în imediata vecinătate a Case Albe i-a întrerupt președintelui Trump conferința de presă. Donald Trump a părăsit sala de briefing a Casei Albe la aproape trei minute după ce începuse să vorbească. În acel moment nu a dat nicio explicaţie. Totul s-a întâmplat după ce un agent al serviciului de securitate s-a apropiat și i-a cerut să iasă.

Atac armat la Casa Albă

„A fost un schimb de focuri în faţa Casei Albe”, a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu. „Forţele de ordine au împuşcat pe cineva, pare a fi suspectul şi suspectul este acum în drum spre spital (…). Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului”, a declarat el.

Donald Trump a mai spus că situaţia se afla „foarte bine sub control” şi că nimeni altcineva nu a fost rănit. De asemenea, incidentul a avut loc „lângă gard, dar în afara complexului”. Secret Service a anunţat ulterior pe Twitter că unul dintre ofiţerii săi a fost de asemenea dus la spital. Se pare că acesta ar fi fost rănit în timpul incidentului armat. Complexul a fost închis în urma incidentului.

„Aţi fost surprinşi, eu am fost de asemenea surprins, cred că este probabil destul de neobişnuit”, a spus Trump, adăugând că a fost dus în Biroul Oval după ce a fost escortat afară din sala pentru mass-media. „Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc”.

 

Comentarii
Adauga un comentariu