Magazin

Demonstrații de robotică cu echipele ieşene selectate la competiţia mondială „Maryland Tech Invitational”, la Iulius Mall

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Demonstrații de robotică cu echipele ieşene selectate la competiţia mondială Maryland Tech Invitational la Iulius Mall

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să dai viață ideilor tale? Echipele de robotică Cyliis și Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, selectate pentru a participa la Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI) din SUA, vin la Iulius Mall Iași pentru a-şi prezenta invenţiile. Duminică, e timpul să îți susții echipa preferată la al doilea turneu de baschet Iulius High Ballers! 20 echipe, de la 15 licee din Iași, luptă pentru titlul de campioană, iar tu te poți bucura de socializare și distracție alături de prieteni. 

Sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 12:30, echipele Cyliis și Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil’’ din Iași, calificate pentru a participa, în luna iunie, la Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational” din SUA, vin, în piațeta din fața Carrefour Market, pentru o demonstrație cu roboții care le-au adus rezultate remarcabile în competițiile de robotică. Le vei auzi povestea, visurile, planurile și vei putea face cunoștință cu proiectele lor. Sprijină performanța, descoperă-le creațiile și vino la Iulius Mall pentru a susține participarea celor două echipe la competiția de robotică unde ajung doar cele mai bune 40 de echipe din toată lumea!

Duminică, 26 mai, de la ora 10:30, fiecare echipă a celor 15 licee ieșene înscrise în competiţia de baschet Iulius High Ballers are șansa de a-și demonstra abilitățile sportive odată cu cel de-al doilea turneu. Evenimentul aduce împreună, pe terenul de sport al Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași, liceenii pasionați de mișcare și încurajează implicarea în activități dedicate promovării sportului și a spiritului competitiv.

Iulius High Ballers este o competiție de baschet 3×3, organizată de Iulius Mall Iași în parteneriat cu Clubul de baschet Stomart, Federația Română de Baschet – Sucursala Regională 7 și Inspectoratul Școlar Județean Iași, dedicată elevilor din unitățile de învățământ din Iași. Iulius High Ballers face parte din circuitul Federației Internaționale de Baschet (FIBA) 3×3, echipele participante sunt formate din 3 jucători + o rezervă, iar categoria de vârstă este U19.

Liceele rămase în competiția Iulius High Ballers sunt: Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Colegiul Național Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Liceul cu Program Sportiv Iași, Liceul Teoretic „Ion Neculce” Tg. Frumos, Liceul „Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” Iaşi, Liceul Teoretic Waldorf Iaşi, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Comentarii
  • „Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational” din SUA”.
    „Iulius High Ballers”ceva cu baschet.
    Intreb si eu ca prostul: in ce tara suntem? Nu se pot da denumiri in limba romana? Cine se preocupa „pas cu pas” pentru a nu mai fi romani? Trebuie sa bantuie, neaparat, tot felul de actiuni, dar cat mai departe de ideia de a fi roman, de patriotism. Nu vi se pare ca functioneaza o politica antiromaneasca?

Adauga un comentariu