Local

Depoul CTP Iași se mărește cu încă două tramvaie noi PESA. Garajul are în prezent șase astfel de garnituri – FOTO

Publicat: 30 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Depoul CTP Iași se mărește cu încă două tramvaie noi PESA. Garajul are în prezent șase astfel de garnituri - FOTO
În perioada următoare, vor fi livrate municipiului Iași și alte tramvaie de către același producător, în baza contractului încheiat cu Primăria Municipiului Iași, finanțat de către Uniunea Europeană
Două noi tramvaie PESA au intrat în Depoul CTP Iași, luni, 30 august, la primele ore ale dimineții. Acest eveniment a avut loc la exact patru săptămâni după ce au sosit la Iași primele două vagoane ultramoderne de același tip, din Polonia. În prezent, în depou, se află șase tramvaie PESA.
În perioada următoare, vor fi livrate municipiului Iași și alte tramvaie de către același producător, în baza contractului încheiat cu Primăria Municipiului Iași, finanțat de către Uniunea Europeană.
Noile vehicule vor ieși la stradă imediat ce toate procedurile interne vor fi încheiate. Între timp, continuă testele funcționale cu primele două vagoane primite de către CTP Iași la începutul acestei luni, etapă ce a putut fi demarată după finalizarea pregătirii personalului companiei noastre.
Contractul de achiziție a celor 16 tramvaie PESA a fost semnat pe 27 aprilie 2020, iar valoarea acestuia este de circa 163 de milioane de lei, (aproximativ 33,1 milioane de euro – ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai).
Adauga un comentariu