National

Deputat PSD, acuzații dure la adresa lui Florin Cîțu: „Nu e doar penal și țepar ci și un laș incult, fără nicio urmă de patriotism”

Publicat: 24 aug. 2021
Florin Cîțu vorbește la microfon
Florin Cîţu

Deputatul PSD Corneliu Buicu spune că este „revoltător” faptul că președintele Ungariei nu a primit nicio replică după ce a comparat de față cu premierul Florin Cîțu pierderea Transilvaniei cu ocuparea Crimeii de către ruși.

„Premierul Cîțu nu e doar penal și țepar ci și un laș incult, fără nicio urmă de patriotism. Este revoltător și inadmisibil pentru un premier al României să asiste impasibil la discursul președintelui Ungariei, care, într-o reuniune internațională, compară anexarea Crimeii de către Rusia cu pierderea Transilvaniei de către Ungaria.

La fel de intolerabilă și rușinoasă este lipsa de reacție a ministrului de Externe român, care era prezent la summitul de la Kiev, dar și a președintelui Iohannis. În lipsa unei reacții oficiale, în lumea diplomatică, se consolidează neadevărul că Ungariei i s-ar fi luat, pe nedrept, Transilvania”, a scris Buicu pe Facebook.

Potrivit acestuia, lipsa de reacție a lui Cîțu „echivalează cu un act de trădare”.

„Funcția pe care o ocupă îi impunea lui Cîțu să dea replică și să reafirme adevărul istoric, acela că unirea de la 1918 a Transilvaniei cu României este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnată în rezoluția oficială a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 la care au participat 1228 de deputați-reprezentați au tuturor regiunilor transilvane. Iar apoi acest act de voință populară națională a fost recunoscut în tratatele internaționale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după primul război mondial.

Nu poate fi nicio comparație cu anexarea prin forță a Crimeii de către Rusia, contestată și nerecunoscută oficial de nicio o țară democratică. Asta era necesar să afirme clar și răspicat Cîțu, ca premier și ca român. Să apere interesul național! A tăcut, ori pentru că nu știe istoria noastră ori pentru că nu-i pasă. Și astfel dovedește că este nu doar penal și țepar ci și un laș fără pic de patriotism și cultură”, mai spune social-democratul.

Comentarii
  • Unii sunt setati aiurea.Si acum la orice raspund; Dragnea.Adevarul ca Dragnea este cu un cap peste Vaslica Catu,Iohanis si Turcan luati la un loc.Dragnea n-a fost nici premier nici presedinte.Iohanis se face ca este presedinte si premier,in realitate nu face nimic pentru tara.

Adauga un comentariu