Actualitate

Deputaţii AUR de Iaşi, Cristian Ivănuță şi Mihail Albișteanu, la BZI LIVE despre delegația din Azerbaijan

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputaţii AUR de Iaşi Cristian Ivănuță şi Mihail Albișteanu la BZI LIVE despre delegația din Azerbaijan
Cristian Ivănuță şi Mihail Albișteanu, la BZI LIVE

Deputații AUR Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, au vorbit în cadrul emisiunii BZI LIVE, moderată de prezentatorul Valentin Huțanu, despre delegația din Azerbaijan, dar și despre clasa politică românească.

„În perioada interbelică, România era mare producătoare de grâne. Preţul la nivel mondial se stabilea la noi. Cine produce, stabilește preţul, corect ? Păi noi producem şi alţii ne stabilesc preţul? Cum se poate asta? Unde e interesul României?”, a spus Mihail Albișteanu.

Deputații AUR de Iași la BZI LIVE

Deputații AUR Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, au vorbit în cadrul emisiunii BZI LIVE, din 16 septembrie, despre delegația din Azerbaijan, dar și despre reacția comisarilor europeni de după discursul Ursulei von der Leyn de zilele trecute.

„Pe 26, 27, 28 vor fi întâlniri intense, grupurile noastre se vor întâlni. Am primit vestea tristă, pe 14 septembrie, că teritoriul azer a fost lovit de rachete. Imediat forţele azere au ripostat, disolvând o serie de obiective, printre care şi un blindat rusesc. Nu ştim exact ce se întâmplă, poate fi şi o provocare. De asemenea, tot joi, 15 septembrie, populaţia şi-a exprimat opinia pentru rezolvarea acestui litigiu cu armenii, dorinţa de a lupta toţi pentru a tranșa acest conflict.

Contextul este unu sensibil, în care delegația nu se ştie dacă va mai ajunge.

Vor fi întâlniri la minister, ne vom întâlni cu Ciolacu…apoi cu grupul nostru de prieteni. Urmând ca după prânz, să ne întâlnim cu un consilier din politica externă, Emilian Fota. Iar a doua zi, pe 28 septembrie, mergem la Constanța, pentru ca domnul Guler să cunoască realităţile din România. Să vadă comunitățile turco-tătare, că au parte de libertăţi.

Noi am susținut dezvoltarea pe mai departe a negocierilor de mărfuri între Marea Caspică şi Marea Neagră, să se ajungă la cifre de mărfuri să se poată transporta pe aceste porturi.

Azerbaijan a fost solicitat de UE pentru ca să-şi mărească cantitatea de gaze prin conductul care leagă Marea Caspică de Europa, până în 2027. De acest lucru beneficiază deja Grecia, care este legată de Bulgaria.

Noi, partidul AUR, am susţinut în nenumărate rânduri să nu ne vindem principalele active către alte companii mari, ale străinilor.

Așadar, pe 2 octombrie, o să cerem socoteală acestei coaliţii incompetente.

Fondurile pe care statul român le absoarbe sunt foarte mici, se împrumută mult, şi fondurile sunt aproape 0”, a spus Cristian Ivanuță.

Mihail Albișteanu: „Interesul PSD şi PNL este caşcavalul şi alte brânzeturi”

Deputatul AUR Mihail Albișteanu dezvoltat pe scurt contextul în care se află clasa politică în aceste timpuri de restriște, în care domină doar interesele proprii.

„La Bruxelles, acolo se bucură când taie gazele, măresc preţurile.. ca și cum naţiunile nu au nici un drept. Trebuie să înțeleagă că nu ne fac nouă un hatâr. Cum putem accepta situaţia asta? Olanda este un mare conducător de gaze. În perioada interbelică, România era mare producătoare de grâne. Preţul la nivel mondial se stabilea la noi. Cine produce, stabilește preţul, corect ? Păi noi producem şi alţii ne stabilesc preţul? Cum se poate asta? Unde e interesul României?

Îi criticăm pe austrieci, dar ei au tot dreptul să ne păcălească. Noi suntem vinovaţi. Această clasă politica incompetentă. Clasa noastră politică îşi apără propriile interese şi buzunare, nu îi interesează de bunăstarea cetățeanului român.

Țineți minte că zilele trecute, Ciolacu avea un gust amar. Acum, poate cu delegaţia azeră nu o să aibă iar un gust amar în gură.

Interesul PSD şi PNL este caşcavalul, şi alte brânzeturi. USR a plecat de la guvernare şi s-a format această coaliţie, girată de domnul preşedinte Iohannis. Eu stau şi mă întreb acum, nu cumva, ei, mă refer la cei din afară, nu cumva au preconizat că acest război este inevitabil, şi nu au preconizat că această ţară trebuie să rămână stabilă şi trebuie să aibă un guvern competent, care să prevină orice convulsie? Uitaţi-vă la statele din jur cum joacă. Nu cred că cei din afară vor permite ca această coaliţie să se rupă”, a spus Mihail Albișteanu.

Deputații de AUR Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, au fost prezenți în cadrul ediției BZI LIVE moderată de Valentin Huțanu.

Adauga un comentariu