National

Deputatul PSD Daniel Ghiță, reacție virulentă la faptul că se dorește introducerea cărții de identitate a Ținutului Secuiesc: Statul român trebuie să îi scoată în afara legii

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul PSD Daniel Ghiță reacție virulentă la faptul că se dorește introducerea cărții de identitate a Ținutului Secuiesc Statul român trebuie să îi scoată în afara legii
Deputatul PSD Daniel Ghiță vrea scoaterea în afara legii a CNS

Consiliul Național Secuiesc a lansat în spaţiul public un proiect extrem de controversat. Vorbim despre o carte de identitate care ar conține apartenența la Ținutul Secuiesc. În replică, deputatul PSD, Daniel Ghiță a abordat problema în termeni duri.

Acesta a propus scoaterea în afara legii a Consiliului Național Secuiesc pentru că aceștia doresc ruperea statului național român.

 

Daniel Ghiță vrea scoaterea în afara legii a Consiliului Național Secuiesc

Într-o intervenţie publică, deputatul PSD, Daniel Ghiță, a declarat că actul prin care Consiliul Național Secuiesc dorește adoptarea unei cărți de identitate reprezintă un act de trădare națională. Parlamentarul a propus scoaterea în afara legii a CNS mai ales din perspectiva că măsurile sunt anti-naționale și vizează ruperea statului național român.  Faptul că CNS propune acest lucru într-un moment extrem de greu pentru România este un act de joasă speță pe care doar cei mai mari dușmani ai țării l-ar putea face, susține Ghiță:

„Cer autorităților române să scoată în afara legii Consiliul Național Secuiesc pentru inventarea de cărți de identitate paralele! În timp ce România se zbate să rezolve crize multiple, Consiliul Național Secuiesc dă o lovitură mârșavă inventând o așa numită carte de identitate secuiască ca simbol al ruperii de statul național român! Probabil că ministrul de Interne doarme și nu vede ce se întâmplă în ograda lui. E timpul să se trezească și să ia atitudine, oprind asemenea manifestări anti-naționale lansate deloc întâmplător la scurt timp după Sărbătoarea de 1 Decembrie.

Numai dușmanii cei mai înverșunați ai României pot lovi țara pe timp de criză, așa cum face Consiliul Național Secuiesc! Inițiativa Consiliului Național Secuiesc este impardonabilă: profită de faptul că România se confruntă cu crize multiple și înjunghie statul român pe la spate, sperând că nu observă nimeni. În fața unui asemenea afront statul român trebuie să reacționeze prompt. Nu acceptăm cărți de identitate paralele, după cum nu acceptăm ținuturi autonome și organizații separatiste! Cer, de aceea, scoaterea de urgență în afara legii a Consiliului Național Secuiesc. Permitem oricui să încalce legile și Constituția țării după bunul plac? Trebuie să terminăm o dată cu trădătorii de țară și cu cei care se folosesc de toleranța românească pentru a distruge statul român din interior! Nihil Sine Deo!”, transmite Daniel Ghiță.

Consiliul Național Secuiesc vrea o carte de identitate pe care să se regăsească autonomia Ținutului Secuiesc

Reprezentanții Consiliului Național Secuiesc au un proiect extrem de controversat ce prevede faptul că o persoană poate solicita o carte de identitate care să conțină şi autonomia Ținutului Secuiesc. Pentru a obține documentul, cel în cauză trebuie să completeze o serie de acte prin care îşi ia anganjamentul în susţinerea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Documentul secuiesc ar conţine în mod lizibil doar numele şi secvenţa de cifre de identificare generate de sistem, celelalte date personale ar fi afişate într-un cod QR. Baza de date a cardurilor ar fi gestionată de o organizaţie sau instituţie desemnată de comitetul permanent al CNS. Cei care au solicitat şi au obţinut documentul pot rămâne fără el dacă se opun valorilor specificate în cererea înaintată către Consiliu. De altfel, persoanele pot solicita anularea cărţii de identitate dacă depun o cerere în acest sens.

Pe de altă parte, Consiliul Național Secuiesc a ieșit în spațiul public și cu alte măsuri controversate cum ar fi adoptarea imnului Ținutului Secuiesc, stema sau sigla.

Adauga un comentariu