Actualitate

Deputatul Silviu Macovei, despre proiectele finanțate prin PNRR la Iași: „Un mare ZERO!”

Publicat: 28 sept. 2021
Deputat Silviu Macovei

Deputatul ieșean Silviu Macovei a transmis astăzi, 28 septembrie 2021, faptul că s-a constatat că Iașul nu are niciun proiect major finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„În sfârșit, așa zișii mari lideri liberali ai Iașului și-au dat măsura micimii și capacității lor politice! Județul nostru are ZERO proiecte mari de infrastructură și nici o garanție că vom primi măcar un euro din cele 30 de miliarde cu care se laudă guvernanții că au obținut. USR și PNL au moșit acest măreț plan în așa hal încât cel mai mare oraș după București și unul dintre cele mai numeroase județe din România nu au nimic concret! Cred sincer că toți politrucii din filialele ieșene ale PNL și USR ar trebui să-și dea demisia de rușine, nu de onoare pentru o asemenea impotență politică” a răbufnit deputatul PSD Silviu Macovei.
Odată cu aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență au ieșit la iveală proiectele pe care ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea (USR), le-a ținut practic „la secret”. Este adevărat că pe surse s-au mai aflat unele dintre marile proiecte finanțate exclusiv din PNRR.

Cu această ocazie, s-a putut constata că Iașul nu are NICIUN PROIECT MAJOR finanțat prin PNRR. Viceliderul deputaților PSD, Silviu Macovei explică dimensiunea ratării de ieșeni a unei șanse istorice de a finanța proiecte de ani de zile așteptate: „Culmea ridicolului, Iașul este menționat de 16 ori în PNRR, dar fără nici măcar un singur proiect major aprobat. Acestea sunt mențiuni la diverse, cu proiecte foarte mici și care stau în pixul Guvernului de la București, dar fără nici o garanție. Este un fel de șantaj, o promisiune nefundamentată de finanțare în schimbul ploconelii în fața mărețului guvern liberal. Cluj Napoca, spre deosebire are 57 de mențiuni în PNRR, 300 milioane de euro pentru un metrou destinat la doar 30.000 de clujeni, 1.3 miliarde (!) euro pentru modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor și multe altele care se adună într-un total de 1.7 miliarde de euro doar pentru orașul lui Boc! Aș vrea să îi aud pe liberalii și useriștii ieșeni cum se laudă că au adus bani europeni pentru ieșeni fiind la guvernare!” a spus Silviu Macovei.

Comentarii
Adauga un comentariu