Actualitate

Deputatul USR, Stelian Ion, şi-a luat o locuinţă ANL încălcând patru legi! Și-a inventat un handicap grav care necesită însoțitor

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul USR Stelian Ion şi-a luat o locuinţă ANL încălcând patru legi Și-a inventat un handicap grav care necesită însoțitor
Ministrul justiției, Stelian ion

Deputatul USR, Stelian Ion, şi-a luat o locuinţă ANL încălcând patru legi. Conform unei anchete făcute de Newsweek România, deputatul ar fi încălcat minim patru legi, unele dintre ele fiind de ordin penal. Coincidenţă sau nu, mama deputatului USR lucrează chiar la instituţia unde se depun actele pentru obţinerea unei locuinţe sociale. Totuşi, îţi vine greu să crezi că dintr-un salariu de deputat nu îţi poţi permite o chirie, dacă e să ţinem cont că la blocurile ANL se formează cozi de dosare ale unor tineri care nu şi-ar permite, din salariul pe care îl încasează, să plătească o chirie.

Deputatul USR, Stelian Ion, şi-a luat o locuinţă ANL încălcând patru legi

În ancheta făcută de newsweek România se arata ca deputatul USR, Stelian Ion, candidatul formaţiunii politice pentru primăria Constanța a obţinut o garsonieră într-un bloc de locuinţe sociale ANL prin metode cel puţin neortodoxe, pe alocuri cu iz penal. Se pare că pentru a putea accesa confortul unei garsoniere cu un preţ de chirie aproape gratis, deputatul USR ar fi încălcat nu mai puţin de patru ori legea curentă. Acesta este acuzat că şi-a crescut în mod fraudulos punctajul.

Mama individului lucrează în instituţia publică ce se ocupa cu preluarea dosarelor pentru ANL

Ca o coincidenţă bizară, mama deputatului USR, Stelian Ion, lucrează în instituţia publică ce se ocupa cu preluarea dosarelor pentru accesarea unei chirii în cadrul ANL. Întreg evenimentul s-a petrecut pe vremea când politicianul care în aceste momente este un lider al luptei împotriva ciumei roşii era un apropriat al fostului primar PSD-ist, Radu Mazăre. Conform dezvăluirilor făcute în presă, candidatul USR la Primăria Constanța şi-a luat o garsonieră ANL pe vremea când era un tânăr avocat pentru că mama acestuia l-a încurajat spunându-i: „Depune mamă și tu, poate ai și tu, pe undeva noroc!”.

Pentru susţinerea argumentelor oferite, jurnaliştii au prezentat mai multe documente din dosarul depus de deputatul Stelian Ion în 2004 la Reia Autonomă de Exploatarea Domeniului Public şi Priva (RAEDPP) Constanța.

Deputatul suferă de un handicap… inventat! Totul pentru a trăi în garsoniera ANL

Acelaşi articol scoate la iveală neregulile pe care deputatul USR, Stelian Ion le-a comis. Conform dezvăluirilor, deşi era tolerat de părinţi în casă, acesta a încheiat un contract de chirie cu tatăl lui în valoare de 10 lei. Un al doilea fapt ieşit din comun este reprezentant de faptul că şi-a falsificat un handicap grav care necesita însoţitor.

Principalele nereguli pe care le-au descoperit jurnaliștii în urma investigației noastre sunt:
1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;
2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar;
3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut;
4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

Adauga un comentariu