Sanatate

Dereglări de ciclu înainte de menopauza: La ce să te aștepți în această perioadă

Publicat: 30 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dereglări de ciclu înainte de menopauza La ce să te aștepți în această perioadă
De cele mai multe ori, femeile ajung la menopauză la vârsta de 50 de ani

De la o anumită vârstă, tot mai multe femei se confruntă cu dereglări de ciclu înainte de menopauză. Chiar dacă acest fapt este individual și diferit de la o femeie la alta, menopauza influențează ciclul. Foarte puține femei ajung la perioada menopauzei având un ciclu regulat. De cele mai multe ori acesta începe să se deregleze cu trei ani înainte de menopauză.

Din moment ce perioada menopauzei se apropie, hormonii încep să fie tot mai instabili, deviind ciclul menstrual. De obicei, un ciclu menstrual se manifestă în felul următor: sângerări în cantități extrem de mici, cu o durată diferită de la o lună la alta.

grafica ovarele unei femei
Multe femei se plâng de faptul că vaginul devine extrem de sensibil înainte de menoapauză

Dereglări de ciclu înainte de menopauză: Ce trebuie să faci atunci când hormonii își fac de cap

Pentru a reuși să înțelegi la timpul potrivit că perioada menopauzei este aproape trebuie să îți analizezi foarte atent ciclul menstrual. În ajutorul femeilor vine și tehnologia. Astăzi, există o mulțime de aplicații care te vor ajuta să-ți urmărești perioada ciclului.

Alte semne care te vor înștiința că perioada dată este tot mai aproape este frecvența ciclului menstrual. Acesta începe să se manifeste tot mai rar sau din contra, tot mai des. Sunt unele femei care, înainte de menopauză, au luni fără ciclu. Altele, invers, au un ciclu extrem de abundent însoțit de dureri abdominale și sângerări stranii.

Este foarte posibil ca înainte de perioada menopauzei, ciclul unei femei să sufere unele schimbări majore. De asemenea, apar cheagurile, perioade neregulate de ciclu și respectiv perioade diferite de fertilitate și infertilitate.

femeie care sufera de calduri din cauza menopauzei
Din moment ce perioada menopauzei este tot mai aproape, femeile trec și printr-o perioadă de schimbări la nivelul vaginului

La ce vârstă femeile ajung la menopauză: Care sunt modificările majore prin care acestea trec

De cele mai multe ori, femeile ajung la menopauză la vârsta de 50 de ani. Cu siguranță, există cazuri în care perioada de menopauză apare mai devreme sau chiar mai târziu. În această perioadă, femeile se confruntă cu diverse schimbări majore, printre care și dereglarea ciclului menstrual.

Nu doar ciclul menstrual suferă modificări în perioada menopauzei, chiar și organismul femeii trece printr-o serie de schimbări. Din cauza dereglării ciclului menstrual, unele femei încep să adauge în kilograme. De asemenea, pielea femeii pierde multe vitamine odată cu dereglarea ciclului menstrual. Pielea acesteia devine uscată, având nevoie de o hidratare intensă.

De asemenea, pe lângă metabolismul încetinit, unele femei se pot confrunta cu căderea părului. Aceste probleme pot semnala nu doar apropierea perioadei de menopauză dar și unele probleme a glandei tiroidiene.

Unele femei se pot confrunta și cu probleme legate de somn. Tulburările de somn sunt foarte frecvente în perioada de premenopauză. Tot mai multe femei se plâng de faptul că pot adormi fără probleme, însă se trezesc la o oră foarte matinală și nu pot reveni la somn.

desen grafic femeie care se priveste in oglinda si se vede grasa
Din cauza dereglării ciclului menstrual, unele femei încep să adauge în kilograme

Prin ce schimbări trece vaginul unei femei înainte de menopauză

Din moment ce perioada menopauzei este tot mai aproape, femeile trec și printr-o perioadă de schimbări la nivelul vaginului. Pereții acestuia încep să devină tot mai subțiri, uscați și mai puțin flexibili. De asemenea, în această perioadă, pereții vaginului sunt predispuși la ruperi și fisuri.

Multe femei se plâng de faptul că vaginul devine extrem de sensibil înainte de menopauză, având nevoie de o îngrijire și mai atentă. De asemenea, acesta este predispus la iritații și dificultăți la penetrare.

În această perioadă este bine să folosești diverse remedii și metode pentru ameliorare disconfortului. Ingredientele naturale și spălăturile cu diverse ierburi ca în cazul infecțiilor urinare, te vor ajuta să depășești această perioadă. Dereglările de ciclu înainte de menopauză nu este singurul simptom care îți semnalează că organismul tău trece printr-o serie de schimbări. Înainte de menopauză trebuie să fii extrem de atentă și la starea pielii tale, a părului și a regimului alimentar.

grafica ovarele unei femei
Din moment ce perioada menopauzei se apropie, hormonii încep să fie tot mai instabili
Adauga un comentariu