Sanatate

Ceai pentru infecție urinară: Spălături care te vor scăpa de acest disconfort

Publicat: 07 dec. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ceai pentru infecție urinară Spălături care te vor scăpa de acest disconfort
Ceaiul din fructele de ienupăr acționează ca un diuretic puternic

În cazul în care suferi de un disconfort atunci când urinezi este recomandat să folosești ceai pentru infecție urinară la spălături. Pentru tratarea unor infecții urinare sunt folosite și ceaiurile pentru rinichi. De cele mai multe ori, rinichii pot suferi din cauza infecțiilor urinare sau insuficiență renală.

Infecțiile urinare apar atunci când unul sau mai multe tipuri de bacterii se înmulțesc în interiorul organismului. De obicei, aceste infecții pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor sau antiinflamatoarelor prescrise de medic. În cazul în care afecțiunea nu este însoțită de alte simptome poți folosi remediile naturiste pentru a scăpa de disconfort. Spălările cu diferite tipuri de ceai reduc inflamația și mâncărimea.

femeie care se tine de burta din cauza durerii
Infecțiile urinare apar atunci când unul sau mai multe tipuri de bacterii se înmulțesc în interiorul organismului

Ceai pentru infecție urinară: Spălături care ameliorează durerea

Folosind ceaiurile diuretice pentru infecțiile urinare reușești să „speli” bacteriile. Unul dintre cele mai folosite ceaiuri pentru a ameliora durerile și senzația de urinare continuu provocate de infecțiile urinare sunt cele din ghimbir, fructe de ienupăr și strugurii-ursului.

Ceaiul din ghimbir ajută la canalizarea urinei, aceasta devenind mai puțin acidă astfel încât bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult. După prima spălare deja poți observa cum este redusă senzația de arsură și iritație care vine odată cu o infecția tractului urinar. Este foarte important să reduci bacteriile deoarece urina acidă arde țesuturile deja inflamate de infecție.

mai multe radacini de ghimbir langa un bol de sticla cu praf de ghimbir
Ceaiul din ghimbir ajută la canalizarea urinei, aceasta devenind mai puțin acidă astfel încât bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult

Ceaiul din fructele de ienupăr acționează ca un diuretic puternic. Astfel, din moment ce efectuezi spălări cu o infuzie din această plantă, reușești practic să speli bacteriile care au produs infecția.

Strugurii-ursului sunt o plantă folosită din vremuri străvechi pentru infecțiile urinare. Folosindu-l la spălări acesta va avea un efect antiinflamator, reducând durerea la urinare.

Spălături cu bicarbonat de sodiu în zona genitală: Remediu naturist pentru a scăpa de infecția urinară

Bicarbonatul de sodiu ajută la vindecarea zonei afectate. Astfel, prin spălături vaginale cu bicarbonat de sodiu poți omorî bacterii aflate în vezica urinară. De asemenea, acest remediu te ajută să scapi și de mirosul neplăcut din zona intimă.

persoana care se tine de burta din cauza durerii
Pentru tratarea unor infecții urinare sunt folosite și ceaiurile pentru rinichi

Bicarbonatul de sodiu îl poți folosi atât pentru spălări cât și pentru băi de șezut. Ambele proceduri sunt la fel de eficiente pentru tratarea infecțiilor urinare.

Pentru a efectua o spălare a zonei genitale trebuie să amesteci două lingurițe de bicarbonat într-o cană cu apă călduță. Amestecul îl poți folosi pentru a spăla întreaga zonă intimă, îndeosebi vulva și intrarea în vagin. După ce ai efectuat spălarea trebuie să clătești cu apă obișnuită după care să ștergi cu un prosop curat.

Este important să respecți proporțiile, nu este recomandat să pui o cantitate excesivă de bicarbonat, deoarece astfel poți usca zona intimă.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la fel ca sarea de baie. Astfel, dacă adaugi o jumătate de ceașcă de bicarbonat la un lighean cu apă călduță și stai așezat 20 de minute o să observi o îmbunătățire imediată. Această procedură trebuie efectuată de cel puțin două ori pe săptămână, reușind astfel să scapi de infecțiile urinare.

Astfel, atât folosirea unui ceai pentru infecție urinară la spălături cât și băile cu bicarbonat de sodiu în zona genitală te vor ajuta să scapi de disconfort.

o lingura cu bicarbonat de sodiu
prin spălături vaginale cu bicarbonat de sodiu poți omorî bacteriile aflate în vezica urinară
Comentarii
  • Buna ziua,
    Scriati in articol ca ceaiul de ghimbir este bun pentru tratarea infectiilor urinare. In aginea alaturata apare tumernic ( de culoare galbena- orange). Gbimbirul este alb- crem.

Adauga un comentariu