Titlurile zilei

Descinderi ca în filme! Palatele celei mai bogate familii de țigani din Iași au fost supravegheate din elicopter. Mascații au intrat în forță. Unsprezece persoane au fost reținute – FOTO

Publicat: 17 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Jale mare în țigănie ieri-dimineața. Zeci de forțe de ordine au descins în Zanea în mai multe case. Zeci de romi au fost luați pe sus și duși la audieri după ce au dat țepe de zeci de mii de lei. Romii contactau fel de fel de comercianți și comandau sute de kilograme de alimente. Odată ce TIR-urile încărcate cu alimente ajungeau în Iași, romii descărcau produsele, iar când era vorba de plată, se făceau nevăzuți

Jale mare printre mai multe familii de romi din Ciurea. Ieri-dimineață s-au trezit cu mascații pe cap. Ca de fiecare dată, romii s-au jurat că nu au făcut nimic și le-au spus anchetatorilor că este o greșeală. Desigur, oamenii legii aveau pregătite suficiente informații care arătau că romii evită să spună adevărul. Romii au dat țeapă după țeapă. Ei luau legătura cu diferite persoane în mediul online și comandau legume în cantități uriașe. După ce marfa ajungea la Iași și era descărcată în Zanea, la casele romilor, începea „distracția”. Romii le spuneau celor care veneau cu legumele că au rămas fără bani cash, dar vor merge cu ei la un bancomat pentru a face plata.

Polițiștii ieșeni au desfășurat 14 percheziții domiciliare

Odată ce ajungeau în municipiul Iași, romii se făceau nevăzuți, iar oamenii de bună credință care livrau legumele rămâneau cu paguba. Totul până ieri-dimineață, când mai multe familii s-au trezit cu mascații la ușă.

„Polițiștii ieșeni au desfășurat 14 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune. La data de 16 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Iași, au desfășurat 14 percheziții domiciliare, pe raza comunei Ciurea, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunii de înșelaciune”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Zeci de mii de lei făcuți peste noapte

Din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că, în anul 2017 și în anul 2020, mai multe persoane din comuna Ciurea ar fi comandat produse agricole (cartofi, ceapă, etc.) în cantități foarte mari, iar după ce produsele le-ar fi fost livrate, aceștia ar fi condus vânzătorii în zona bancomatelor, sub pretextul de a scoate bani, însă ulterior nu ar fi achitat contravaloarea produselor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. „În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 11 persoane au fost conduse la audieri.

„În baza probatoriului administrat în cauza, față de cele 11 persoane, cu vârste între 16 și 68 de ani, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. La data de 17 aprilie, cele 11 persoane vor fi prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, au mai precizat reprezentanții IPJ Iași.

Această familie este una dintre cele mai bogate din Ciurea

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași, iar la acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și un echipaj de aviație din cadrul M.A.I.. Surse din cadrul anchetei au precizat că mai mulți membri ai familiei Stănescu se numără printre cei ridicați de polițiști. De precizat este faptul că această familie este una dintre cele mai bogate din Ciurea și nu a stat departe de problemele cu legea de-a lungul timpului. De acest nume sunt legate multe dosare de evaziune fiscală.

Adauga un comentariu