Local

Descinderi DNA în această dimineaţă la Iaşi! Vizat este primarul care tocmai a câştigat încă un mandat! Anchetatorii au intrat în sediul primăriei şi la ales acasă – EXCLUSIV

Publicat: 30 sept. 2020
Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana
Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana

Descinderi ale Direcției Naționale Anticorupție, miercuri dimineață, 30 septembrie 2020. Perchezițiile l-au vizat pe Gheorghe Rotaru, primarul localității ieșene Țibana.

Reporterii BZI l-au contactat pe primarul comunei Țibana, Gheorghe Rotaru, însă acesta are telefonul mobil închis.

Reporterii BZI i-au contactat de asemenea și pe reprezentanții DNA, însă aceștia au refuzat să ofere vreun detaliu cu privire la acțiunea din această dimineață.

O combinație cu 120 de camioane de balast la Primăria Țibana a ajuns la DNA Iași. Banii publici s-au scurs de la partid pentru campania electorală

Maricel Popa, șeful Consiliului Județean Iași, a ajuns din nou în vizorul procurorilor anticorupție de la DNA. După dosarul cu Poșta Română SA pentru un spațiu din Bulevardul Chimiei, șeful CJ a ajuns în vizor și pentru o combinație făcută cu primarul Gheorghe Rotaru, din comuna Țibana. Consiliul Județean Iași a direcționat fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate, însă banii au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași, partid condus de Maricel Popa

Maricel Popa, șeful CJ Iași, a intrat din nou în vizorul procurorilor anticorupție de la DNA Iași. După dosarul cu Poșta Română SA pentru un spațiu din Bulevardul Chimiei, șeful CJ a ajuns în vizor și pentru o combinație făcută cu primarul Gheorghe Rotaru, din comuna Țibana. În plină campanie electorală pentru alegerile locale 2020, Maricel Popa dovedește că este disperat după un nou mandat. A ajuns să dea bani din fondurile județului către comunități- bani care sunt, însă, folosiți în campania electorală a primarilor.
Consiliul Județean Iași a direcționat la începutul lunii august 2020 fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate. CJ a dat 238 mii lei către Primăria Țibana, însă, o parte din acești bani au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași.

Bani descoperiți în biroul primarului Gheorghe Rotaru. Banii lichizi nu au fost justificați de Primăria Țibana

Cazul a ajuns la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Iași în urma unei sesizări venite din localitate. Primăria Țibana a pierdut sediul administrativ în urma unei decizii a instanței. Astfel, primăria s-a mutat într-un bar, unde plătește, lunar, o chirie de 3.000 euro. Birourile din vechiul sediu au fost sigilitate de executor, moment în care s-au găsit, într-un sertar, circa 100.000 lei. Suma ar reprezenta o parte din banii de la Consiliul Județean Iași, care sunt folosiți în campania electorală de primarul Gheorghe Rotaru. De altfel, acesta a susținut că e vorba de bani de campanie. Primarul nu a recunoscut nici ancheta procurorilor.

„Nu am auzit nimic de așa ceva. Nici de DNA, DGA, ci doar de executor. Procurorii nici nu au ce sechestra. Aveam bani în sertar, dar era cotizația noastră la partid. Primarul dă 5.000 lei, iar consilierii câte 3.000 lei. Sunt bani de campanie, nu altceva”, a menționat primarul Gheorghe Rotaru.

Scandal în comuna Țibana, controlată de omul lui Maricel Popa. Procurorii au intrat pe fir

Primarul Gheorghe Rotaru nu a avut cum să justifice suma găsită în sertar și nici unde au dispărut cele 120 camioane de balast. În aceste condiții, Direcția Generală Anticorupție (DGA) a demarat o anchetă, iar procurorii au arătat, negru pe alb, că sesizările se confirmă și că omul lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, a comis nereguli.

„Verificările efectuate au reliefat faptul că aspectele sesizate cu privire la posibile ilegalități în legătură cu achiziționarea de către comuna Țibana, la începutul lunii august 2020, a unei cantități de produse de balastieră, se confirmă. De asemenea, toate celelalte aspecte de posibile ilegalități săvârșite de către primarul Gheorghe Rotaru, în exercitarea funcției sale, așa cum au fost sesizate, se confirmă”, se arată în adresa DGA Iași.

Scandalurile în Primăria Țibana sunt la ordinea zilei. Recent, Primăria a dat alimentele de la Uniunea Europeană în campania electorală pentru alegerile locale 2020.

Comentarii
  • Sa te scoata Marineata cu canadienii ca i-ai tinut palma si ai adus un copil de la asfalt in glod la Garbesti. Te-au ajuns blestemele. Sunt atatea familii necajite in comuna noastra si o gramada de copii vai de sufletul lor si tu ajuti o japita, o taratura care a luat bani de la canadieni sa vanda copii .Tu cat ai luat de la canadieni? Si tu si Mihalcenii?Si Ovidiu?Stie tot satul si voi nu stiti? Va vine randul la toti !

  • A luat de la canadieni ca ii tine palma la jigodia asta de la Garbesti, a facut trafic de influenta si el si Mihalceanu la EON pt ea sa nu-i taie lumina ca a bransat alta casa si a consumat fraudulos. Si la sefu de post de la Tibana a facut trafic de influenta sa tina la sertar dosarul de inselaciune a EON-ului. O pune pe toate listele de ajutoare cu bani, pe la fundatie, si ea nu mai poate de bine, isi permite masina cu sofer , stie el Stavarache. Si altii necajiti n-au locpe liste ca nu sunt bani. Pe gratis faci asta primare sau pe banii canadienilor? La puscarie cu voi.

  • Pe la Ciurea nu veniti sa vedeti ce golanii face realesul PSD-ist Lupu, votat numai de tigani si de cei saraci cu duhul care iau ajutor social??? Cata spaga ia pt constructiile noi din Lunca Cetatuii???

  • O sa cada multi spagari , deja au inceput curatenia sistemului bolnav al primariilor din comune si nu atat , cum raspunzi la asemenea intrebare :
    Pe ce cheltuie un primar suma de 170000000 lei anual ( acesta e bugetul primariei- o suta saptezecimiliarde de lei ) ?

  • Lupu de la ciurea ? O putoate jegoasa care nu a facut nimic toata viata. Un ligau , sifonar pentru psd. Dna nu stie cum a construit casa fiicei sala ? Sa fim seriosi , stie toata comuna.

  • Lasa ca vine si DIICOTul peste tine la Primarie. Si peste Ovidiu sa spuneti voi cum faceti voi acte catre Protectia Copilului si stricati viitorul la copii. Sa spuneti voi ce interes aveti cu canadieni, spanioli, nemti de le faceti jocurile murdare. Gratis sigur nu.

Adauga un comentariu