Arheologie

Descoperire colosală făcută de arheologi în Ierusalim

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperire colosală făcută de arheologi în Ierusalim
Descoperire colosală făcută de arheologi în Ierusalim

Descoperire colosală făcută de arheologi în Ierusalim. Cercetătorii au făcut o descoperire colosală la Ierusalim. Este vorba de una din cele mai importante străzi ale fostului oraş antic. Aceasta a fost construită de guvernatorul roman al Iudeii Pilat din Pont.

Strada ce făcea legătura între bazinul Siloam şi Muntele Templului avea aproape 600 de metri. Strada era străbătută cel mai probabil de pelerinii ce se rugau la Templu.

Descoperire colosală făcută de arheologi în Ierusalim

Această descoperire face lumină cu privire la personalitatea lui Pilat din Pont, informaţii care până acum erau limitate.

Faptul că Pilat a construit o stradă pentru pelerini arată ca el nu ar fi fost preocupat doar de propriul interes şi ar fi fost indiferent faţă de supuşi.

Oamenii de ştiinţă ştiau de existenţa acestei străzi, arheologii desfăşurând săpături în această zonă a Ierusalimului încă din secolul al XIX-lea. Ceea ce nu s-a ştiut până acum a fost cât de veche este această stradă.

Pentru a afla, arheologi de la Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi şi de la Universitatea din Tel Aviv au săpat până la straturile de pământ de sub stradă.

Ei au descoperit zeci de monede, dintre care cele mai recente datează din anii 30 – 31 d.Hr., perioadă ce corespunde guvernoratului lui Pilat. Absenţa unor monede mai noi indică faptul că totalitatea sau o mare parte a lucrărilor de construcţie la această stradă s-au încheiat în perioada lui Pilat.

Izvoarele istorice şi Biblia îl prezintă pe Pilat din Pont într-un mod negativ

Acest guvernator roman este celebru tocmai pentru că l-a judecat pe Iisus şi a ordonat execuţia sa prin crucificare.

Puţinele izvoare istorice care-l menţionează arată că Pilat a confiscat banii dintr-o trezorerie sacră pentru a construi un apeduct. A încălcat în mod repetat legile religioase iudaice şi i-a ucis pe cei care protestau faţă de deciziile sale.

Adauga un comentariu