Titlurile zilei

Descoperire macabră! O bucată dintr-un cap de om a fost găsită de un copil, pe un câmp din Iași. Poliția a împânzit zona și a intrat în alertă! Se așteaptă rezultatele analizelor (Exclusiv)

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperire macabră O bucată dintr-un cap de om a fost găsită de un copil pe un câmp din Iași. Poliția a împânzit zona și a intrat în alertă Se așteaptă rezultatele analizelor Exclusiv
Craniu uman și Poliția Criminalistică

Descoperire șocantă pe un câmp din Iași. Un copil a găsit o bucată de craniu uman și a dat alarma. Mai multe echipaje de poliție au ajuns în zonă și au ridicat osemintele descoperite. A fost deschisă o anchetă, iar acum se așteaptă rezultatele unor analize de specialitate, pentru a se stabili cum a ajuns bucata de craniu acolo și cui aparține

Descoperire șocantă pe un câmp din Iași. Un copil a găsit o bucată dintr-un cap de om și a anunțat autoritățile. Zilele trecute, un câmp din comuna ieșeană Răchiteni a fost împânzit de autorități după ce un puști în vârstă de 15 ani a dat zvon că o bucată dintr-un cap de om este în zonă. Imediat polițiștii au mers să vadă despre ce este vorba.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe un câmp din comuna ieșeană Răchiteni au fost găsite rămășițe umane. Se fac verificări pentru a se stabili cu exactitate cum au ajuns acestea acolo”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Reporterii BZI au discutat cu locuitorii din zonă. Aceștia spun că nu își explică cum au ajuns bucățile de craniu pe câmp.

„Nu știu cum au ajuns acolo, nu mi-a venit să cred prima dată, am crezut că sunt de animal oasele, nu de om. De la noi nu cred că sunt, or fi fost aduse”, a spus un localnic.

Cum au ajuns rămășițele umane pe câmp

Totuși, ar putea exista o explicație. În zona Răchiteni, în anul 2008 a fost o inundație care a afectat mai multe case și cimitirul din zonă.

„A fost o inundație în anul 2008 și a fost afectat cimitirul. O parte dintre morminte au fost strămutate”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Totuși, este ciudat faptul că timp de 12 ani rămășițele umane nu au fost găsite și au apărut chiar acum. Anchetatorii trebuie să stabilească cui aparțin acestea și, mai ales, dacă la mijloc este vorba despre vreo infracțiune.

„Fragmentele au fost ridicate și duse la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a fi analizate”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML) vor stabili cam ce vechime au rămășițele și pot stabili cu aproximație ce vârstă avea persoana care a decedat.

Un schelet uman a fost găsit la sfârșitul lunii trecute, tot la Iași

La sfârșitul lunii trecute, un schelet uman a fost găsit în timpul unor lucrări efectuate la o grădiniță din Iași. Pe 29 octombrie, la Grădinița din Roșcani avea să fie făcută descoperirea șocantă. Muncitorii care lucrează încă la modernizarea imobilului au găsit în urma unor săpături osemintele. Primarul comunei a anunțat imediat autoritățile, iar la Roșcani au ajuns oamenii legii. Scheletul a fost examinat, iar ulterior a fost ridicat. Oamenii legii trebuie să afle de când se află sub grădiniță. Muncitorul care a găsit scheletul a spus că s-a speriat inițial de ce a găsit.

„Lucram aici, lângă fundație. Săpam și am dat de ceva. Am crezut că e un lemn, dar după mi-am dat seama că e un os. M-am speriat și i-am chemat pe colegi”, a spus muncitorul care a descoperit osemintele.

Cum au ajuns osemintele sub fundația grădiniței?

Localnicii spun că grădinița a fost ridicată în anul 1974. Ciudat este faptul că osemintele au fost găsite chiar sub fundație. Muncitorii au precizat că era aproape imposibil ca acestea să fi fost acolo și să nu fie descoperite.

„Când sapi o fundație e greu să nu te duci mai jos sau mai sus cu săpatul. Trebuia să-l găsească. Așa zic eu. Acum mă gândesc că poate e vreunul dintre muncitori, s-or fi certat… nu știu”, a spus unul dintre muncitori.

Cert este că osemintele nu îi aparțin unui soldat. Nu au fost găsite articole vestimentare și nici nu a fost găsită vreo cască sau vreun indiciu care să fi dus către un soldat. Acum, anchetatorii trebuie să afle cât de vechi sunt osemintele și eventual să stabilească cum s-a produs decesul. Specialiștii pot estima vechimea rămășițelor, însă oamenii legii nu prea au ce face în astfel de cazuri. Dacă a fost vorba despre o crimă de exemplu, este imposibil de aflat cine este autorul. Va fi aproape imposibil de aflat identitatea celui căruia i-au aparținut osemintele.

Adauga un comentariu