Local

Descoperire șocantă într-un cartier din Iași. Bombă găsită în Cimitirul „Sf. Vasile”

Publicat: 06 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperire șocantă într-un cartier din Iași. Bombă găsită în Cimitirul Sf. Vasile

Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit într-un mare cimitir din municipiu, pentru a ridica o bombă provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Angajații ISU au intervenit și în alte situații

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au fost solicitați să intervină în mai multe misiuni în ultimele zile. Geniștii din cadrul ISU au ajuns să ridice un proiectil provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial descoperit tocmai în Cimitirul „Sf. Vasile” din zona Galata.

„În data de 4 februarie 2020, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare pirotehnică în Pădurea Bălan din municipiul Iași, de unde au fost ridicate 9 proiectile explozive calibru 76 milimetri și un proiectil exploziv calibru 130 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 600 metri pătrați. De asemenea, în data de 4 februarie 2020, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare pirotehnică în Cimitirul «Sfântul Vasile» din municipiul Iași, de unde a fost ridicat un proiectil perforant calibru 47 milimetri. Suprafața asanată a fost de doi metri pătrați”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Alte intervenții în municipiu

În toată această perioadă, cei de la ISU au mai intervenit și la alte misiuni.

„În data de 4 februarie 2020, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat o recunoaștere în teren la un obiectiv economic din municipiul Iași. În aceeași zi, Detașamentul 2 de Pompieri Iași în colaborare cu Detașamentul 1 de Pompieri Iași, au intervenit pentru extragerea unei persoane blocate sub un tramvai pe Bulevardul Primăverii, nr. 23, în municipiul Iași. În urma evenimentului a rezultat decesul persoanei, un bărbat de aproximativ 60 de ani”, au susținut reprezentanții ISU Iași.

În plus, echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu