Local

Descoperire uluitoare într-un mare cartier din Iași! Focoase din Al Doilea Război Mondial, găsite într-o zonă de agrement din Bucium

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Descoperire uluitoare într-un mare cartier din Iași Focoase din Al Doilea Război Mondial găsite într-o zonă de agrement din Bucium
Focoase provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite într-o pădure din cartierul Bucium de către geniștii ISU Iași

Mai multe elemente de muniție din Al Doilea Război Mondial au fost găsite într-o pădure din zona cartierului Bucium. Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au ridicat proiectile și focoase provenite din conflagrația mondială de acum 8 decenii, descoperite într-o zonă de agrement

Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați zilele trecute să intervină într-o zonă de agrement din municipiu.
Angajații Inspectoratului au ajuns într-o pădure din zona cartierului Bucium pentru a ridica mai multe proiectile provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Geniștii au avut în ultima perioadă unele misiuni de asanare și distrugere ale elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată, muniție care va fi detonată în mod controlat.

Muniție descoperită în cartierul Bucium, din Iași

În cursul zilei de 31 august 2021, geniștii ISU Iași au ajuns în cartierul Bucium, într-o zonă împădurită, de unde au ridicat mai multe proiectile de război.

„La ora 12:27, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren dintr-o zonă împădurită din municipiul Iași, respectiv zona Bucium”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

În Bucium au fost descoperite 14 proiectile explozive de calibru 75 de milimetri și alte 6 focoase fuzante KZ 14.

„Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

Acestea erau tipuri de focoase ce explodau în aer pe un anumit punct al traiectoriei.

Proiectile din Al Doilea Război Mondial găsite în centrul Iașului

Zilele trecute, geniștii ISU Iași au fost solicitați să ridice un proiectil găsit chiar în zona bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Obuzul se afla lângă punctul gospodăresc nr. 7 de la blocurile de pe pietonal.
Descoperirea a fost făcută de doi polițiști locali, care au anunțat geniștii Inspectoratului. În plus, în ultima perioadă, geniștii ISU Iași au ajuns și în alte zone din oraș, dar și în alte localități din județ, pentru a ridica proiectile provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel de descoperiri au ajuns să fie tot mai dese în ultima perioadă. De altfel, geniștii ISU Iași au intervenit în mai multe localități, unde, în urmă cu 8 decenii, a fost linia frontului.

Motoare de rachetă, găsite în apropierea Iașului

Recent, geniștii au ajuns în zona satului Vânători, din comuna Popricani, de unde au ridicat unele proiectile descoperite pe un câmp din localitate. Cei de la ISU au ridicat câteva motoare de rachetă Katyusha, de proveniență sovietică.

„În urma intervenției au fost identificate 26 de cartușe de calibrul 7,92 de milimetri, 2 bucăți de glonț – cartuș de calibrul 7,92 milimetri, o cutie de muniție de calibrul 7,92 milimetri, precum și un focos KTM. Au mai fost descoperite 2 motoare de rachetă Katyusha și numeroase schije care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu