Un desert rapid făcut în 5 minute este soluția perfectă pentru momentele în care pofta de dulce lovește, dar timpul este limitat. Acest desert oferă o satisfacție instantă pentru papilele gustative. Fie că ești în căutarea unei prăjituri rapide pentru o seară relaxantă acasă sau ai nevoie de ceva dulce rapid pentru o seară relaxantă, această opțiune este perfectă.
Nu știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi? De data aceasta, desertul din această rețetă este perfect pentru ceva dulce pentru familie. Această prăjitură se prepară în mai puțin de 5 minute, astfel că nu vei fi nevoită să stai în bucătărie prea mult timp.
Desert rapid în 5 minute, perfect pentru orice weekend
Multe gospodine vor să își surprindă familia sau invitații din weekend cu ceva delicios și ușor de făcut. De asemenea, ele se gândesc și la timpul scurt pe care vor să îl petreacă în bucătărie, pentru că doresc să stea mai mult în preajma celor dragi. Cum poți să faci cel mai bun desert în doar 5 minute? Ei bine, nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să ai o îndemânare incredibilă.
Desertul care se face în 5 minute este o prăjitură pufoasă și ieftină. Nu ai nevoie de îndemânare în bucătărie, nu vei petrece mult timp departe de familie sau invitații tăi pentru a-l prepara și nici nu există foarte mulți pași pe care trebuie să-i respecți.
Deși arată atât de simplu și pare că nu îți va aduce laude din partea celor dragi, este perfectă și răcoritoare pentru un final de cină sau prânz. Pentru acest desert vei avea nevoie doar de 150 g de făină 00; 200 g de zahăr pudră; 150 g amidon de cartofi; 3 ouă; 220 ml lapte; 120 ml ulei de floarea soarelui; 16 g praf de copt și esență de vanilie.
Indicații de preparare
Amestecă într-un bol mare toate ingredientele uscate cernute în prealabil pentru ca blatul să fie aerat. Mai exact, pune într-un recipient făina, praful de copt, zahărul, vanilia și amidonul. Adaugă mai apoi ingredientele lichide, pe rând. Sparge ouăle, amestecă atent cu un tel și încorporează-le în compoziție, iar mai apoi continuă cu uleiul de floarea soarelui.
La final trebuie să adaugi laptele și să mai amesteci cu grijă aluatul. Evită cocoloașele pentru că se vor vedea inestetic după copt, iar în unele poate rămâne făină crudă. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă tava cu compoziția la copt preț de 40-45 de minute. Nu trebuie să o verifici sau să îți faci griji pentru ea în timpul în care ești plecat de lângă cuptor.
Rețeta poate fi îmbogățită cu bucăți de fructe confiate, chipsuri de ciocolată sau diverse fructe pe care le poți pune chiar și la fundul tăvii. De asemenea, se poate face și o variantă cu ciocolată a ei. Este suficient să adaugi pudră de cacao la celelalte ingrediente uscate.
Mai mult decât atât, poate fi servită cu bucăți de fructe proaspete lângă sau cu o cupă de înghețată ori dulceață. Trebuie neapărat să o lași la temperatura camerei măcar 10 minute după ce ai scos-o de la cuptor. Acest desert rapid făcut în 5 minute se servește doar după ce se răcește.