BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre pasiunea pentru fotografie, instantanee din Natura şi arta vizuală, un moment de reflecţie dincolo de banalul cotidian, în Platoul BZI LIVE alături de Maria Blașevschi, critic de artă şi Virgil Leițoiu, sociolog – FOTO

Publicat: 10 iun. 2021

Vineri, 11 iunie 2021, începând cu ora 15.00 şi doar în Platoul BZI LIVE este programată o emisiune-dialog despre pasiunea pentru fotografie, instantanee din Natura şi arta vizuală, în Platoul BZI LIVE alături de Maria Blasevschi, critic de artă şi Virgil Leitoiu, sociolog. În prim-planul producţiei media va fi recentul vernisaj al originalei şi interesantei expoziţii de fotografie intitulate „Armonii de primăvară”, semnată Virgil Leitoiu. Aceasta a fost deschisă la Galeria „La Gard” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi – Parcul Copou şi poate fi admirata până pe 6 iulie 2021.

„> lui Virgil se dezvăluie atât figurativ dar şi metaforic, fiecare amănunt al naturii fiind investit cu o valoare poetică de o gingaşă candoare”, transmite Maria Bilasevschi, critic de artă
Legat de acest inedit şi frumos proiect cultural vizual, Maria Bilasevschi, critic de artă spune: „Cele peste douăzeci de crâmpeie din natură, ode aduse frumosului vegetal, nu doar reverberează zeci de detalii cromatice, ci te face să simţi mireasma de frunză şi de iarbă tânără, copleşitoare, să priveşti renaşterea naturii, lipsită de prezenţa omului. Uneori sub puternică lumină a soarelui, alteori surprinse prin lumina difuză, cernuta de aburii mugurilor de floare, > lui Virgil se dezvăluie atât figurativ dar şi metaforic, fiecare amănunt al naturii fiind investit cu o valoare poetică de o gingaşă candoare”.
Sociologul Virgil Leitoiu, om de radio, fost jurnalist, implicat în proiecte şi activităţi publice, civice, culturale sau private

Om de radio, fost jurnalist, implicat în proiecte şi activităţi publice, civice, culturale sau private, sociologul Virgil Leitoiu a fost profesor şi a dezvoltat activităţi şi a avut iniţiative în zona egalităţii de gen, combaterea discriminării femeilor şi stoparea violenţei asupra acestora respectiv a traficului de persoane. Pasionat de fotografie, iubitor de Natură şi de protejarea ei, de drumeţii, Filosofie, Virgil Leitoiu descrie prima sa expoziţie de fotografie astfel:

„Departe de a fi o operă de artă, prin aceasta expoziţie am încercat să > în imagini un eseu despre primăvara. Iniţial a fost o primăvară doar a mea, o descriere personală, cel mult pentru ochii prietenilor, doar că mi-am dat la timp seama, datorită Mariei, căreia îi mulţumesc pentru treaba asta, că este un gest egoist să ţin doar pentru mine. Aşa că am ajuns la această formulă, una altruista, de a lăsa pe cât mai mulţi să citească acest eseu”, a transmis Virgil Leitoiu, sociolog şi absolvent al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi. Aşadar, despre universul artelor vizuale, realităţi din lumea artistică contemporană se va dialoga alături de cei doi invitaţi, în Platoul BZI LIVE. O ediţie de substanţă, un moment de reflecţie dincolo de banalul cotidian şi agitaţia mercantilă, de meditiatie asupra lumii, a esenţei vieţii fiecăruia dintre noi ce merită urmărită.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu