BZI LIVE

LIVE VIDEO – Despre una dintre cele mai valoroase expoziţii şi licitaţii istorice din Iaşi, intitulată „România Regală la Iaşi”, organizată la Ateneul Naţional, într-o editie-eveniment în Studioul BZI LIVE alături de Cezar Florea, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti – FOTO

Publicat: 24 sept. 2020

Vineri, 25 septembrie 2020, începând cu ora 10.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programată o nouă ediţie specială, de colecţie şi care este intitulata sugestiv „România Regală la Iaşi”. Invitat este Cezar Florea, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti, pasionat colecţionar. Acesta a venit la Iaşi pentru a pregăti un eveniment cultural elegant şi unic. Totul în parteneriat şi la invitaţia managerului Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei. Este vorba de licitaţia „România Regală. Mărturiile unei dinastii”, programată în colaborare cu Ateneul Naţional. Va fi cea mai mare şi valoroasă de acest gen care va avea loc în Capitala Moldovei. Momentul este programat pe 23 şi 24 septembrie 2020.

Peste 200 de exponate unice şi care se leagă de oraşul Iaşi şi Familia Regală, expuse la Ateneul Naţional

De asemenea, pe 14 septembrie, peste 200 de exponate unice şi care se leagă de oraşul Iaşi şi Familia Regală au ajuns pentru a fi expuse la Ateneul Naţional, timp de 10 zile. Asta ca un moment de gală dedicat aniversării a unui secol de la fondarea Ateneului Popular din Tătăraşi. „Eu, deja, de peste 15 ani mă ocup de acest segment. La început am fost şi eu colecţionar iar, mai apoi am decis să fondez această casă de licitaţii. Pasiunea am preluat-o de la părinţii mei care iubeau cărţile, acasă având o colecţie impresionantă.

Noi ne ocupăm doar de obiecte precum cele pe hârtie, fotografii, scrisori şi cărţi unicat. Acum, ajungem pentru prima dată la Iaşi cu acest proiect unic ce va implica o expoziţie cu peste 200 de obiecte ce scot în evidenţă legătura Familiei Regale a României cu Iaşul. Ne bucură să vedem că e interes crescut pentru ceea ce vom organiza, muţi colecţionari şi pasionaţi de trecut anunţându-ne că vor să participe, atât la expoziţie cât şi la licitaţie. Pentru noi nu este vorba de o afacere, e un veritabil proiect cultural pe care-l vom organiza alături de Ateneul Naţional din Iaşi şi prietenul nostru, Andrei Apreotesei. E ceva organizat din suflet pentru Iaşi şi ieşeni”, a transmis Cezar Florea, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti.

Andrei Apreotesei: „Este un eveniment cum nu a mai avut loc în oraşul Iaşi…”

Având în vedere toate acestea, dialogul alături de Cezar Florea, Casa de Licitaţii Historic din Bucureşti se va axa pe: organizarea celor două momente culturale, ce exponate pot fi admirate şi licitate, de unde a plecat pasiunea de colecţionar. Nu în ultimul rând, despre cum vede acesta dezvoltarea acestui segment cultural, cu poate şi Iaşul să devină un punct important al organizării de momente şi licitaţii cu bunuri de patrimoniu mobil se va mai scoate în prim-planul acestei ediţii BZI LIVE.

În final, managerul Ateneului Naţional din Iaşi a ţinut să arate că sunt evenimente aşa cum nu au mai avut loc în Capitala Culturală a României. „Cele două evenimente, alături de multe altele, au loc tocmai pentru a aniversa cei o sută de ani de la fondarea Ateneului. Ne bucura parteneriatul şi deschiderea lui Cezar Florea şi a Casei de Licitaţii Historic din Bucureşti. O asemenea licitaţie nu a mai avut loc în oraşul nostru. Multe dintre exponate vor arăta legătura clară dintre Familia Regală şi oraşul Iaşi. Repet, de departe va fi cea mai mare şi importanta expoziţie şi licitaţie de obiecte regale din România”, a menţionat Andrei Apreotesei.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu