Titlurile zilei

Detalii de groază din spitalul mobil de la Lețcani. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a cheltuit peste 300 de mii de euro pentru propriile combinații înainte să ceară avizul instituției! Unitatea medicală nu este gata nici acum – FOTO FACTURI

Publicat: 01 sept. 2020
Plângere penală pentru Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19 a devenit o pură afacere pentru Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Acesta a reușit performanța să cheltuie 1,5 milioane de lei înainte să ceară aprobarea aleșilor Iașului. Practic, șeful CJ a cerut de la consilierii județeni aprobarea unor cheltuieli deja făcute, ceea ce este total absurd. Spitalul mobil nu este gata nici după mai bine de patru luni de când ar fi trebuit să fie pus în funcțiune. Șeful CJ vrea cu disperare să-l folosească în campania electorală pentru alegerile locale 2020. Alți 70 de mii de euro au intrat în conturile Eky Sam SRL, firma prietenului lui Maricel Popa

Spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19 a ajuns o pură afacere pentru Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Unitatea medicală nu este funcțională nici după mai bine de patru luni de la finalizarea procedurilor pentru achiziție. Șeful CJ vrea să folosească unitatea medicală în campania electorală pentru alegerile locale 2020. Popa a ajuns chiar să cheltuie 1,5 milioane lei (312 mii euro) înainte să ceară aprobarea aleșilor Iașului. Practic, șeful CJ a cerut de la consilierii județeni aprobarea unor cheltuieli deja făcute, ceea ce este total absurd.

Spitalul mobil de la Lețcani a ajuns bătaia de joc a lui Maricel Popa. Cheltuieli aprobate după derularea lor

La ședința ordinară de plen de ieri, 31 august 2020, Maricel Popa a adus în discuție deconturi pentru derularea proiectului privind spitalul mobil de la Lețcani. În două anexe, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest vine cu deconturi de 312 mii de euro legate de obținerea unor avize de la Primăria Lețcani, pentru apă și canalizare, alimentare cu energie electrică, gaze etc. Într-o altă anexă apar cheltuieli pentru amplasarea, instalarea și punerea în funcțiune. A decontat 227 de mii de lei (47 de mii de euro) pentru avize de la mai multe instituții, sume pe care le-a cheltuit Asociația Euronest, inclusiv 800 euro pentru un studiu de impact.

70 de mii de euro în buzunarul lui Ioan Echimov. Suma a fost decontată înainte să treacă prin Consiliul Județean

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să ia ieșenii de proști. I-a dat întâi pietruirea și apoi asfaltarea curții de la Parcul Transagropolis, prietenului Ioan Echimov, patronul firmei Eky- Sam SRL. A decontat 70 de mii de euro pentru această lucrare, obiectiv dat în 31 de minute pe platforma de licitații publice. La câteva săptămâni distanță, Maricel Popa a venit să ceară avizul celor de la Consiliul Județean pentru obiectivul respectiv. Alina Popa, directorul Euronest, a susținut, în documentația respectivă, că sumele vor fi decontate din fondurile alocate deja spitalului de 13,4 milioane de euro. Numai că sumele respective trebuiau avizate de la bun început de plenul CJ și nu după ce acestea au fost deja cheltuite.

„Sunt cheltuieli auxiliare”, a spus Maricel Popa despre situația apărută.

Scandal în plenul CJ Iași pe tema spitalului mobil de la Lețcani. Maricel Popa speră să obțină fonduri europene pentru a-și repara prostiile

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, încă speră să obțină fonduri europene pentru decontarea unității medicale de la Parcul Transagropolis. Popa a cerut modificarea din mers a denumirii spitalului mobil de la Lețcani pentru a se încadra pe ghidul de finanțare. Noua denumire este „Spital Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii COVID-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”.

Decizia cuplului Maricel Popa- Alina Popa este una tardivă. Cei doi au fost atenționați de modificarea denumirii încă din luna aprilie și au refuzat acest lucru. Acum, disperați că nu mai prind fonduri europene, cei doi încearcă marea cu degetul pe ultima sută de metri. Din moment ce Curtea de Conturi a constatat neregularități și a amendat Euronest cu 60.000 lei, este clar că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Proiectul a trecut ieri, 31 august 2020, cu mari emoții, ceea ce îi dă lui Popa o nouă muniție electorală în plină campanie pentru alegerile locale 2020.

Vezi AICI Facturile decontate de Euronest

Comentarii
 • nu e bine ca nu s-au respectat termenele,insa e bine ca se reuseste construoirea acestui spital…..pana la urma rezultatul conteaza si sa poata fi tratati cat mai multi pacienti

 • Asa sunt toti din politica , sa fure cat mai mult, se tem ca nu o sa mai fie alesi , primarul de la Tibana a ramas fara primarie , functionrii nu mai au servici
  Ce se fac iamenii din sat?

 • Atenție,sunt unele cheltuieli care aparțin furnizorului turc,sunt cuprinse in valoarea contractului inițial. Dubla decontare înseamnă sursa de șpagă și pușcărie. Iar aceste ” cheltuieli auxiliare” cum dezinformează d.l Dr.ing.pinnochio,fac parte din valoarea investiției și conform legii Finanțelor publice trebuiau aprobate inițial,incluse in planul de achiziții,etc. E imaginea incompetentei crase a cuplului horror Marcel+Alinuța.
  Oricum se va sfârși la sediul de c.a.rosetti,vor apare in presa extrase din înregistrări și filmări,inclusiv din Turcia. Diversiunea cu sabotajul a fost necesară pt fluidizarea șpăgii.nu ar fi primul caz când șpagă se da peste granița,pe autostrada,la motel,camping,etc. Dar polițiștii Dna sunt mari Maeștri,au tehnica de ultima generație USA,au lăsat lucrurile sa se deruleze ca sa termine spitalul.
  Și după aceea? Cei care rămân afara si vor conduce cj de unde vor asigura fonduri pt 500 de salariați bine platiti( eroii anti covid) ,meteriale sanitare,medicamente,echipamente de lucru și protectie,etc.,etc., ? Suma este enorma.
  Cine va trai,va vedea.

Adauga un comentariu