Local

Scuze ieftine ale lui Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Noul termen pentru Spitalul mobil de la Leţcani este finalul lunii iulie 2020

Publicat: 19 iul. 2020
Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi
Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a convocat în această dimineaţă, 19 iulie 2020, o conferinţa la Casa Pătrată, pentru a prezenta noile date despre spitalul mobil pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19 de la Leţcani. Şi asta după ce a aflat că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Mediului, Costel Alexe, vor ajunge la Parcul Transagropolis astăzi pentru a vedea cum este implementat proiectul.

Maricel Popa a dat vina pe Guvern pentru eşecul implementării la timp a spitalului mobil pentru pacienţii de COVID -19 de la Leţcani

Mai mult, Popa i-a adus la CJ pe cei 4 experţi ai firmei SDI Global LLC din Ankara pentru a explica şi aceştia ce ştie toată lumea, că totul s-a lungit foarte mult. Maricel Popa a dat vina pe Guvern pentru eşecul implementării la timp a spitalului mobil pentru pacienţii de COVID -19 de la Leţcani.

Maricel Popa a ajuns să se scuze în disperare de cauză că proiectul spitalului nu îi va aduce capital electoral aşa cum spera şi aruncă vina în curtea altuia.  Aşa se face că Popa îşi dovedeşte încă o dată incompetenţa în administraţia publică, nefiind în stare să ducă la termen un proiect pentru care s-au cheltuit 13.4 milioane euro.

Spitalul mobil pentru pacienţii de COVID -19 de la Leţcani înaintează în reluare

”Primii 4 (din cei peste 20) experți tehnici ai furnizorului Spitalului Mobil au ajuns la Iași. De astăzi, începe instalarea și punerea în funcțiune a modulelor și a echipamentelor medicale. Ultimele transporturi de containere și aparatură sunt pe drum.” se arată în postarea celor de la

Spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19, îngropat în amânări. Explicații copilărești ale directorului Euronest

Pentru a-și ascunde incompetența în cazul spitalului mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și Alina Popa, directorul Euronest, au avansat încă un termen pentru livrarea echipamentelor medicale. Astfel, în loc de 27 zile, spitalul mobil nu funcționează nici după două luni.

Contractul pentru spitalul mobil de la Lețcani a expirat

Maricel Popa nu a explicat foarte multe detalii despre furnizarea spitalului mobil, acesta dând vina pentru propria incompetență pe cei care i-au scos la iveală golăniile. Șeful CJ a susținut că în Ankara a fost iar perioadă de carantină strictă și că nu s-a lucrat deloc. Restricțiile în Turcia au fost eliminate, iar din 29 mai, totul s-a relaxat în țara furnizorului. Mai mult, contractul încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest și SDI Global LLC a expirat. Conform anunțului de atribuire, contractul a fost semnat la data de 21.04.2020 și are o valabilitate de maximum 60 de zile de la intrarea în vigoare. Cele 60 de zile au expirat pe 21.06.2020, iar unitatea mobilă încă nu a ajuns la Iași.

Comentarii
  • Nu e de joaca.ziarul greșește.trebuie sa redea discursul complet a împricinaților.pe noi,cei care citim ne interesează spitalul,ce se face acum și zilele următoare la Letcani. Numărul bolnavilor de covid e înspăimântător de mare.spitalele in funcțiune sunt aproape de limita de blocaj. Acum miza nu este soarta lui maricel și Alinuța,capitalul lor politic,nici măcar capitalul financiar de 10%,de asta se ocupa la ca rosetti și la banca agricolă specialiștii cei mai buni.acolo termenul e discret și așa e bine. Maricel a apărut aseară la tv după ora de culcare copii.a fost penibil,cu toată bunăvoința fătuca prezentatoare.fiecare pasare pe limba ei piere.scrie in manualul de criminalistica. Dar a fost mai mult decât in acest articol. Mai e speranta pentru terminarea spitalului.daca vine și ministrul la Letcani e foarte bine,este doctor absolvent UMF iasi,este dedicat vinderii pacienților,asta este scopul lui politic. Ca doctor este cu adevărat cineva,ca ministru poate soacră-sa sa l aprecieze.poate.
    Trăim cu speranta ca dom’ Ministru va fi constructiv ,iar ziarul va fi
    pe faza,acolo are și concurenți.

Adauga un comentariu