Mozaic muzical

Detalii despre înmormântarea soției lui Nicolae Botgros. ”Ne-a fost teamă că moare Nicolae de Covid și s-a prăpădit Lidia”

Publicat: 28 iul. 2021
Lidia Bejenaru in tinerete
Lidia Bejenaru, sotia lui Nicolae Botgros, va fi inmormantata la Chisinau pe 28 iulie

Au apărut noi detalii despre înmormântarea soției lui Nicolae Botgros. Trecerea în neființă a Lidiei Bejenaru i-a lăsat fără cuvinte pe colegii de breaslă care au cunoscut-o. Cântăreața a murit luni, 26 iulie, la 68 de ani, în urma unei hemoragii survenite după ce suferise nu mai puțin de trei operații într-o săptămână.

Artista suferea de o boală nemiloasă și anume cancer la colon.

Detalii despre înmormântarea soției lui Nicolae Botgros

Cântăreața Laura Lavric este o apropiată a familiei Botgros, iar vestea trecerii în neființă a Lidiei a devastat-o.

“Colea a fost cu Lidia și pe la Viena, a avut probleme și cu un picior, din câte știu. A fost operată și a făcut niște complicații. S-a prăpădit, săraca! Nu pot să merg la înmormântare cu Covid-ul ăsta. Îmi pare atât de rău! Eu am făcut Covid și am imunitate, dar nu am fost internată în spital. Ăștia nu o să mă creadă că am imunitate, mă bagă în carantină”, a declarat Laura Lavric, în lacrimi, la Prima TV. (n.r. înmormântarea are lor la Chișinău).

Anul trecut și maestrul Nicolae Botgros a avut mari probleme de sănătate, ajungând într-o stare gravă după ce a fost infectat cu Covid. „Lidia a fost cea care l-a îngrijit pe Colea atunci când a fost bolnav. Noi ne-am temut că moare Nicolae de Covid și a murit, în schimb, ea”, a mai spus Laura Lavric.

Sofia Vicoveanca a transmis și ea un mesaj de condoleanțe

Sofia Vicoveanca a ținut să transmită și ea un mesaj emoționant de adio, pe pagina de Facebook.

„Durere mare în familia maestrului Nicolae Botgros! Lidia, soția maestrului, s-a stins, plecând la Domnul. Bunul Dumnezeu să-i ierte păcatele, să-i odihnească sufletul în Sfânta Lui Lumină…Le sunt alături la această mare durere cu întreaga-mi ființă…rog Domnul să le dea putere, să le mângâie sufletul…Sincere condoleanțe. VEŞNICĂ POMENIRE!”, a scris artista.

Unde va fi înmormântată soția lui Nicolae Botgros?

Lidia Bejenaru va fi condusă pe ultimul drum miercuri, 28 iulie. Artista va fi înmormântată la Cimitirul Ortodox Central din Chișinău. Anunțul a fost făcut de directorul general al Palatului Național „Nicolae Sulac”, Andrei Locoman. Potrivit acestuia, sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei va fi depus  la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”.

Pe 28 iulie, cu începere de la ora 10.00, și până la ora 12.00, publicul își poate lua rămas bun de la îndrăgita interpretă la Palatul Național . La ora 13.00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară.

Adauga un comentariu