Local

Detalii despre rectificarea bugetară anunţată de Guvern. Iată ce trebuie să ştie autorităţile ieşene

Publicat: 24 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii despre rectificarea bugetară anunţată de Guvern. Iată ce trebuie să ştie autorităţile ieşene

Pentru o corectă informare a publicului cu referire la efectele asupra bugetelor locale din județul Iași a  OUG 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul       2020, publicată în  MO 322 din 17 aprilie 2020, se precizează anumite aspecte.

„Rectificarea bugetară extraordinară efectuată în trimestrul II are rolul de a susține măsurile Guvernului în contextul pandemiei de COVID-19 și de a aloca administrațiilor publice locale sumele necesare echilibrării bugetelor locale afectate prin dimininuarea sumelor planificate a fi incasate din Impozitul pe venit ca urmare a afectării pieței muncii.

În acest sens, la nivelul județului Iași, o scădere a veniturilor bugetelor locale de 4.348.000 lei a fost echilibrată, prin rectificarea bugetară, cu alocarea din cote defalcate din TVA de 5.008.000 lei.

Îmi exprim, încă o dată, regretul că actori politici încearcă, prin denaturarea realității sau prezentarea ei într-un mod trunchiat, să utilizeze în scopuri private măsuri obligatoriu a fi luate pentru gestiunea situației de criză generată de pandemia de COVID-19.”, a transmis Marian Grigoraș, Prefect al Județului Iași.

Adauga un comentariu