Titlurile zilei

Detalii incredibile! El este afaceristul care a cumpărat de la Passaris de România bijuteriile furate din casele bogaților! Totul a ieșit la iveală după ce mascații au intrat în două locații!

Publicat: 26 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii incredibile El este afaceristul care a cumpărat de la Passaris de România bijuteriile furate din casele bogaților Totul a ieșit la iveală după ce mascații au intrat în două locații

Un individ care face afaceri în Iași cu bijuterii a fost ridicat de mascați. Oamenii legii au aflat că Passaris de România, individul care a spart mai multe case din zona Bucium, i-a vândut „afaceristului” mai multe bunuri. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe bunuri. La fiica individului au fost găsite două genți de firmă, genți ce ar fi fost furate din casa unui medic

Luni, la Iași s-au făcut percheziții. Un individ a fost ridicat de polițiști pentru că l-ar fi ajutat și ar fi cumpărat bijuterii furate de Passaris de România. Mai precis, Rubi Filișan, un individ cunoscut în oraș pentru afacerile pe care le are cu bijuterii, a cumpărat bijuterii furate de Constantin Cojocaru.

„La data de 24 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, au desfășurat două percheziții domiciliare, pe raza municipiului Iași, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunii de tăinuire. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași a fost condus la audieri.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna noiembrie 2019, acesta ar fi primit de la un alt bărbat, de 42 de ani, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracțiuni, deși ar fi cunoscut proveniența acestora. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mascații au intrat și în casa fiicei lui Filișan, iar acolo ar fi găsit genți de firmă. Gențile ar fi fost furate din casa unui medic din Iași.

Passaris și nepoata

Passaris a dat prima spargere în zonă pe 29 noiembrie, iar a doua pe data de 2 decembrie. Atunci, polițiștii au fost sesizați de un bărbat despre faptul că un individ i-a pătruns în casă și i-a sustras dintr-o cutie de valori suma de 5.000 de lire. Banii urmau să fie trimiși în Anglia de către persoana păgubită, însă nu s-a mai întâmplat asta. Ulterior, pe data de 10 decembrie, o femeie care locuia în aceeași zonă a cerut ajutorul polițiștilor după ce din casă i-au dispărut mai multe bijuterii și parfumuri în valoare de peste 10.000 de lei.

Următoarea spargere a fost dată pe 18 decembrie. Atunci, un alt bărbat a cerut ajutor spunând că din casă i-au fost sustrase bijuterii și documente, în valoare de aproximativ 8.000 de lei. Tot pe 18 decembrie, un tânăr a cerut ajutor după ce din casă i-au dispărut bijuterii de 3.000 de lei.

Spargerile în zona Bucium au continuat, iar pe data de 27 decembrie o tânără a solicitat sprijin după ce, la întoarcerea din vacanță a găsit casa răvășită. Femeia le-a spus polițiștilor că îi lipsesc bani și bijuterii în valoare de 15.000 de lei. Pe 9 ianuarie, Cojocaru a dat lovitura. Atunci, bărbatul a spart casa unei femei, iar de acolo a sustras bijuterii și ceasuri de lux în valoare de peste 50.000 de lei. Pe 15 ianuarie, tot în Bucium s-a mai dat o spargere, iar dintr-o casetă de valori aflată într-o locuință au fost furate suma de 2.000 de euro și mai multe bijuterii. Din câte se pare, pentru toate aceste spargeri există un singur autor și anume Constantin Cojocaru.

„Capturarea” lui Passaris

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale (SIC) împreună cu cei ai Biroului de la Investigații Criminale (BIC) au acționat ca la carte și l-au prins în flagrant pe infractor, tot în zona Bucium. La fiecare spargere, individul avea același mod de operare. Intra în locuințe doar în intervalul orar 16:00-18:00 prin forțarea unei ferestre. Polițiștii au găsit asupra lui mănuși și scule. Asta ar fi folosit pentru a se îmbogăți peste noapte. Constantin Cojocaru a fost prins și arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ulterior măsura arestului preventiv i-a fost prelungită. Apelând la metode specifice, oamenii legii au ajuns la nepoata lui Cojocaru, o tânără în vârstă de 24 de ani din București. Tânăra nu este nimeni alta decât fiica surorii lui Constantin Cojocaru.

Surse din cadrul anchetei au precizat că polițiștii au ajuns la tânără după ce Cojocaru ar fi vorbit de mai multe ori cu aceasta din arest. Mai precis, convorbirile au fost ascultate, iar oamenii legii au ajuns la concluzia că Nicoleta Dorina Petcu a fost complice. Mai mult decât atât, în urma descinderilor, între Passaris și nepoata sa au fost găsite mesaje de dragoste, semn că între cei doi era o relație incestuoasă. Polițiștii au stabilit că Nicoleta Petcu a fost complice în toată regula. Ea conducea un autoturism și îl aștepta pe Passaris să spargă locuințele. Opt fapte ar fi comis cei doi.

Adauga un comentariu