Cancan ultimă oră

Detalii mai puțin știute despre Sorin Pârcălab: Cum a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți actori de stand-up din România

Publicat: 30 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detalii mai puțin știute despre Sorin Pârcălab Cum a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți actori de stand-up din România
Sorin Pârcălab a înființat Comics Club împreună cu Toma Alexandru, Cristi Popesco şi Sergiu Floroaia

Unul dintre cei mai cunoscuți actori de stand-up din România, Sorin Pârcălab a fost atras mereu de comedie, spiritul glumeț moștenindu-l de tatăl și de la bunicu lsău, care mereu i-au spus că dacă tratezi totul cu umor viața va fi mai frumoasă.

Sorin Pârcălab, în vârstă de 39 de ani, s-a născut în localitatea bihoreană Marghita și a avut primul contact cu comedia când a ajuns la facultate, la Timișoara.

După un an de studenție la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii timișorene, Sorin Pârcălab a intrat în trupa OZN, de la Casa de Cultură din Timişoara.

Sorin Pârcălab

Sorin Pârcălab a impresionat la „Românii au talent“

În 2011, Sorin s-a înscris împreună cu prietenii săi Flavius Kocsis şi Gigi Roşu la preselecţia din Timişoara a emisiunii-concurs „Românii au talent“.

Cei trei au impresionat publicul cu un show inedit de pantomimă muzicală, replicile lor fiind de fapt fragmente din melodii naţionale şi internaţionale.

Convins că dacă va continua cu ingineria nu va avea nicio șansă să mai ajungă un bun actor de comedie, Sorin Pârcălab a venit la București și se pare că a făcut alegerea corectă.

În Timişoara erau mai multe dezavantaje pentru Sorin, care își dorea să performeze în stand-up. În Timișoara, nu era un club de comedie şi pentru a -și câştiga banii trebuia să meargă prin turnee, prin ţară.

În Capitală, Sorin Pârcălab a avut imediat priză la public prin stilul său neaoș de a povesti întâmplări simple de zi cu zi într-un mod amuzant.

Sorin Pârcălab

A înființat Comics Club

În apariţiile sale mai, Sorin încearcă să facă publicul să râdă povestind şi evenimente din viaţa sa de zi cu zi. Personajul principal este mai tot timpul el, familia și câinele lui, despre care nu ezită să spună că e „aşa de prost încât mănâncă pereţi“.

Acum, Sorin locuieşte în Bucureşti, are o familie fericită şi își împarte programul între Comics Club, înfiinţat în toamna anului 2018, împreună cu Toma Alexandru, Cristi Popesco şi Sergiu Floroaia, care până atunci susţineau show-uri la celelalte două – The Fool şi la Club99, și turneele de stand-up comedy în țară, care de obicei sunt sold out.

Sorin Pârcălab

Sorin Pârcălab, Toma Alexandru, Cristi Popesco şi Sergiu Floroaia şi-au făcut şi un canal de YouTube – „Ceva Mărunt“ – în care postează clipuri şi vloguri ce au diverse tematici sau rubrici, de la show-urile de stand-up comedy din deplasări, rubrica „Una Scurtă“, în care alături alţi comedianţi primesc o frază pe care trebuie să o completeze, dar și cele mai vizionate „Roast-uri“.

Cei patru actori de la Comics Club au avut și o emisiune la postul Comedy Central, care a avut trei sezoane şi s-a încheiat în 2019.

Sorin Pârcălab

Sorin Pârcălab, la iUmor

Venit pentru prima dată anu lacesta pe scena iUmor, o emisiune concurs de la Antena 1, Sorin Pârcălab a ridicat sala în pcioare cu peripețiile prin care a trecut pentru a-și înmatricula mașina. De la nenumăratele ghișee și bonuri de ordine, la documente lipsă și un bun simț absent în spațiul legii, întregul alambicat proces a fost prezentat cu sarcasm și ironie, Sorin punctând excelent amărăciunea omului exasperat de birocrația românească.

Un alt actor de stand-up care a debutat la Club 99 și care este foarte căutat de publicul amator de acest tip de comedie este Cosmin Natanticu, cel care face pereche cu soția sa, Eliza, la Asia Express. Dar, poate cel mai cunoscut dintre actorii de stand-up de la noi este Cosmin Nedelcu – Micutzu, alături de Cristi Popesco.

Adauga un comentariu