Remedii naturiste

Detox: reteta laptelui auriu, bautura iernii

Publicat: 29 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Detox reteta laptelui auriu bautura iernii
Folosit în medicina tradițională indiană, laptele auriu a devenit rapid băutura de detoxifiere a iernii.

Folosit în medicina tradițională indiană, laptele auriu a devenit rapid băutura de detoxifiere a iernii. Un succes care se datorează ingredientului său principal, curcuma, cu proprietăți detoxifiante. Iata reteta laptelui auriu!

Laptele de aur este noua băutură a iernii. Folosit în medicina tradițională indiană, aceasta își datorează numele minunatei sale culori aurii, care în sine se datorează ingredientului său principal: curcuma. Acest miracol condimentat de ale cărui virtuți nu încetăm niciodată să ne mirăm, fie că este vorba despre protectie împotriva cancerului de colon sau împotriva bolii Alzheimer.

În laptele auriu, turmericul este combinat cu o băutură vegetală (lapte de migdale, soia sau nucă de cocos), piper și ghimbir. Putina miere sau scorțișoară aduce o notă dulce și, astfel, avem o băutură ideală pentru a lupta împotriva racelilor, dar și pentru a pune ficatul pe un fagas normal după Sărbători.

Reteta laptelului de aur

Ingrediente:

  • 1 cană din băutura vegetală la alegere
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de miere sau sirop de agave
  • 1 linguriță de ulei organic de cocos
  • 1/2 linguriță turmeric macinat
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt
  • 1 vârf de piper negru

Se toarnă toate ingredientele într-o cratiță mică și se amesteca bine. Încălziți la foc mic, apoi lăsați să infuzeze la foc mic timp de 10 minute. Se filtrează laptele pentru a îndepărta bucățile de ghimbir. Pentru servire, puteți bate băutura cu o spumă de lapte. Gustati și adaugati un vârf de scorțișoară și miere sau sirop de agave pentru a o îndulci.

Adauga un comentariu