Sport

Dezastrul din teren. România s-a prăbușit în jocul cu Rusia la mondialul de handbal fete

Publicat: 09 dec. 2019

După rezultatul miraculos din jocul cu Ungaria, fetele naționalei României de handbal veneau cu speranțe mari pentru partida cu Rusia de la mondialul din Japonia. Două treimi din partidă, jocul a fost cât se poate de echilibrat. Ultima parte a jocului a dus la o prăbușire șocantă a fetelor antrenate de Thomas Ryde

Rezultat dezămăgitor înregistrat de naționala feminină de handbal feminin la Campionatul Mondial din Japonia. România a pierdut usturător jocul cu Rusia din faza grupelor principale (18-27), după ce două treimi din partidă a lăsat impresia că merge cap la cap cu adversarele. Fetele lui Thomas Ryde au avut 40 de minute fantastice, perioadă în care a chinuit teribil Rusia. Apoi însă s-a prăbușit, iar lipsa exerienței și a prospețimii fizice au dus la rezultatul înregistrat la final pe tabela de marcaj. În urma jocurilor rezultatelor, Rusia a devenit una din marile favorite la câștigarea trofeului mondial. Româncele nu au intrat timorate în teren și au ajuns să joace de la egal la egal cu echipa rusoaicelor. Româncele s-au apărat bine la începutul jocului, au ținut de rezultat, însă fără prea mult folos în cele din urmă. La pauză s-a intrat cu 10-10, rezultat care dădea speranțe în continuare. Însă după pauză, jocul fetelor s-a prăbușit total.

Final de coșmar

Ceea ce a urmat trebuie să rămână în urmă. Rusoaicele s-au dezlănțuit, iar româncele au părut tot mai obosite după jocul de forță cu unguroaicele. De altfel, și Ryde și-a dat seama că nu se mai poate face nimic și a retras-o pe bancă pe Cristina Neagu, strarul naționalei. România ma are două meciuri importante în următoarele zile, cu Suedia și Japonia. Dacă le va câștiga, tricolorele pot spera să termine în primele 8 sau 6 la Mondial. Până la urmă, după jocul cu Rusia, naționala rămâne cu 40 de minute în care am fost la nivelul adversarei. Rămâne însă și cu ultimele 20 minute care au adus aminte de startul complet ratat al acestui turneu final, umilința cu Spania.

Ce a spus Thomas Ryde la final

Antrenorul Thomas Ryde s-a arătat dezamăgit de rezultat și a oferit o serie de concluzii după partidă.

„În prima repriză am jucat fantastic, am pus Rusia în dificultate. A avut probele mari în atac, am blocat-o pe Vyachireva, ceea ce nu multe echipe reușesc. Rusia era confuză în finalul reprizei, nu reușea aproape nimic. Am fost foarte optimist la pauză, dar n-a mai fost energie și pentru partea a doua. Aveam nevoie de o circulație mai bună, ca să destabilizăm o apărare a Rusiei, care mie mi se pare uluitoare. Este realmente incredibil cum se apără Rusia, iar în repriza a doua nu ne-a dat nicio șansă. Poate doar Franța să fie la acest nivel defensiv, dar nu cred. În plus, sincronizarea dintre jucătoarele noastre nu a fost bună fiindca aceste fete nu s-au antrenat mult timp împreună. Noi aveam nevoie de perfecțiune pentru a răpune Rusia”, a spus tehnicianul naționalei.

Neagu va fi odihnită

Acesta a arătat și că Cristian Neagu ar putea să nu joace cu Suedia.

„Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferința că nu poți să faci ce îți dorești e altceva și te duce în stări în care îți fierbe creierul și chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă și poate își revine. Cristina este obosită acum, e normal să fie așa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi (ieri- n.r.). E obosită și nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut și am vorbit despre acest lucru înainte, dar și pe parcursul jocului. I-am zis să-și potolească creierul, să gândească și să vorbească pozitiv. Știu că îi e greu, că ea are dorință, dar trebuie să o facă”, a mai spus tehnicianul.loading...

Adauga un comentariu