Actualitate

Dezastrul făcut de Guvernul PNL-USR-UDMR îi sărăceşte pe români! Creșterea salariului este anulată de inflația record

Publicat: 13 oct. 2021
Guvernul PNL-USR-UDMR
Dan Barna, Florin Cîțu, Ludovic Orban, Kelemen Hunor și Dacian Cioloș sunt principalii responsabili pentru dezastrul lăsat de Guvern

Premierul demis, Florin Cîțu nu a ratat niciodată ocazia de a se lăuda cu marea creștere economică şi cu nivelul de trăi din România. Totuşi, cifrele actuale par să lase un gust amar romanilor. Vorbim despre faptul că, conform datelor actuale, Guvernul PNL-USR-UDMR se îndreaptă către un dezastru de proporţii, dezastru care se traduce prin sărăcirea românilor, prin anularea creșterii salariului minim pe economie din cauza inflației.

Cifrele nu mint, iar cei de la Institutul Național de Statistică (INS) susţin că, pentru ultima oară în 10 ani creșterea salariului a fost anulată de raţă inflaţiei.

Guvernul PNL-USR-UDMR sunt responsabile de un dezastru după ce creșterea salariului a fost anulată de raţă de inflație

Este o performantă negativă pe care Guvernul PNL-USR-UDMR o înregistrează după ce creșterea salariului a fost pur şi simplu anulată de raţă de inflaţie. INS susţine faptul că salariul mediu pe economie a crescut cu 6,4% în ultimul an dar rată de inflaţie în luna augus era de 6,3%. Acest lucru se traduce printr-o anulare a creșterilor salariale.

Salariul mediu a ajuns la valoarea de aproape 3.500 de lei net în luna august a acestui an, în creştere cu 6,4% faţă de perioada similară a anului trecut, însă beneficiile majorărilor salariale au fost anulate de inflaţia de 6,3%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Mugur Isărescu anunţa scumpiri majore la alimentele de bază

De altfel, Mugur Isărescu anunţa recent faptul că, din cauza inflaţiei şi a scumpirii gazelor şi a curentului electric, preţul la alimente va crește considerabil. Ne aşteaptă o iarnă grea din toate punctele de vedere:

Am punctat şi trimestrul III şi trimestru IV, sfârşit de trimestru ca să vedeţi că aceşti 5,6% nu este o noutate. Nu este o prognoză că preţurile vor creşte de acum înainte. Prognoza noastră este că prin eforturi, inclusiv în domeniul monetar, vom reuşi să ţinem preţurile undeva între 5 şi 5,5%. Mă refer la indicele preţurilor de consum. Deci creşterile din toamnă vor fi foarte mari. Pentru sfârşitul anului următor datorită faptului că dispare şi efectul de bază din în ianuarie cu electricitatea şi cel din vară cu gazele naturale prognoza noastră este indicele preţurilor de consum coboară la 3,4%”, a spus Mugur Isărescu.

Asta în timp ce premierul Florin Cîțu declară, ori de câte ori are ocazia că România înregistrează o creștere economică record.

Liderii opoziţiei din Parlament trag un semnal de alarmă

Marcel Ciolacu, președintele PSD şi unul dintre liderii opoziţiei din Parlament trage un semnal de alarmă şi susţine că românii vor fi loviţi de frig, foamete şi sărăcie:

”Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloș sau Cîțu!

După doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență. România are azi cea mai scumpă piață spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflația a explodat, prețul alimentelor a crescut în multe cazuri și cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic șocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o școală online formală și fără resurse reale de funcționare. (…) a menţionat Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • CRIMINALi! IN BUZUNARUL LOR ESTE AVEREA ROMANIEI,IN BUZUNARUL LOR SINT BANII NOSTRI! NE OMOARA CU FOAMEA, SARACIA, BOLILE, PENTRU NOI CONTRIBUABILII NU EXISTA BANI DAR UNDE SE DUC BANII IN TARA ASTA?NU POATE SA MOARA UN POPOR PENTRU CATEVA LICHELE!

Adauga un comentariu