Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD, transmite un semnal de forţa președintelui Klaus Iohannis, după propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș: Iată care este adevăratul program de guvernare

Publicat: 12 oct. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu mâinile în aer gesticulând la o conferință de presă
Marcel Ciolacu face declarații despre posibila susținere a lui Nicolae Ciucă

Liderul PSD are o primă reacţie la propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Marcel Ciolacu este de părere că singurul program de guvernare pe care președintele Klaus Iohannis îl are se traduce prin foamete, frig și sărăcie.

Reactiea vine în contextul în care luni, președintele Klaus Iohannis a anunţat că îl propune pentru funcţia de premier pe Dacian Cioloș, președintele USR-PLUS

Marcel Ciolacu, reacţie dură la propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș de către Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu susține că, indiferent de numele premierului propus de Klaus Iohannis, ”adevăratul program de guvernare” este același: sărăcie, frig și foame. Președintele PSD este de părere că Dreapta şi-a epuizat orice resursă de credibilitate și competentă:

”Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloș sau Cîțu!

După doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență. România are azi cea mai scumpă piață spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflația a explodat, prețul alimentelor a crescut în multe cazuri și cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic șocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o școală online formală și fără resurse reale de funcționare.

Iar în vreme ce ei caută majorități iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze! Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populației! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, susține Marcel Ciolacu.

Declarațiile vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat o surpriză de proporții. Acesta l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier al României.

Scumpiri majore ale produselor alimentare în România

Pe de altă parte, odată cu scumpirea gazelor naturale şi a energiei electrice, România va avea parte şi de un val de scumpiri majore la produsele alimentare. Mugur Isărescu consideră că prețurile vor crește simţitor din cauza inflației:

(…) Am punctat şi trimestrul III şi trimestru IV, sfârşit de trimestru ca să vedeţi că aceşti 5,6% nu este o noutate. Nu este o prognoză că preţurile vor creşte de acum înainte. Prognoza noastră este că prin eforturi, inclusiv în domeniul monetar, vom reuşi să ţinem preţurile undeva între 5 şi 5,5%. Mă refer la indicele preţurilor de consum. Deci creşterile din toamnă vor fi foarte mari. Pentru sfârşitul anului următor datorită faptului că dispare şi efectul de bază din în ianuarie cu electricitatea şi cel din vară cu gazele naturale prognoza noastră este indicele preţurilor de consum coboară la 3,4%”, a spus Mugur Isărescu.

Adauga un comentariu