Local

Dezbatere despre proiectele municipiului la Palatul Roznovanu. Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, este prezent la eveniment

Publicat: 02 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezbatere despre proiectele municipiului la Palatul Roznovanu. Ministrul Fondurilor Europene Ioan Marcel Boloș este prezent la eveniment
Dezbatere Palatul Roznovanu

La Palatul Roznovanu din Iași are loc o dezbatere despre proiectele municipiului. La această întâlnire participă ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, primarul Mihai Chirica și prefectul Costel Alexe.

„Sunt aici să vă reamintesc că s-au deblocat mai multe proiecte ale orașului, s-au primit asigurări pentru Spitalul Regional de Urgență, pentru Institutul de Boli Cardiovasculare și finanțarea altor proiecte ale Institutului de Boli Oncologice din Iași și faptul că s-au găsit soluțiile de finanțare pentru Autostrada A8 (Autostrada Unirii). Desigur ne-am adunat și pentru o scurtă prezentare având în vedere că s-a lansat în dezbatere publică și Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Avem o scurtă prezentare pentru trei dintre proiectele noastre pentru municipiul Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica la începutul dezbaterii.

În videoclipul de mai jos este redată integral dezbaterea care a avut loc astăzi.

Conferință de presă la Palatul Culturii din Iași. Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Marcel Boloș și alții, prezenți

La Palatul Culturii din Iași la conferința de presă de miercuri, 2 decembrie 2020, la care au participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Marcel Boloș, președintele CJ Costel Alexe, prefectul Marian Grigoraș și primarul Mihai Chirica s-au făcut declarații de ultimă oră cu privire la proiectele care vizează Iașul.

„Am făcut un pas uriaş în implementarea autostrăzii Unirii. Îi felicit pe preşedintele CJ şi primarul Iaşului pentru implicarea care au dat dovadă de-a lungul timpului. Să putem în cele din urmă să fim în măsură da documentaţia să fie pregătită în vederea implementării. Autostrada a13 este inclusă în politica de coeziune. S-au deschis ofertele pentru elaborarea documentaţiei. Sursele de finanţare dacă nu ajung se completează cu împrumuturi. Iaşi – Tg Mureş, autostrada A8 are o serie de etape în implementare. 160 de milioane euro pentru capetele Autostrăzii A8”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

„Fac un apel la întreaga societate ieşeana. Să nu cădem într-o capcană a dezbinării în care să ne imaginăm că în afară de A8 nu mai este nevoie de altceva pentru că această regiune săracă a Europei, evident şi a României, are nevoie de infrastructură pentru a se dezvolta. Cu ce sunt mai prejos cei de la Galaţi sau Botoşani sau Vatra Dornei decât cei din Iaşi sau Neamţ. Un partid partid puternic, un guvern axat pe dezvoltare sau nişte lideri politici trebuie să fie uniţi şi eforturile lor să ducă la dezvoltarea infrastructurii în toate judeţele Moldovei. Abia atunci vom cpune cu adevărat că suntem o regiune phternica”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Adauga un comentariu