Local

Dezbatere organizată la Primăria Iași. Edilul Mihai Chirica, ministrul Costel Alexe și primarul Chișinăului discută despre problemele comunității de români din Republica Moldova – LIVE VIDEO

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezbatere organizată la Primăria Iași. Edilul Mihai Chirica ministrul Costel Alexe și primarul Chișinăului discută despre problemele comunității de români din Republica Moldova - LIVE VIDEO
Dezbatere organizată la Primăria Iași

Vineri, 14 august 2020, edilul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a organizat o dezbatere la Primăria Iași. Evenimentul este dedicat discuțiilor despre problemele și soluțiile comunității de români din Republica Moldova. La discuții participă Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului.

Dezbatere organizată la Primăria Iași. Ce subiecte vor fi discutate

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat vineri dimineață, 14 august 2020, faptul că orașul Iași este înfrățit cu capitala Republicii Moldova. În ceea ce privește relațiile bilaterale acestea au început să se contureze din ce în ce mai bine, a afirmat edilul în dezbaterea privind problemele și soluțiile pentru românii din Republica Moldova.

”Iaşul este oraş înfrăţit cu municipiul Chişinău. Relaţiile bilaterale dintre aceste oraşe se conturează din ce în ce mai bine. Avem înregistraţi peste 50.000 de cetăţeni din Republica Moldova care au buletin de Iaşi.”, a declarat Mihai Chirica.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, fiind prezent la dezbaterea problemelor și soluțiilor pentru românii din Republica Moldova, a declarat că mulți cetățeni moldoveni aleg orașul Iași. Astfel, prin proiectul de infrastructură A8 (Iași-Ungheni-Pașcani-Tg. Neamț) se va facilita accesul iar legătura va fi una mult mai directă.

„Andrei este un ambasador al Iaşului, şi cetăţean de onoare. Mulţi din cetăţenii Republicii Moldova aleg Iaşul. După ce vom reuşi să facem proiectul de infrastructură Iaşi – Ungheni – Paşcani – Tg Neamţ, va fi o legătură mult mai directă. Mulţi aleg Albita spre Bucureşti. Ţin foarte mult la relaţia cu Republica Moldova. Sunt singurul dintre candidaţii la CJ Iași care vrea să sprijine Republica Moldova şi românii de pretutindeni. Putem face din judeţul Iaşi un centru pentru interesele tuturor.”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a declarat mâhnit și s-a întrebat câți ani mai sunt necesari să treacă până se va vorbim doar despre o singură „acasă” și se va vorbi despre aceeași români. De asemenea, edilul a ținut să precizeze că toți cetățenii de peste Prut sunt mândri de românii din țara noastră.

„Câţi ani trebuie să mai treacă ca să vorbim despre o singură acasă, să nu vorbim de mai multe capitale, ci să vorbim despre aceeaşi romani. S-au ratat foarte multe şanse. Cei de dincolo de Prut sunt mândri de fiecare dintre dumneavoastră. Am propus la Chişinău un proiect care să ne unească pe toţi. Doar uniţi putem să batem pe oricine.”, a declarat Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului.

Primarul Mihai Chirica este noul preşedinte al organizaţiei municipale PNL Iaşi

În conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Iaşi, s-a făcut un anunţ referitor la actualul edil al oraşului. Conform deciziei de la nivel judeţean, Primarul Mihai Chirica este noul preşedinte al organizaţiei municipale PNL.

Anunţul a fost făcut în contextul susţinerii unei conferinţe de presă de către ministrul Mediului, Costel Alexe şi primarul Mihai Chirica.

Actualul primar şi candidat la Primăria Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, este noul preşedinte la organizaţiei municipale PNL Iaşi. Decizia luată de Biroul Judeţean Permanent PNL este una firească şi vine în contextul în care primarul Mihai Chirica porneşte cu şanse uriaşe pentru încă un nou mandat în fruntea primăriei celui mai mare oraş, după Bucureşti, din România.

”Facem echipa pentru Iaşi, dăm Cezarului ce e al Cezarului. Am învăţat din istoria recentă a judeţului nostru că avem nevoie de o echipă unită”, a spus Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Iaşi.

Adauga un comentariu