Eveniment-Social

Dezbateri intense pe învățământ. Deputatul Camelia Gavrilă a organizat un eveniment important pentru sistemul educațional

Publicat: 08 nov. 2019

Prof. dr. Camelia Gavrilă, vicepreședintele Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, a organizat recent o dezbatere pe teme de educație. La eveniment au participat profesori, psihologi, experți în educație, manageri, consilieri și parlamentari, precum și autorități locale.

Evenimentul și-a propus analiza etapelor recente parcurse și a împlinirilor din domeniul educației. În plus, evenimentul a vizat și consemnarea dificultăților, provocărilor, prezentarea unor idei și soluții pentru școală în general.

„Alături de proiectele naționale, de strategii complexe orientate spre educație și formare, la nivel local, în virtutea competențelor și a analizelor de context, trebuie să continuăm susținerea unor proiecte importante pentru Iași. Facem trimitere la dezvoltarea unităților de învățământ, la calitatea infrastructurii școlare, la existența unor servicii educaționale moderne. Facem trimitere și la susținerea învățământului universitar. Așa cum am precizat, până la finalul mandatului meu de parlamentar ieșean voi realiza o serie de întâlniri, consultări publice și dezbateri. Vrem să identificăm elementele care necesită îmbunătățiri, remediile posibile și politicile de care sistemul are nevoie în plan legislativ”, a spus prof. dr. Camelia Gavrilă.

Deputatul ieșean este unul dintre cei mai activi parlamentari ieșeni. Aceasta a avut preocupări față de evoluțiile din domeniul educației, explorând competent problemele și provocările din acest sistem. Seria de dezbateri a început cu întâlniri de lucru, inițiate în aprilie 2019, cu profesori, experți, directori, inspectori, mediul academic, diverși specialiști din domeniul învățământului. De altfel, membri ai partidului sau simpatizanți, precum și alți invitați au format filiala ieșeană a Departamentului pentru Educație Națională

Prezență numeroasă la dezbatere

La întâlnire au participat mai mulți membri importanți ai organizației. Au fost prezenți și Maricel Popa, președintele PSD Iași, Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale a PSD Iași. Printre invitați au fost și senatorul Doru Pănescu, și deputatul Vasile Cîtea. Mesajele transmise de aceștia au reconfirmat reala preocupare pentru destinele educației și pentru dezvoltarea școlilor
Deputatul ieșean a prezentat principalele direcții pe care învățământul românesc le-a parcurs în ultima perioadă.

„Programul de Guvernare al PSD a reușit să realizeze progrese semnificative în multe domenii de activitate. Vorbim despre modernizarea curriculară, implementarea pachetului social pentru educație, având drept beneficiari peste jumătate de milion de tineri. Motivarea cadrelor didactice prin creșteri salariale semnificative, dezvoltarea învățământului profesional și tehnic. Vorbim și despre creșterea cifrei de școlarizare alocate acestei filiere profesionale, îmbunătățirea infrastructurii sistemului de educație”, a mai menționat demnitarul ieșean.

Prof. dr. Camelia Gavrilă a subliniat faptul că învățământul românesc trebuie să treacă la o nouă etapă. Aceasta a făcut referire de la tranziții și tentative de reformă parțială la dezvoltarea unui învățământ complex.

Proiecte de viitor

Concret, deputatul PSD de Iași și experții invitați au creionat o serie de proiecții și măsuri. S-a discutat despre elaborarea unei legislații coerente și stabile în domeniul educației naționale. S-a discutat despre nevoia de debirocratizare și digitalizare a sistemului de învățământ. A intrat în calcul și zona de cercetare universitară, parteneriatele și mobilitățile educaționale cu rol semnificativ.

„Educația reprezintă domeniul cel mai important pentru viitorul unei țări. Toate categoriile sociale sunt interesate de evoluțiile acesteia. Demersurile și idealurile noastre au vizat și vizează în continuare o școală pentru fiecare. O școală în care se învață cu bucurie, se descoperă lumea, se deslușesc necunoscute. În plus se conturează opțiuni de carieră, de profesie și se modelează caractere și personalități”, a sintetizat deputatul ieșeanloading...

Adauga un comentariu