Titlurile zilei

Dezvăluiri incendiare! Au fost verificate camerele de luat vederi! Medicul Lucian Miron, infectat cu coronavirus, a fost la spital! DSP și IRO Iași încearcă să ascundă adevărul?

Publicat: 19 mart. 2020

Noi dezvăluiri în cazul medicului oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. După ce au fost verificate camerele de luat vederi ale spitalului, s-a adeverit faptul că acesta a fost la locul de muncă în două zile. Deși IRO și DSP tac complice, mai multe persoane care au luat contact cu profesorul Lucian Miron se află deja în autoizolare la domiciliu. Adevărul ascuns de două mari instituții iese acum la iveală.

Atât reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași, cât și conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași ascund informațiile care are trebui să fie publice în cazul medicului oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. Surse ale redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” susțin faptul că cele două instituții menționate anterior vor să ascundă adevărul, dar totul este cusut cu ață albă. Toate măsurile luate în IRO Iași după ce reputatul medic a fost diagnosticat cu COVID-19 conduc la scenariul conform căruia profesorul Miron a fost la spital. Inițial, conducerea spitalului a declarat faptul că medicul nu a călcat în spital după ce s-a întors din Franța. Dovezile de pe camerele de supraveghere arată că nu a fost spus adevărul. Mai mult decât atât, un spital întreg ar putea intra în carantină. Cine e de vină?

A mers în salonul pacienților cu cancer

Noi dezvăluiri ies la iveală în cazul reputatului medic oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. Surse ale redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” au relatat faptul că în urma verificării camerelor de luat vederi, conducerea spitalului a constatat că barbatul a fost prezent în zilele de joi (n.r.- 12 martie) și vineri noapte (n.r.- 13 martie ) la Institutul Regional de Oncologie Iași. În ziua de joi, acesta a venit la locul de muncă pentru a ridica niște plicuri și a stat aproximativ 45 de minute.
Camerele de supraveghere arată că, în acest timp, bărbatul a dat mâna cu liftierul, a mers mai apoi în salonul pacienților, iar mai apoi a stat în biroul său de vorbă cu asistenta-șefă Gabriela Enășoaie.
Conform informațiilor BZI, chiar asistenta-șefă a cerut tuturor subalternilor din clinică discreție totală în această speță, tocmai pentru a nu mai afla lumea despre faptul că profesorul Miron a fost în IRO. Martori oculari povestesc pentru BZI că, inițial, profesorul Lucian Miron a purtat mască, dar apoi a dat-o jos, chiar și când a avut discuția cu medicul epidemiolog al IRO, Raluca Mihaela Filimon.

Ce au surprins camerele de luat vederi?

În zadar conducerea IRO încearcă să ascundă informațiile în cazul profesorului Miron. Camerele de supraveghere arată adevărul verde-n față. După ce prof. dr. Lucian Miron, șeful clinicii de oncologie al IRO a fost diagnosticat cu coronavirus, conducerea spitalului a verificat camerele de luat vederi pentru a vedea dacă acesta a fost sau nu la spital în perioada în care trebuia să fie în autoizolare. Deși conducerea spitalului a susținut sus și tare că medicul nu a călcat în spital, bărbatul a luat contact cu mai multe cadre medicale și pacienți. Drept urmare, de luni (n.r.- 16 martie), liftierul (care se vede pe înregistrări video cum dă mâna cu profesorul Lucian Miron), asistenta-șefă Gabriela Enășoaie și chiar epidemiologul spitalului, Raluca Mihaela Filimon, sunt în autoizolare la domiciliu.

Anchetă DSP făcută pe genunchi?

Ceea ce ridică semne de întrebare este faptul că celelalte cadre medicale care au intrat în contact direct cu prof. dr. Lucian Miron nu au fost chemate nici măcar ieri la o discuție cu managerul. Absolut toată lumea este prezentă la locul de muncă ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Un spital întreg ar putea intra în carantină din cauza mușamalizării adevărului.

Adevărul mușamalizat

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, redactorii cotidianului „Bună Ziua Iași”, imediat după ce testul doctorului Miron a fost declarat pozitiv, au contactat conducerea spitalului. Aceștia au declarat pentru BZI faptul că dr. Miron nu a mai venit la locul de muncă de dinainte de a pleca în Franța. Ulterior, după ce au apărut martori oculari care susțineau contrariul, conducerea spitalului a spus că trebuie să verifice camerele de supraveghere și că e posibil ca medicul să nu-și fi anunțat prezența în spital. Este evident faptul că, intrând cu atât de multe persoane în contact, faptul că a fost acolo nu era un secret, ci doar un fapt ascuns de conducerea spitalului.

Instituțiile implicate aleg să ascundă adevărul?

Redactorii cotidianului „Bună Ziua Iași” au încercat să contacteze în nenumărate rânduri reprezentanții DSP și IRO pentru a obține informații despre ancheta epidemiologică făcută în cazul medicului Miron. Pentru a se spăla pe mâini, conducerea IRO a spus că reprezentanții DSP vor oferi informații. Contactați de către redactorii BZI, reprezentanții DSP au ales să nu răspundă. Este cert faptul că se dorește ascunderea adevărului. Conducerea IRO nu a putut să spună nici măcar dacă profesorul Miron a fost sau nu la spital. Pentru asta nu-ți trebuie anchetă DSP, ci doar să urmărești camerele de supraveghere și să chemi personalul medical, asistente și infirmiere care pot confirma, fără echivoc, momentele în care profesorul Miron a fost în spital.

Scenariul groazei

Prof. dr. Lucian Miron este în continuare internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Deși primul test a ieșit pozitiv, medicii îl vor efectua și pe cel de-al doilea, în timp ce soția sa este în continuare în autoizolare la domiciliu. În cazul acesteia, rezultatul primului test a ieșit negativ. Reamintim faptul că după ce dr. Lucian Miron a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, dr. Ingrith Miron, soția acestuia, șefa Clinicii de Oncologie Pediatrică de la Spitalul „Sf. Maria”, a creat isterie în spital. Mai bine de 24 de ore, personalul medical și pacienții spitalului au fost închiși la propriu în unitatea medicală, fiind suspecți cu coronavirus. Pe nimeni nu a interesat faptul că zeci de medici au lucrat fără oprire zeci de ore fără pauză. Toate aceste lucruri se întâmplă, poate, pentru că sistemul medical nu a fost îndeajuns de pregătit și informat să facă față unor astfel de situații de urgență. După ce rezultatul femeii a ieșit negativ, unitatea medicală și-a reluat activitatea.

Nimeni nu are un punct de vedere

În cazul familiei Miron, ca și când nu ar fi fost îndeajuns că două unități medicale sunt în pericol, (n.r.- IRO și Spitalul „Sf. Maria”), s-a aflat din surse ale redactorilor BZI și faptul că dr. Oana Miron, fiica celor doi medici, ar fi suspectă. Nu pentru că ar fi intrat în contact cu părinții ei, pentru că este „conștiincioasă și muncitoare” așa cum a declarat dr. Cristina Grigorescu managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, ci pentru că s-ar fi întors în urmă cu câteva zile din Germania dintr-o zonă afectată. Contactată în repetate rânduri de cotidianul „Bună Ziua Iași” pentru un punct de vedere, medicul Oana Miron nu a răspuns telefonic. Managerul spitalului în care aceasta activează însă, a răspuns și a oferit o informație aproape prețioasă.

„Știu că trebuia să plece în Germania, dar nu cred că a mai fost”, spune dr. Cristina Grigorescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

În cazul familiei Miron, ancheta DSP va continua. Rămâne de văzut însă dacă informațiile vor fi făcute publice sau se va alege, de această dată, să se mascheze totul. De ce și pentru cine, mai devreme sau mai târziu se va afla.

Comentarii
 • Aceste personaje de la DSP Iasi si IRO sunt incompetente,criminale si trebuie sa li se facă dosar penal.Nu este însă singurul spital unde doctorii si asistentele nu respecta regimul de izolare.Vrem sa știm de ce sunt ascunse rezultatele testărilor celor care nu declarat corect la intrarea in țara ?DSP este o adunătura de personaje fără nicio probitate profesională.Iasiul este pe locul 3 in țara .Dosare penale celor care mint sau murim toți.

 • In timp ce marii profesori stau la dos si smenuiesc medicii si rezidentii sunt aruncati carne de tun in prima linie.DSP ul e plin de funcționari plătiți gras,care nu au habar pe ce lume trăiesc.Unii profesori si-au luat deja concedii medicale sau de odihna,lăsând prostii sa ducă greul.Colegiul Medicilor,se audeeee?!

 • Ceva nu se leagă. În articolul din 17 martie scriați ca dna prof. Miron este internată la Sp. Boli Infecțioase. La fel și dl. prof. Acum scrieți ca numai dumnealui este internat. Doamna profesor este în autoizolare la domiciliu? Au declarat ca purtau masca. Se vede pe camere ca la un moment dat, dl profesor a dat masca jos în discuția cu medicul epidemiolog de la IRO. Cum oare dl profesor are Covid și sotia nu? A avut masca și mănuși non stop acasă?

 • O cârdășie politica ținuta ascuns . Cepoi tine in brațe pe managera de la IRO ȘI DSP-ul, corb la corb nu își scoate ochii.
  Când este vorba despte genul acesta de personaje se rezolva din pix. Spitalul nu are mai nimic, cucoana de la financiar, Cucu, cu toy neamul ei adus in spital face legea in materie de aprobări pentru spital.
  Aici s a ajuns din cauza ca multe multe cumetrii, fini, afini.
  Liderul de sindicat un PSD ist notoriu ce ia poziția ghiocel când este vorba sa apere doleanțele angajaților și lista poate continua.
  Așa nimic nu se schimba – o mafie a sistemului de sănătate

 • Daca in fiecare zi o sa aruncam cu pietre in acesti medici unde o sa ajungem? Cine o sa ne mai trateze suferintele? De ce va credeti mai presus decat Dumnezeu? Uitati in jurul nostru ce se intampla? Ura , frustrarea, lacomia rautatea pe care o exprimati postand in fiecare zi, cu asta va hraniti sufletele, noi suntem vinovati pentru tot ce se petrece pe pamant..Am
  Uitat sa fim oameni

 • GROSU, CUCU, CEPOI si lista poate continua.
  Sa se face o verificare cum a fost gestionat bugetul oncologiei, cione au beneficiat de deplasari si beneficii, cum se impart functiile si posturile.
  Nu va mai ajunge, un sat fara caini sau mai bine spus o institutie dupa care se profita
  Profesori, medici primari. atitudini neprofesioniste, compasiunea redusa la minim, despre asta vorbim , iar acum se incearca sa se acopere un obosit care a infectat de la aparitia sa in spital de la medicul infectionist pana la personal. Asa este cand te prezinti pe tarlaua ta….

 • A fost sa ridice niste plicuri? Cu ce, cu spaga de la bolnavi? Ca doar nu se ducea el la spital sa ridice niste plicuri cu scrisori de multumire din partea pacientilor!? Horror, asta e sistemul sanitar romanesc in frunte cu cioclul de la coceni si bufonii din guvernul lui.

 • Orice doctor știa ca dacă se deplaseze in perioada aceasta își asuma “ASUMA”riscul de a sta in carantina.Cum dracu,mai,sa plecați voi,văcarilor care ati învățat epidemiologie ce sunteți,cu bilete ieftine pe aici pe acolo?Cat de cretini puteți fi?Si apoi cât de nehaliți sa va întoarceți in secții la pacienți si colegi?Dati numele tuturor celor care au făcut asta!Colegiul Medicilor sa se sesizeze cu ridicarea dreptului de liberă practica.SRI sa între in toate spitalele sa caute doctori,asistente,infirmiere care mint si moara pe alții in continuare!

 • Sunt stat in stat si mana in mana ,o cardasie de neamuri ,nemurile,pile ,o idioata de asistenta sefa acea Gabitu care a incercat sa indimideze subalternele sa nu recunoasca ca s-au intlnit cu acel prof . Aici domina teroarea,frica si minciuna ,Personalul si pacientii care au fost prezenti obligatorii at trbuie sa fie testati, In acest moment critic cu buna stinta sa stai in preajma colegilor tai sa -i infectez si pe ei ESTE O CRIMA ! Conducerea a mintit si minte in continoare.

 • Intra prea multi in rahat daca se afla
  De aceea au incercat sa ascunda
  De la Manageri,Dsp,Cj,si in final la Bucuresti
  Doar ca Bucurestiul ca sa nu se creeze o mare isterie istorica in Iasi ” 2 spitale infectate ,de 2 medici ,si mai ales Spital de Copii si Iro ” au zis lasati-o asa ,si de asta nu are ursul coada

 • eu mi-am intrebat IPul daca a fost depistat si zona de infectare. drept pentru care opinia mea de azi e la fel cu cea de ieri. sa le fie rusine la aipi tutulor cei care jicnesc oameni nevinoveti.

 • Cititi mesajul din Ziarul de Iasi al tzatzei Miron, presarat cu blesteme ca ale locantelor din Zanea (chiar mai mult). Asta arata ca acesti vatafi -miron_ se pisha pe noi toti.

 • Urmasii unei generatii de medici adevarati au mari lipsuri in pregatirea profesionala datorita sprijinului parintilor in anii de studentie.
  Sunt profesori universitari dar se comporta ca un brancardier scolit 2 luni la fara frecventa.
  Propunere…aruncati tot (toate) plicurile ….din birouri inspre DNA.

 • Începem în forță rubricuța noastră de astăzi, cu enformații tari de tot din lumea halatelor albe de la Institutul ăla din Copou, pentru oameni bolnavi de cancer. Ei bine dragilor, acest institut este zguduit de câteva zile de faptul că profesorul Lucică Tiron a luat virusul ăla urât, cu nume de bere, Corona, și s-a plimbat prin spital deși trebuia să stea acasă. Ei bine, cine credeți că a intrat prima în autoizolare, chiar înainte să afle toată lumea că doftorul este infestat? Ați ghicit! Chiar asistenta șăfă de la clinica lui Lucică Tiron, pe numele ei, Găbița Beșinoaie. Au mai scris babele bârfitoare despre această domnișoară trecută de prima tinerețe, Găbița Beșinoaie, cum se comportă ea ca pe moșia ei, cu asistentele din clinică. Ei bine, acum Găbița a implorat în stânga și-n dreapta ca niciuna dintre asistentele pe care ea le-a umilit ani de zile să nu cumva să povestească faptul că protectorul ei a umblat prin spital deși nu avea voie! Prea târziu însă, că babetele au intrat pe fir și au pus mâna și pe câteva înregistrări video bombă. Săraca Gabița știe că abia de acum urmează taifunul pentru ea! Dar despre asta mai vorbim zilele următoare!

 • – – – Domnule doctor stiti care e diferenta dintre un PROFESIONIST si un incepator mai mult sau mai putin ignorant ? PROFESIONISTUL nu greseste in lucruri simple …

 • Ca sa vedeti ce parere are madam Miron despre plebea care o deranjeaza cititi Ziarul de Iasi. Jenant, mamaie nu va e rusine himana comunitara inconstienta esti dumneata.
  Nu se poate asa ceva, toti prostii care le canta in struna sa se gandeasca minte au avut cand au intrat in spitale stiind ca pot fi bolnavi.
  Niste dobotoci inconstienti

 • Vai…sunt proasta rau…sunt asistenta sefa…cum m-am gandit eu ca nu o sa se vada pe camere ca Lucian o sa iasa de la mine din birou, joi …dupa ce a venit din Franta cu prohabu deschiat si camesa scoasa din pantaloni fara sa vada Ingrid ?…si m-au avertizat colegele…bine ca m-am autoizolat, nu ma stie nimeni…vai de capu meu…mai bine stateam in satul meu de langa Roman…scuze, nu prea stiu sa vorbesc, inchei orice propozitie sau fraza cu 3 puncte (…)… …ă… ș…c…

 • „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”
  Managera, Directorul DSP, DOMNU Profesor- cine va raspunde de aceasta situatie?
  Va doare in Cour de oamenii din subordine

 • Doctorita epidemiolog de la IRO a interzis accesul in spital lui Lucian Miron. Acesta a amenintat-o in stilul lui mitocan cu aceleasi intrebari de cocalar”Ba, tu stii cine sunt eu?” si a spus ca aduce adeverinta de la DSP ca sa intre in spital. Problema este ca chiar a dat telefon la DSP de unde o sluga fara coloana vertebrala i-a spus ca poate intra fara probleme in spital.

  Cum convorbirile se tine inregistrate 6 luni, poate Procuratura va ancheta si acest caz astfel incat acesti nemernici de Miron sa primeasca ce merita.

  La fel, in Spitalul de Copii, toata lumea stie ce scarba este Ingrith Miron, astfel incat cam 90% dintre colegi nici nu o suporta, dar conform „omerta” lumii medicale tuturor le este frica sa vorbeasca.

 • batista pe tambal
  coicu mic, dans din buric
  selectie naturala, cine crapa e prost
  banii vorbesc
  somnul natiunii naste pesedeu
  mergeti la biserica si pupati icoane dupa ce lingeti lingurita
  pe planeta Terra trebuie sa ramana doar 500 milioane de oameni

 • NU SE POATE ASA CEVA! Chiar prostalaii din Iasi, care conduc destinele acestei comunitati- CJ, Primarie, Politie, Parchet, DSP și alți inconștienți, nu își dau seama ce pericol se naște prin ascunderea acestor fapte REPROBABILE!?!?!?! Cine răspunde dacă se ”scapă” răsrândirea contaminării ???? Cred că este nevoie de o atitudine publică CIVICĂ foarte HOTĂRÂTĂ !!!!!

 • tot citesc si ma mir de cata prostime comenteaza pe langa problema pentru ca familia de profesori doctori a venit din franta adica din occident unde oamenii sunt respectati si apreciati si au adus cu ei stiinta cultura si civilizatie iar voi ii improscati cu tot felul de invective. eu personal domiciliez cu munca intrun astfel de stat occidental si aici noi ne respectam ca oameni, nu scriem ca trag beșînoaie si nu facem panarama in jurnale ca oameni astia v-a vor vindeca iar voi sa tine-ti post si rugaciune zilnic.

 • Lucica si acolitul lui de la DSP sa fie Investigați penal.Nu mai e ciuma roșie,a început,dragilor…adevarata holera Galbena.Nu va lăsați înșelați,tipul acesta de microb ,virus mironian,este si rotarian .Greata generala pentru stimabile elite patogene ale societății!

 • In toate spitalele e plin de trantori si incompetenti pe bani grei. La fel si in Politie. Statul roman plateste foarte scump o turma de trantori si incompetenti. Frati, surori, nepoti, matuse, unchi toate familia lucreaza la stat.
  DNA-ul doarme!
  DIICOT-ul doarme!

 • Pana la urma dovedit mincinoși!Camerele video arată traseul direct.DSP-testul madamei este adevărat sau fals?Va faceți părtași la crima-sunt sute de copii in SF.Maria.

 • Pentru „doar o opinie” care traieste in afara. „Stimabile” , sunt satul de voi cei ce ajungand afara sa lingeti funduri si la propriu si la figurat, incepeti sa dati lectii. Apropo, sunt in ooccident de 10 ani si lucrez chiar in domeniu, dar daca as fi depistat pozitiv si as veni la spital, pana la pranz as fi pus pe liber plus alte consecinte. „Veniti sa aduca cultura, civilizatia…” Tu stii unde te-ai nascut? Ai habar ca unul din parintii VIRUSOLOGIEI franceze este o romanca, educata in Romania? adevarat ca aici nu vezi, in presa, balacareala de acasa, nu vezi nici-un frustrat care sa urle ca medicii trebuie sa lucreze pe nimic sacrificandu-se pentru altii, ba dimpotriva, li se pare foarte normal sa castige(eu nu cheltui pe necesitatile lunare mai mult de 15-20% din venit, asta pentru urlatorii de serviciu care nu stiu decat-SPAGARII, SALARII NESIMTITE…,iar un credit bancar il poti gasi si cu 1,2-1,7%, in functie de destinatia creditului). Asa ca nu ai ajuns acolo venind din jungla, iar Romania de dinainte de ’89 era incomparabil mai ordonata si mai educata decat ce a ajuns azi…, pestele de la cap…

 • Cititi va rog ZDI.Lucica si gasca tocmai au recunoscut ca Miron a fost la IRO dar echipat corespunzator si la distanta regulamentara.Adica n-au avut cum sa ascunda evidenta si incearca sa se scoata „pe proceduri”.Aloooo parchetul!

 • Ceea ce au făcut cei doi infecți in Institutul de Oncologie-in starea de urgentă-este atac nu doar la viața pacienților ci la siguranța statului.Sesizarea organelor in drept,dosar penal pentru complicitate la crima.Managera,medicul inculpat si staff-ul DSP la răcoare pentru declarații mincinoase.

 • Doamne !!!!!!!!Coboara Doamne pe Pamant , Coboara Doamne in Gradina Maicii Domnului unde oameni au transformato in IAD , Omul Miron are o Aura extraordinara de pozitiva salbaticiunilor nascuti din ura si betie , adusi pe lume de niste inculti , El a facut ca mii de oameni sa fie vindecati , leprelor , fie ca vreti , fie ca nu , el este un profesionist iar voi veti ramane coate goale , loaze , fiind respinsi cu tot cu spaga voastra si linguseala . Domnule Profesor sunteti un inger printre demoni , continuati sa luptati pentru ca optimismul si bunatatea va invinge totdeauna . Luptati pentru adevarati oameni si invingeti raul care ne trage in jos si nu putem evolua spre lumina 👌

 • Aleluia Doamne imprastie Covidul Mironesc si pogoara-l printre noi! Leprelor si loazelor, coate goale si inculti atata v-a fost! Covidul Mironesc va arde sufletul salbaticiunilor, ingerul Miron si ingereasa Miroana vor nimici demonii, vor lumina universul cu aura lor, lumea intrega va pasi pe poarta Raiului pe ritmuri de Van Morrison. In Gradina Maicii Miron vom salaslui cu miile, binecuvantati de atingerea tamaduitoare a mainilor care vremelnic doar au numarat atatea plicuri. Cei patru arhangheli au adus vestea cea mare, leacul pentru boala fara leac a fost gasit si acesta este Covidul Mironesc. Pieiti voi necredinciosilor care n-ati inteles ca luminatul inger s-a pogorat cu Covidul printre noi ca sa ne salveze de bolile nemiloase de care suferim si sa ne arate calea catre adevarata lumina, sa ne curme suferinta si sa ne trimita mai repede in Rai! Venit-a Apocalipsa ca sa ne arate nimicnicia noastra.
  Iar de Sfintele Sarbatori vom invia cu totii, lumea intreaga se va inchina Mantuitorului Miron si Maicii Mironese, vom ridica intru slava lor temple marete si-i vom cinsti de-a pururea noi si urmasii nostri!

 • Dacă „don ‘ profesor” în oncologie nu respecta niște reguli elementare de izolare, ce sa mai vorbim despre „italienii” care se bulucesc acum la frontiere? Rușine nea Miron… Dacă de tine nu îți pasa, trebuia sa te gandesti la pacienții din spital care mai au și alte boli cronice…

Adauga un comentariu