Titlurile zilei

Dezvăluiri incendiare! Au fost verificate camerele de luat vederi! Medicul Lucian Miron, infectat cu coronavirus, a fost la spital! DSP și IRO Iași încearcă să ascundă adevărul?

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvăluiri incendiare Au fost verificate camerele de luat vederi Medicul Lucian Miron infectat cu coronavirus a fost la spital DSP și IRO Iași încearcă să ascundă adevărul

Noi dezvăluiri în cazul medicului oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. După ce au fost verificate camerele de luat vederi ale spitalului, s-a adeverit faptul că acesta a fost la locul de muncă în două zile. Deși IRO și DSP tac complice, mai multe persoane care au luat contact cu profesorul Lucian Miron se află deja în autoizolare la domiciliu. Adevărul ascuns de două mari instituții iese acum la iveală.

Atât reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași, cât și conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași ascund informațiile care are trebui să fie publice în cazul medicului oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. Surse ale redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” susțin faptul că cele două instituții menționate anterior vor să ascundă adevărul, dar totul este cusut cu ață albă. Toate măsurile luate în IRO Iași după ce reputatul medic a fost diagnosticat cu COVID-19 conduc la scenariul conform căruia profesorul Miron a fost la spital. Inițial, conducerea spitalului a declarat faptul că medicul nu a călcat în spital după ce s-a întors din Franța. Dovezile de pe camerele de supraveghere arată că nu a fost spus adevărul. Mai mult decât atât, un spital întreg ar putea intra în carantină. Cine e de vină?

A mers în salonul pacienților cu cancer

Noi dezvăluiri ies la iveală în cazul reputatului medic oncolog Lucian Miron, diagnosticat cu coronavirus. Surse ale redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” au relatat faptul că în urma verificării camerelor de luat vederi, conducerea spitalului a constatat că barbatul a fost prezent în zilele de joi (n.r.- 12 martie) și vineri noapte (n.r.- 13 martie ) la Institutul Regional de Oncologie Iași. În ziua de joi, acesta a venit la locul de muncă pentru a ridica niște plicuri și a stat aproximativ 45 de minute.
Camerele de supraveghere arată că, în acest timp, bărbatul a dat mâna cu liftierul, a mers mai apoi în salonul pacienților, iar mai apoi a stat în biroul său de vorbă cu asistenta-șefă Gabriela Enășoaie.
Conform informațiilor BZI, chiar asistenta-șefă a cerut tuturor subalternilor din clinică discreție totală în această speță, tocmai pentru a nu mai afla lumea despre faptul că profesorul Miron a fost în IRO. Martori oculari povestesc pentru BZI că, inițial, profesorul Lucian Miron a purtat mască, dar apoi a dat-o jos, chiar și când a avut discuția cu medicul epidemiolog al IRO, Raluca Mihaela Filimon.

Ce au surprins camerele de luat vederi?

În zadar conducerea IRO încearcă să ascundă informațiile în cazul profesorului Miron. Camerele de supraveghere arată adevărul verde-n față. După ce prof. dr. Lucian Miron, șeful clinicii de oncologie al IRO a fost diagnosticat cu coronavirus, conducerea spitalului a verificat camerele de luat vederi pentru a vedea dacă acesta a fost sau nu la spital în perioada în care trebuia să fie în autoizolare. Deși conducerea spitalului a susținut sus și tare că medicul nu a călcat în spital, bărbatul a luat contact cu mai multe cadre medicale și pacienți. Drept urmare, de luni (n.r.- 16 martie), liftierul (care se vede pe înregistrări video cum dă mâna cu profesorul Lucian Miron), asistenta-șefă Gabriela Enășoaie și chiar epidemiologul spitalului, Raluca Mihaela Filimon, sunt în autoizolare la domiciliu.

Anchetă DSP făcută pe genunchi?

Ceea ce ridică semne de întrebare este faptul că celelalte cadre medicale care au intrat în contact direct cu prof. dr. Lucian Miron nu au fost chemate nici măcar ieri la o discuție cu managerul. Absolut toată lumea este prezentă la locul de muncă ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Un spital întreg ar putea intra în carantină din cauza mușamalizării adevărului.

Adevărul mușamalizat

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, redactorii cotidianului „Bună Ziua Iași”, imediat după ce testul doctorului Miron a fost declarat pozitiv, au contactat conducerea spitalului. Aceștia au declarat pentru BZI faptul că dr. Miron nu a mai venit la locul de muncă de dinainte de a pleca în Franța. Ulterior, după ce au apărut martori oculari care susțineau contrariul, conducerea spitalului a spus că trebuie să verifice camerele de supraveghere și că e posibil ca medicul să nu-și fi anunțat prezența în spital. Este evident faptul că, intrând cu atât de multe persoane în contact, faptul că a fost acolo nu era un secret, ci doar un fapt ascuns de conducerea spitalului.

Instituțiile implicate aleg să ascundă adevărul?

Redactorii cotidianului „Bună Ziua Iași” au încercat să contacteze în nenumărate rânduri reprezentanții DSP și IRO pentru a obține informații despre ancheta epidemiologică făcută în cazul medicului Miron. Pentru a se spăla pe mâini, conducerea IRO a spus că reprezentanții DSP vor oferi informații. Contactați de către redactorii BZI, reprezentanții DSP au ales să nu răspundă. Este cert faptul că se dorește ascunderea adevărului. Conducerea IRO nu a putut să spună nici măcar dacă profesorul Miron a fost sau nu la spital. Pentru asta nu-ți trebuie anchetă DSP, ci doar să urmărești camerele de supraveghere și să chemi personalul medical, asistente și infirmiere care pot confirma, fără echivoc, momentele în care profesorul Miron a fost în spital.

Scenariul groazei

Prof. dr. Lucian Miron este în continuare internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Deși primul test a ieșit pozitiv, medicii îl vor efectua și pe cel de-al doilea, în timp ce soția sa este în continuare în autoizolare la domiciliu. În cazul acesteia, rezultatul primului test a ieșit negativ. Reamintim faptul că după ce dr. Lucian Miron a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, dr. Ingrith Miron, soția acestuia, șefa Clinicii de Oncologie Pediatrică de la Spitalul „Sf. Maria”, a creat isterie în spital. Mai bine de 24 de ore, personalul medical și pacienții spitalului au fost închiși la propriu în unitatea medicală, fiind suspecți cu coronavirus. Pe nimeni nu a interesat faptul că zeci de medici au lucrat fără oprire zeci de ore fără pauză. Toate aceste lucruri se întâmplă, poate, pentru că sistemul medical nu a fost îndeajuns de pregătit și informat să facă față unor astfel de situații de urgență. După ce rezultatul femeii a ieșit negativ, unitatea medicală și-a reluat activitatea.

Nimeni nu are un punct de vedere

În cazul familiei Miron, ca și când nu ar fi fost îndeajuns că două unități medicale sunt în pericol, (n.r.- IRO și Spitalul „Sf. Maria”), s-a aflat din surse ale redactorilor BZI și faptul că dr. Oana Miron, fiica celor doi medici, ar fi suspectă. Nu pentru că ar fi intrat în contact cu părinții ei, pentru că este „conștiincioasă și muncitoare” așa cum a declarat dr. Cristina Grigorescu managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, ci pentru că s-ar fi întors în urmă cu câteva zile din Germania dintr-o zonă afectată. Contactată în repetate rânduri de cotidianul „Bună Ziua Iași” pentru un punct de vedere, medicul Oana Miron nu a răspuns telefonic. Managerul spitalului în care aceasta activează însă, a răspuns și a oferit o informație aproape prețioasă.

„Știu că trebuia să plece în Germania, dar nu cred că a mai fost”, spune dr. Cristina Grigorescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

În cazul familiei Miron, ancheta DSP va continua. Rămâne de văzut însă dacă informațiile vor fi făcute publice sau se va alege, de această dată, să se mascheze totul. De ce și pentru cine, mai devreme sau mai târziu se va afla.

Adauga un comentariu