International

Dezvoltarea platformei Instagram pentru copii crează intrigi! Câteva asociații i-au cerut lui Mark Zuckerberg să se oprească

Publicat: 20 apr. 2021
Mark Zuckerberg

Câteva asociații i-au cerut fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg să nu meargă mai departe cu planurile de a dezvolta o aplicație similară cu Instagram, dar pentru copiii sub 13 ani.

Scrisoarea deschisă adresată lui Zuckerberg, semnată de mai mult de 30 de asociații pentru protecția copilului a fost trimisă după ce BuzzFeed a dezvăluit un schimb de mesaje în care vice-președintele Instagramului, Vishal Shah anunța că lucrează la ”o versiune Instagram ce le va permite copiilor sub 13 ani să folosească Instagramul în siguranță”.

Șeful Instagram a spus, că totul pleacă de la ideea de a oferi părinților transparență și control asupra ceea ce văd, postează și comunică cei mici în cadrul platformei.

În cazul majorității aplicațiilor, lipsite de instrumente de control parental, părinții doar două posibilități: de a lăsa sau a interzice celor mici să folosească o anumită aplicație sau rețea socială.

Conform semnatarilor scrisorii deschise, ” lansarea unei noi versiuni a aplicației pentru copii nu e remediul potrivit” pentru versiunea curentă a Instagramului care ”nu e sigură pentru copiii sub 13 ani”, conform Euractiv Franța.

Un purtător de cuvânt al Facebook-ului a declarat că ”momentan copiii sunt deja online pe rețelele de socializare, și vor să se conecteze cu familia și prietenii lor, să se distreze și să învețe. Vrem să îi ajutăm să facă asta într-un mediu sigur, potrivit vârstei lor, și să găsim soluții pentru a evita ca tinerii să mintă în privința vârstei pentru a-și putea face cont”.

Adauga un comentariu