Local

Dezvoltarea zonei cargo de la Aeroportul Iași, dezbătută de oamenii de afaceri. Nicio concluzie clară printre afaceriștii orașului – FOTO

Publicat: 15 feb. 2020

Camera de Comerț și Industrie Iași a organizat o dezbatere despre dezvoltarea zonei cargo din cadrul Aeroportului Internațional Iași. La întâlnire au participat câțiva oameni de afaceri, membri ai Camerei, dar și unele societăți care colaborează cu aerogara

Dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași a fost subiect de dezbatere la Camera de Comerț și Industrie Iași. Oameni de afaceri din Iași s-au adunat la o șuetă în Copou, alături de unele firme ce colaborează cu aerogara ieșeană, pentru a discuta despre dezvoltarea zonei cargo de la aerogară.

Conducerea aeorgării a prezentat proiectul de dezvoltare a regiei, în vreme ce afaceriștii și-au dat cu părerea despre proiect. Printre aceștia a fost și Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și unul din afaceriștii Iașului cunoscut pentru țepele date și pentru faptul că falimentează firmele.

„Zona cargo este necesară la Iași, realizarea acesteia permițând în primul rând intrarea pe piața noastră a unor noi categorii de produse pe care putem să le aducem în zona Moldovei, asigurând deopotrivă și posibilitatea de a transporta mai rapid și eficient produsele furnizorilor ieșeni”, a susținut Butnariu, aspecte pe care le știe orice ieșean. Acesta nu a venit cu nicio idee concretă, ci numai cu vorbe fără acoperire.

Discuții cu firme interesate

La discuții au participat și reprezentanți ai DHL, ai Menziez Aviation și Sky Capital, firma care a făcut o ofertă de concesionare a aerogării.

„Realizarea unei zone cargo este foarte importantă pentru județul Iași, dar și pentru toată zona Moldovei, deoarece aceasta va permite investitorilor să își transporte mărfurile și produsele în toate colțurile lumii, într-un timp cât mai scurt și la costuri avantajoase. Pornind de la această realitate, ne dorim să identificăm cele mai bune și viabile soluții de finanțare a unei astfel de investiții la Aeroportul Iași, motiv pentru care în viitoarea ședință a Plenului vom supune analizei oportunitatea externalizării proiectului de extindere pe partea de Est a aerogării”, a spus Maricel Popa, președintele CJ Iași.

Conducerea aerogării a arătat că proiectul de extindere va fi dezbătut în detaliu în perioada următoare.

„Am realizat această dezbatere pentru a avea toate informațiile necesare în vederea realizării unui Masterplan de extindere și modernizare a Aeroportului Iași, astfel încât să răspundem și nevoilor venite din piață, cu precădere de la mediul de afaceri ieșean. Practic, am vrut să aflăm de la antreprenori viziunea lor cu privire la zona cargo, pentru a integra toate sugestiile primite în viitorul plan de extindere a aerogării”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași.

Adauga un comentariu