Titlurile zilei

Dezvoltatorii imobiliari aglomerează zona Bucium! Blocuri cu 3 etaje într-un cartier cu trafic rutier infernal. Vecinii pot decide soarta proiectului – FOTO

Publicat: 18 oct. 2021
Terenul din zona Bucium unde ar urma să fie construit un bloc cu 3 etaje
Zona Bucium este aglomerată cu noi proiecte imobiliare

Doi investitori din Iași vor să valorifice un teren din zona Bucium. Au propus un bloc cu 3 etaje în una dintre cele mai aglomerate zone din oraș. Vecinii au posibilitatea să participe la o consultare publică organizată de Primăria Iași

Noi proiecte sunt anunțate de dezvoltatorii imobiliari în zona Bucium, unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Iași. Ekosse Group B & I SRL, deținută de Dorin Andrei Irimia și Cristian Mihai Băltaru, lansează un proiect imobiliar ce constă în construirea de locuințe colective. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), cei doi investitori vor construi un imobil cu regimul de înălțime S+P+2E+3Er, pe o suprafață de teren de 2.692 metri pătrați. Procentul de ocupare a terenului (POT) propus este de 36 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1,08. Accesul spre teren se realizează prin strada Gr.T. Popa. Clădirea nu trebuie să depășească înălțimea de 14 metri.

„Plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 200 mp de teren în zonele de protecție și amenajarea de spații verzi plantate pe circa 30 la sută din suprafața de aliniament și clădiri. Plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 100 mp în zona rezidențiala și de dotări, cu excepția zonelor cu destinație specială. Dezvoltarea suprafețelor plantate va cuprinde toate nivelurile urbane (parc, grădini) și funcționale (agrement, sport – turism, aliniament, scuaruri, protecție)”, se arată în documentația PUZ.

Vecinii pot depune obiecțiuni în cadrul consultării publice

Proiectul Ekosse Group B & I SRL va fi supus unei dezbateri publice la sediul Primăriei Iași pe data de 02.11.2021. Vecinii afectați direct de implementarea proiectului pot depune obiecțiuni în cadrul sesiunii de consultare. Investitorii trebuie să respecte o serie de recomandări cuprinse în documentație.

„Gardurile dintre proprietăți pot fi realizate pe o înălțime de 2,20 – 2,60 m din
materiale corespunzătoare sau elemente de vegetație, funcție de opțiunile proprietarilor. Se pot adopta, acolo unde este cazul, soluții de împrejmuire prin folosirea elementelor de mobilier urban (jardiniere, banchete, panouri publicitare, etc.). Se recomandă ca indiferent de soluțiile adoptate, acestea să facă obiectul proiectelor de specialitate întocmite de arhitecți peisagiști, ce vor fi supuse aprobărilor legale”, se mai arată în PUZ.

Locurile de parcare vor fi prevăzute pe o suprafață de 143 de metri pătrați. În zona Bucium a fost declanșat un scandal în care este implicat și dezvoltatorul imobiliar Ovidiu Marian Petrache.

Și politicienii din Iași vor să ajungă dezvoltatori imobiliari

Fost consilier local PD-L, actual membru al PNL Iași, Aurel Bușoi vrea să investească în imobiliare. Politicianul vrea să construiască în locuințe colective, pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, situată în zona Copou, pe strada Ștefan Popescu. Amplasamentul este identificat în proximitatea proiectului Greenfield Copou, cu acces dinspre Aleea Sadoveanu. Conform documentației PUZ, Aurel Bușoi vrea să construiască locuințe colective cu regimul de înălțime de D+P+1E și D+P+2E. Pe primul lot de 500 mp va fi construită o locuință colectivă individuală cu două locuri de parcare. Pe al doilea lot de 2.500 mp vor fi edificate două locuințe individuale cuplate cu patru locuri de parcare și locuințe colective mici de tip duplex, cu 10 locuri de parcare.

Deocamdată, proiectul se află în dezbatere publică la Primăria Iași. Sesiunea de consultări este programată pe data de 03.11.2021. Terenul din zona Copou este deținut de Aurel Bușoi, soția Mihaela și fiul Adrian. Nu este singurul politician din Iași care vrea să construiască. Este și cazul consilierului local USR-PLUS Iulian Hușanu.

Comentarii
Adauga un comentariu