Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorii imobiliari se îngrămădesc pe Aleea Sadoveanu! Un nou proiect de blocuri cu 2 și 5 etaje. Afaceriștii vânează combinații de milioane de euro – FOTO

Dezvoltatorii imobiliari se îngrămădesc pe Aleea Sadoveanu! Un nou proiect de blocuri cu 2 și 5 etaje. Afaceriștii vânează combinații de milioane de euro – FOTO

18 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, urmează să fie construit un minicartier de locuințe colective. Amplasamentul este identificat în apropierea Colegiului „Vasile Adamachi”. Chiar lângă terenul amintit va fi edificat alt proiect, cu peste 20 de imobile

Încă un proiect imobiliar este anunțat pe strada Viticultori, lângă Aleea Sadoveanu, cartier deținut de mai mulți milionari din Iași. De data asta, investitorii vor să construiască chiar în apropierea Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, unde sunt dezvoltate și alte proiecte. Aici urmează să fie edificate locuințe colective cu 2 și 5 etaje, investiția fiind de ordinul milioanelor de euro. Proiectul este inițiat de afaceristul Dumitru Contoloru, implicat în mai multe scandaluri legate de punerea în posesie a mai multor terenuri din municipiu. A revendicat suprafețe importante de teren ce valorau acum 14 ani peste 20 de milioane de euro. Deocamdată, proiectul se află în analiza Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI) ce se desfășoară în această perioadă.

Investitorul vrea o zonă exclusivistă pe strada Viticultori

Investiția va fi edificată pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Dacă inițial regimul de înălțime avizat printr-o Hotârâre de Consiliu Local era destul de generos, beneficiarul a stabilit că va construi locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2. Minicartierul va fi format din imobile cu nu mai mult de 50 de apartamente în total. Parcările vor fi amenajate pe teren proprietate, iar curțile imobilelor vor fi spațioase, conform proiectantului. Totodată, vor fi asigurate și spații verzi suficiente pentru potențialii clienți. Apartamentele vor avea o înălțime de 3 metri. Chiar lângă terenul lui Dumitru Contoloru, milionarul Gheorghe Iaciu deține o suprafață de 48.685 de metri pătrați, cu acces din Aleea Sadoveanu.

Prin societatea Impact Developer & Contractor SRL a fost lansat un Plan Urbanistic Zonal privind construirea unui număr de 20 de imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+5. În total, vor fi amenajate 1.096 de apartamente, cu un preț de pornire de cel puțin 1.270 euro/mp. Conform calendarului, cartierul va fi finalizat în anul 2023, în funcție de data de eliberare a autorizației de construire. Deocamdată, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) beneficiază de un aviz de oportunitate din partea CTATU. Cartierul va beneficia de un număr de 1.126 de locuri de parcare. Apartamentele vor fi compartimentate în 1 și 5 camere, cu suprafețe cuprinse între 42 și 89 de metri pătrați. Primăria a anunțat că încearcă să fluidizeze traficul auto de pe Aleea Sadoveanu, prin construirea unui pasaj subteran.

În zona Viticultori vrea să construiască și Maria Busuioc, specializată în colectarea deșeurilor

Totodată, chiar lângă terenurile lui Gheorghe Iaciu și Dumitru Contoloru se află proprietatea de 9.000 de metri pătrați deținută de Maria Busuioc, în vârstă de 62 de ani, deținătoarea societății Covial CVA SRL, cu o cifră de afaceri de milioane de euro obținută din colectarea de deșeuri feroase. Revenind, Planul Urbanistic Zonal a fost depus în cadrul CTATU. De precizat că zona este ocupată cu preponderență de case, dar și blocuri cu regim mare de înălțime.

Afacerista, originară din Bacău, vrea să construiască imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime P+3. Covial – CVA SRL este un operator economic autorizat pentru colectarea și tratarea vehiculelor scoase din uz, cu puncte de colectare în mai multe orașe din regiunea Moldovei. Totodată, se ocupă și de colectarea deșeurilor de plastic. Pe actualul amplasament se află mai multe construcții care au fost supuse demolării. În zona Viticultori a vrut să investească și dezvoltatorul Larisa Iacob, dar a renunțat din cauza vecinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *