Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a fugit din zona Cimitirului Evreiesc! A vrut să construiască 21 de blocuri, dar proiectul a fost blocat. Agentul Paul Avătăji a preluat terenurile – FOTO

Publicat: 17 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a fugit din zona Cimitirului Evreiesc A vrut să construiască 21 de blocuri dar proiectul a fost blocat. Agentul Paul Avătăji a preluat terenurile - FOTO
Dezvoltatorul Larisa Iacob a renunțat la proiectul din strada Viticultori din Iași în favoarea agentului imobiliar Paul Avataji

Larisa Iacob, patroana Kiaf Invest SRL, a renunțat la investiția din Cimitirul Evreiesc. Vecinii au făcut presiuni, pentru că proiectul ar fi sufocat circulația în zonă. Recent, terenul de 2,1 hectare a ajuns în proprietatea agentului imobiliar Paul Avătăji. A declarat pentru BZI că va reduce proiectul la 14 imobile

Un proiect imobiliar controversat inițiat de dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob are noi proprietari. În vara anului 2020, prin societatea Kiaf Invest SRL, controlată de Larisa Iacob și sora acesteia, Raluca Tudose, a fost inițiat un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unui număr de 21 de locuințe colective pe strada Viticultori, în zona Cimitirului Evreiesc din Iași, amplasament situat la câteva minute de șoseaua Păcurari. Proiectul prevedea construirea un cartier de locuințe colective pe o suprafață de 21.100 metri pătrați. Regimul de înălțime propus este de D+P+2E și P+2E, însemnând un total de 21 de clădiri. Urmau să fie amenajate 260 de apartamente și 259 de locuri de parcare. Dar, în urma mai multor dezbateri publice, vecinii de pe străzile Iancu Flondor și Ion Nistor au contestat investiția imobiliară. Prinsă cu ușa, Larisa Iacob a promis că va renunța la jumătate de proiect, dar nici varianta asta nu a fost agreată de contestatari. Cele 2,1 hectare se aflau în proprietatea lui Ioan și Adrian Toma. Kiaf Invest SRL a plătit un avans proprietarilor, în speranța că va achita integral suma după vânzarea apartamentelor. Principala problemă invocată în zonă face referire la circulația rutieră.

Larisa Iacob a renunțat la proiect, terenurile ajungând la un agent imobiliar din Iași

În toamna anului 2020, terenurile dorite de Kiaf Invest SRL au fost vândute de către proprietari agentului imobiliar Paul Avătăji, care nu este la primul proiect de locuințe colective. Afaceristul s-a asociat cu un anumit Constantin Gavrilă și a achiziționat mai multe parcele de pe strada Viticultori, în suprafață de 7.400 metri pătrați, asta doar într-o lună. În zonă, un metru pătrat se vinde cu 55 de euro. Contactată telefonic, Larisa Iacob a precizat că nu mai are nicio legătură cu proiectul anunțat în vară.

„Din ce știu, acolo s-a vândut tot. Nu-l cunosc pe noul proprietar”, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

În perioada 2016-2019, societatea Kiaf Invest SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 12,4 milioane de lei, adică peste 2 milioane de euro, profit de 2,5 milioane lei. În 2019, datoriile firmei erau de 2,5 milioane de lei.

Paul Avătăji a micșorat proiectul după ce a cumpărat terenul din zona Cimitirului Evreiesc

Contactat telefonic, agentul imobiliar a precizat că proiectul va fi mai mic față de cel anunțat inițial de către Larisa Iacob.

„Proiectul rămâne exact la fel, nu se fac modificări. Am cumpărat întregul lot de 2,1 hectare. Prețul este confidențial, nu pot să-l comunic. Cert este că nu vom construi 21 de clădiri, ci 14. Vom respecta același regim de înălțime. Vom investi și în lărgirea drumului cu 3 metri și vom asfalta. Deocamdată totul este proaspăt, avem discuții cu arhitectul”, a spus investitorul.

Paul Avătăji a atras atenția publică în 2018, când a finalizat construcția unui bloc hidos pe strada Florilor, foarte aproape de șoseaua Arcu. Aici, zona este preponderent ocupată de case individuale, dar și de celebrele blocuri vilă. Proiectul viza construirea unor locuințe colective pe o suprafață de teren de 795 de metri pătrați, regimul de înălțime dorit fiind de D+P+3E. Imobilul a fost construit chiar între două blocuri de tip vilă. Vecinii s-au arătat foarte nemulțumiți, dar nu au putut anula proiectul. Ca să nu deranjeze și mai tare vecinii, Paul Avătăji a renunțat la balcoane. Acum, clădirea arată ca un cămin de nefamiliști.

Adauga un comentariu