Titlurile zilei

Dezvoltatorul Cătălin Drăgan, cu pile în Primăria Iași, reia lupta cu vecinii! Vrea să construiască în centrul orașului – FOTO

Publicat: 20 ian. 2022
Cătălin Drăgan și terenul împrejmuit de pe strada Maior Eremia Popescu, din Iași
Afaceristul Cătălin Drăgan vrea să facă un bloc, dar totul depinde de Curtea de Apel Iași

Se anunță o nouă luptă, în care dezvoltatorul Cătălin Drăgan trage cu dinții de un proiect imobiliar din centrul Iașului. Tribunalul a anulat Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat regimul de înălțime. Acum, afaceristul a atacat decizia la Curtea de Apel Iași

Afaceristul Cătălin Drăgan nu vrea să renunțe la războiul cu proprietarii din blocul 331 de pe bd. Tudor Vladimirescu. Cunoscut pentru pilele din Primăria Iași, Cătălin Drăgan a vrut să construiască un imobil cu regimul de înălțime D+P+2E, pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, în centrul Iașului, în apropierea Palatului de Justiție. Proiectul afaceristului a fost aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local (HCL) nr.363/2020, deși vecinii au participat la o dezbatere publică organizată la Primăria Iași, ocazie cu care proprietarii din bloc au arătat că imobilul lui Cătălin Drăgan va afecta rețelele de utilități din zonă și că va obtura blocul.

Imobilul urma să fie construit pe o suprafață de doar 337 de metri pătrați. Chiar și așa, proiectul a fost avizat de Consiliul Local. Ulterior, sesizarea a ajuns la Prefectura Iași, care a cerut anularea actului administrativ. La finalul anului 2021, Prefectura Iași înregistrează o victorie, HCL nr.363 a fost anulată. Proiectul dezvoltatorului a fost inițiat prin intermediul societății Teomalis SRL, acolo unde are calitatea de asociat.

Dezvoltatorul Cătălin Drăgan a contestat decizia Tribunalului Iași

Cătălin Drăgan nu a renunțat și a reluat lupta cu vecinii, dar și cu Prefectura. Recent, pe data de 17.01.2021, a fost înregistrat recursul la Curtea de Apel Iași, prin care se dorește anularea deciziei de la Tribunalul Iași. Deocamdată nu a fost stabilit primul termen de judecată. Proprietarii din blocul 331 sunt revoltați din cauza modului în care a fost aprobat proiectul afaceristului.

”La ședința de la Primăria Iași cu cei din zonă s-a discutat despre D+P+1+M și s-a aprobat altceva. Asta ține de penal. Sunt înregistrări cu domnul fost arhitect șef al Iașului”, transmit proprietarii din blocul cu 4 etaje.

Reamintim că au fost situații în care autorizațiile de construire au fost anulate de instanță. Este vorba despre proiectul din bd. Carol I, nr.40-42, blocat într-un stadiu incipient.

Vecinii renunță la lupta cu Cătălin Drăgan în cazul în care instanța respinge acțiunea

În cazul în care Cătălin Drăgan va câștiga la Curtea de Apel, proprietarii din bloc nu mai sunt dispuși să deschidă o nouă acțiune în instanță. Temerea cea mai mare este că, după obținerea autorizației de construire, Cătălin Drăgan va transforma locuința individuală în locuințe colective. În 2018, terenul de 337 de metri pătrați a fost cumpărat de Cătălin Drăgan de la vechii proprietari, Nicolae și Ioana Gherman, care au avut un proiect similar, dar au renunțat.

Afaceristul Cătălin Drăgan are relații destul de strânse cu funcționarii din Primăria Iași. Cristina Drăgan, soția acestuia, este angajată în Palatul Roznovanu pe postul de consilier superior, cu venituri salariale anuale de 70.220 de lei. Cunoscut pentru pilele din Primăria Iași, Cătălin Drăgan și-a extins portofoliul prin achiziția unei firme de publicitate cu sediul în județul Ilfov.
Comentarii
  • Dragan asta e unul din cei mai aroganti si imbacsiti oameni pe care i-am cunoscut.Primaria fiind corupta ,o sa-i dea autorizatie. Asta cu autorizatia blocata de vecini in instanta a fost pt prostime. Nu inteleg de ce ,nici unul dintre „investitorii ” si”dezvoltatorii ” din tara asta ,nu au urma de bun simt ,respect ,valori,pentru nu a se ajunge in instanta ori a face jmenuri pt cladiri hidoase si inghesuite.Disperati care nu dau nici un muc pe ceilalti din jur ,asta e definitia „afaceristilor,sunt ” de o aroganta ,prostie si nesimtire rara,cei din Romania,ca exemplul din articol.

  • Cat tain % (procent) si-a luat primarul Chirica Mihai de la pretenarul sau ? Tot 10% ?
    Denisa Ionascu nu a vrut nici in ruptul capului sa-i semneze PUZ-urile lui Dragan, dar Chirica o ameninta sa semneze ca na, le strica combinatia si aia il toarna pe Chirica la DIICOT.
    Afasheri de afasheri …

  • Câtă răutate și frustrare găsesc în cuvintele voastre …Dorel , Geo , Leo… adevărate caractere , domni sau doamne, ce ușor vă dați cu părerea și mai ales cât de ușor jigniți .. pentru ce ? la ce vă ajută ? vă simțiți mai bine , mai liberi sau mai bogați ?suntem o nație de frustrați , din păcate nu o să ne vindecăm niciodată !!

  • Maria am avut ocazia sa-l cunosc ,concluizia mea este ca daca ar fi lege ,daca nu ar fi oameni ca tine care sa nu stea cu capul plecat am avea o tara cu adevarat faina.Nu stiu ce te leaga de acest ………dar stai la distanta de el daca doreste sa fii altfel ,daca preferi ce ce face acest ,,,domn,,,mila fie cu tine.Mai bine nu te bagai.

  • Maria se simte bune cand sta pe spate la dragan ! de aia are sentimente de multunire fata de el ca o hraneste cu coliva si alte pachete cu alimente de pe la parastase dupa o partida de calarie

Adauga un comentariu